• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tenimde hiç koku durmuyor :(

huysuzvetatlikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
239
0
96
39
Antalya
slm bayanlar ben esmer tenli bir bayanım,şu çok pahalı parfümlerden pek kullanmadı isem de herkesin bildiği avon parfümlernden nerdeyse yarısını kullandım.açık parfüm de kullandım. ama tenmde hiçbiri kalmıyor sanki öyle hissediyorum. geçtiğim yerde kokum iz bıraksın istiyorum. bu konuda bana önerileriniz var mı ? lütfeen artık bi koku belirlemem lazım kendime :(

Avon parfümleri bende de durmuyor cnm.Açık parfüm kullanmadığım için yorum yapamayacağım o konuda.Ben sana orjinal parfüm kullanmanı öneririm.İndirimleri takip edebilirsin.

Avon parfümleri kalıcı değil.
Ayrıca kalıcılık ten rengine göre değişio tam olarak hangi kokular esmerlerde kalıcı olur bilemiyorum burada sorup bilenlerden öğrenebilirsin.

evet gerçekten esmerlerde hangi kokular daha kalıcı olur hanımlar bilen varsa tavsiye versin lütfen.marka olarak da örnek verebilirseniz sevinirim.ben çiçeksi koku seviyorum genelde ama esmer olduğum için sanırım fazla durmuyor ,uçuyor

Kadın ve erkeklerin vazgeçilmezi, tenimizde dört mevsimi yaşatan parfüm büyülü bir koku,parfüm kokulu esans yağları aromatik karışımlar ve çeşitli kimyasal maddelerden elde edilen, insan vücuduna çeşitli nesneler ve ortamlara güzel koku vermek amacıyla kullanılan karışımların genel adıdır.

Genelde gece parfüm, gündüz ise eau de parfüm kullanılır. Kullandığınız parfüm markasının diğer yan ürünlerini (losyon, deodorant, roll-on gibi…) de kullanarak koku katlaması yapılır ve kokunun kalıcılığı artırılmış olur.
Parfüm herkesin vücut kimyasına göre farklı bir koku verir.

Bu yüzden kişi kendi üzerinde test etmeden beğendiği bir kokuyu almamalıdır. Alışveriş genelde sabah saatlerinde burnumuzun en hassas olduğu saatlerde seçilmeli ve en çok 3 kokuya bakılmalıdır.
Parfümü uzaktan püskürttükten sonra kuruması beklenmeli ve sonra koklanmalıdır.
Kalıcı olup olmadığı ancak birkaç saat sonra anlaşılabilir. Kalıcı olması bakımından parfümü 1 kez yoğun değil, gün içinde sık sık azar azar sıkılmalıyız. Sadece vücudumuza değil, elbiselerimize sıkarak da kokunun ömrünü uzatabiliriz.
Temiz cilt üzerine uygulanan parfüm de kalıcılığını daha çok korur. Unutmamamız gereken tek şey yazın güneşte kullanmamamızın gerektiğidir.
İyi koşullarda parfüm 6 ay ya da 1 sene kadar saklanabilir.
Özellikle spreyli parfümleri tercih etmek gerekir çünkü böylece hava almaz ve oksidasyona uğramaz. Güneş ışığından da korumalıyız. Parfümün buzdolabında saklanması zamanla kokunun değişimine sebep olur.

Parfümler ana koku olarak 4 grubuna ayrılır.

1- * Çiçek = çiçek ve meyve karışımlarıdır.

2- * Şipr = yağ ve reçine içeren alkolik olmayan çeşittir.

3- * Baharatlı = karanfilin temel unsurlarını taşırlar.

4- * Oryantal = vanilya, amber, misk kokularını içerir.

* Esmerler baharatlı,

* Sarışınlar hafif ve serin,

* Kızıllar ise buruk kokuları tercih etmelidirler.

Alıntıdır.

Kadın ve erkeklerin vazgeçilmezi, tenimizde dört mevsimi yaşatan parfüm büyülü bir koku,parfüm kokulu esans yağları aromatik karışımlar ve çeşitli kimyasal maddelerden elde edilen, insan vücuduna çeşitli nesneler ve ortamlara güzel koku vermek amacıyla kullanılan karışımların genel adıdır.

Genelde gece parfüm, gündüz ise eau de parfüm kullanılır. Kullandığınız parfüm markasının diğer yan ürünlerini (losyon, deodorant, roll-on gibi…) de kullanarak koku katlaması yapılır ve kokunun kalıcılığı artırılmış olur.
Parfüm herkesin vücut kimyasına göre farklı bir koku verir.

Bu yüzden kişi kendi üzerinde test etmeden beğendiği bir kokuyu almamalıdır. Alışveriş genelde sabah saatlerinde burnumuzun en hassas olduğu saatlerde seçilmeli ve en çok 3 kokuya bakılmalıdır.
Parfümü uzaktan püskürttükten sonra kuruması beklenmeli ve sonra koklanmalıdır.
Kalıcı olup olmadığı ancak birkaç saat sonra anlaşılabilir. Kalıcı olması bakımından parfümü 1 kez yoğun değil, gün içinde sık sık azar azar sıkılmalıyız. Sadece vücudumuza değil, elbiselerimize sıkarak da kokunun ömrünü uzatabiliriz.
Temiz cilt üzerine uygulanan parfüm de kalıcılığını daha çok korur. Unutmamamız gereken tek şey yazın güneşte kullanmamamızın gerektiğidir.
İyi koşullarda parfüm 6 ay ya da 1 sene kadar saklanabilir.
Özellikle spreyli parfümleri tercih etmek gerekir çünkü böylece hava almaz ve oksidasyona uğramaz. Güneş ışığından da korumalıyız. Parfümün buzdolabında saklanması zamanla kokunun değişimine sebep olur.

Parfümler ana koku olarak 4 grubuna ayrılır.

1- * Çiçek = çiçek ve meyve karışımlarıdır.

2- * Şipr = yağ ve reçine içeren alkolik olmayan çeşittir.

3- * Baharatlı = karanfilin temel unsurlarını taşırlar.

4- * Oryantal = vanilya, amber, misk kokularını içerir.

* Esmerler baharatlı,

* Sarışınlar hafif ve serin,

* Kızıllar ise buruk kokuları tercih etmelidirler.

Alıntıdır.

teşekkürler lady evil.baharatlı kokulara da bakacağım.marka olarak var mı bi önerin?

aynı dertten bende müzdribim tatlım bendede hiç kalmıyo parfüm kokusu avondakilerin hepsını kullandım hiçbiri kalıcı değil şuan amor amor kulanıyorum ama buda kaadınsı gelmeye başladı :S cok begendıgım olursa sana yazarım tatlım

canım evet avonun parfumleri genel olarak kalıcı olmuyor :) sen hangi tur parfumler seviyorsun ona gore onerelim cicekli vanilyalı meyveli fresh falan :)

arkadaşlar,orijinal kokuların fiyatlarına baktım da çook pahalı ya 50 cc lik bi parfüme 200 lira verilir mi ya :53: açık parfümleri pek denemedim,onlar nasıldr bu bahsettiğiniz kokuların imitasyonları başarılı mı?? ve en ii açık parfüm markası hangisidr ???

Back
X