Tenedoss'un Diyet Günlüğü

Tenedoss

Guru
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
8
0
Merhaba arkadaşlar :)

Aşk'ta ve savaş'ta herşey mübahtır diyerek,huzurlarınızda günlüğümü açıyorum.Bu süreçte beni yalnız bırakmayacak
olan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.Şimdi rakamsal tabirleri yazıp başlangıcı yapayım.

Boy : 1.63

Başlangıç kilo : 96.7

Şimdi ki kilo : 94.1

Hedef kilo : 60 ( şimdilik )

Başlangıç tarihi : 20.19.2012

Gelelim hikayeme...

Çocukluğumda normal kilodaydım.Ta ki orta sona kadar.Alınan kiloların farkında olmayan ben o kilolarla liseye
başladım.Güya spor falan yaptık.Banamısın dememiş belli :) Neyse.19 yaşında ailemden 6 saat uzatka bir şehre taşındım
Evlendim.Evlendiğimde tam 97 kiloydum.Eşimde kilolu olduğundan umursamadım kilomu tabi.Evliliğimin 2.yılında iş
hayatına atıldım.Hukuk bürosun da çalışıyordum.Eee çevre elit kendime çeki düzen vermeliydim ama nasıl?O aralar da
uzun zamandır görmediğim bir arkadaşıma rast geldim.Nasıl zayıflamış anlatamam.Üstelik 3 çocuk annesi ikizleri var :)
Tabi direk o malum soru çıktı benden '' nasıl verdin kızım bu kilolarııı ? '' Aslında beklediğim cevap belliydi.
-Diyetisyen + spor...Ama öyle olmadı.''Hap kullandım 3 ayda 26 kilo verdim üstelik herşeyi yedim spor da yapmadım ''
Ben şok !! Arayıpta bulamadığım fırsat ayağıma gelmişti.Hemen istiyorum o haplardan dedim.Gönderdi 2 kutu.Başladım
o ismi de kendi de lazım olmayan hapları.Yan etkiler kendini göstermeye başladı ( Gerginlik,ani tepki patlamaları,
uykusuzluk,saflık vs.vs... ) Ama 2 ayda 16 kilo vermiştim umurumdamıydı ? değildi :/ Hapları bitirdim.Devam etmelimiydim
yoksa bırakmalımıydım afalladım tabi.O arada ne olduysa bıraktım hapları işide bıraktım.Bir baktım 2 ay sonunda o
o verdiğim 16 kiloyu 21 kilo şeklinde geri almışım Ben de direk amaaann bi kere verdim yine veririm psikolojisi
oluştu tabi.Sonuç veremedim.

Bundan 10 gün önce birşey oldu bana yine kadınlar kulübü diyet başarı hikayelerin de gezinirken içimde bir his uyandı.
Kafam da tek bir soru '' neden ? ''Hiçbir engelim yoktu.Sadece yediklerime dikkat edecektim ve en fazla biraz uzaktan
alışveriş yapıp yürüyecektim.Aklım da buna onay verdi.Başladı maceram :)

Canlarım ben de bir elti mevcut.Allah razı olsun ilk evlendiğim günden beri hem ablam oldu hem annem hem arkadaşım.
Arada sürtüşmelerimiz de olmadı değil tabi ama o da aramızdaki ilişkinin tuzu biberiydi.Şu anda boşandı eşinden ama
biz hala can ciğer kuzu sarmasıyız.Umarım hep böyle devam eder.Bir de yeğenim var.Bir yengeemm deyişi var ki
duymanız lazım :) Şimdi diyeceksiniz bu niye eltisinden bahsediyo.İşte bu kararı almamda ki en büyük neden de aslında
ve fit vücudu.1.66 boyu var 54 kilosu var türlü türlü huyu var.He unutmadan yaşı da 36 :) Neyse bir ona baktım
bir daha baktım bir daha baktım...O an da kafama biri sanki balyoz indirdi.Öyle işte siz anladınız.

10 gün oldu kendimi çok iyi hissediyorum.Sabah çıkıyorum eşimden sonra.Yürüyorum parklarda ki spor aletlerinde
takılıyorum.Sabah spora gidemezsem akşamları evde yapmaya çalışıyorum birşeyler.Amaç ter dökmek sonuçta.

Ben bu işe öncelikle dış görünüşümden rahatsız olduğum için başladım.Tamam biliyorum çoğunluk şimdi önce sağlık
diyecek ama ben kendimi iyi hissetmezsem nasıl sağlıklı olabilirim.Kimse bana demesin dış görünüş için kilo
vermiyorum diye çünkü iç sesimiz hep biz kadınlara aynada güzel görüyorsam kendimi,iyiyimdir mesajı verir :) Tüm
iyi kalpler hakettiğini yaşar umarım hayatı boyunca.

Son olarak söyleyeceklerim şunlar ; Siz kendinizi sevin ki çevrenizi de sevebilesiniz :)

Tek kelime :İnanmak...

Öpüyorum hepinizi kocaman !

Rabbim azminizi daim etsin inşaallah.Ben de doğumda 35 kilo alarak rekor kıranlardanım.Şaka gibi kiloyu verip verip sil baştan tekrar alıyorum sanırım bu alanda da tekim.Kiloları veriyorum ama tekrar alıyorum.Öyle 3-5 kg değil.28 kilo verip tekrar almak.52-54 bedeni görüp 1 ay sonra 48 beden sonra ki ay 44 bedeni görüp diğer ay 48 bedene çıkanlardanım.Şu ünlülerin dedikleri klişe bir söz var ya ! Zirveye çıkmak kolay orda durabilmek başarıdır.Aynen öyle.Ben de ramazanda 86 idim.2 hafta önce 97 şimdi 92 : )) 68 kilo idealim.İnşaallah hep beraber başarırırz.

Amin canım inşallah.Sen yine haline şükretmelisin doğum nedeniyle aldığın kiloların var ve anne olmuşsun :) Allah bağışlasın sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürler versin hepinize.Kilo alıp verme konusunda tek olmasanda çok verip çok alma konusunda nadir olabilirsin.Sürekli değişen kıyafet bedenleri çok sinir bozucu oluyor iyi biliyorum.Aaa bak beli bol geliyor derken bir hafta sonra içine girememek berbat birşey Umarım bu son olur hep böyle dua ediyorum.Sen,ben ve bizim gibi kilo vermeye çalışan arkadaşlarımın hepsine kocaman bir azim diliyorum :))

iki gün önce grip dün de nezle olduğumdan dolayı üşengeçliğim hat safhada :/ Sabah 10 da uyandım bir kase müsli yedim.12 gibi bir kaç adet çubuk kraker bir fincan yeşil çay
ve bol su tükettim.Fazla hareketsizim maluk hastalık halim yok.Bir hafta sonra umarım düzene girecek herşey.Kendimi kötü hissediyorum ama yapamıyorum hiçbişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…