tencerelerim yemeklerimi bozuyor:( (bms marka)

O koku tencerelerin bulundgu yerde nem vs. Varsa ordan geciyordur. BMS eski ve iyi bir marka. Gercek celik ise tam ozelliklerini bilmiyorum, cunku benim yasim icn eski kaldilar, ceyizimde o marka tencere bulunmuyor. Ama (18 krom/10 nikel ile guclendirilmis) paslanmaz celikse bozulmaz. Mumkun degil. 10yillarca kullanilan ev-mobilya parcalarini da paslanmaz celikten yapiyorlar cnku

Kalitelilerdir bizde 76 senesinden kalma iki tane var hala, ne dibi tutar ne kararır şimdiki tencereler gibi değiller, hala üretildiklerini bilmiyordum. :KK51:

Bilemedim, yani hakiki çelik, normal şartlarda koku bırakması mantıklı değil. İstersen direkt BMS'ye danış ben fikir yürütemedim çünkü.
çok teşekkür ederim canım :)

O koku tencerelerin bulundgu yerde nem vs. Varsa ordan geciyordur. BMS eski ve iyi bir marka. Gercek celik ise tam ozelliklerini bilmiyorum, cunku benim yasim icn eski kaldilar, ceyizimde o marka tencere bulunmuyor. Ama (18 krom/10 nikel ile guclendirilmis) paslanmaz celikse bozulmaz. Mumkun degil. 10yillarca kullanilan ev-mobilya parcalarini da paslanmaz celikten yapiyorlar cnku
bulundukları yerden olabilir diye bi arkadaş daha yazdı az önce , ilk defa duydum yerlerini bi değiştiriyim ozaman.
görüntü olarak taş gibiler evet. çok teşekkür ederim:)

Bu durumda hala kullanmayin bence zararli bile olabilir ki zaten bozuluyormus yemekler yiyemiyorsunuzdur da
evet kullanamıyorum şuan tereddüt ediyorum. pişirirsem aynı zamanda yersek tamam ama ertesi güne kalırsa berbat bir element kokusu. haklısınız , arkadaşların tavsiyesiyle bi yer değişikliği yapıcam olmadı artık kullanmıcam, çok teşekkür ederim:)

merhaba kızlar, çelik tencere setim bms marka. 10 yıldır kullanıyorum taş gibi sağlamlar ama maalesef son zamanlarda tencereyi kullanmak için elime aldığımda metal kokusu gibi bi koku var, birdaha durulayıp kullanıyorum. son 3-4 defadır yemeğim ertesi güne kaldıysa bozuluyor ve o koku çok daha şiddetli bi şekilde yemeğe geçiyor yenilebilecek gibi değil. acaba tencerelerin miyadımı doldu o_O
bilgisi olan yada başına böyle bişey gelen varmı, bu tencerelere yapılacak bişey varmı yada artık kullanmamalımıyımo_O
Tabikide kullanmamalisiniz simdiye kadar nasil zehirlenmediniz.benim arkadasim kozartma yapmisti teflon tencerede ve evdeki kuş öldü o tencerenin kokisundn

merhaba, benim tencerelerim de aynı marka ve 10 yıldır kullanıyorum. tutacakları hariç hala sapasağlamlar.

bu arada yemek neden bozulur bilmiyorum ama bahsettiğiniz koku kapaktaki tutacaktan ötürü olabilir. ben de bir ara rastlamıştım, uzun süre kullanmadığım zaman tencerenin içinde koku oluyordu. sonra farkettim ki tencerenin üzerine ters çevirerek kapattığım kapak yüzünden. kısaca eskimiş tutacağın yaydığı tuhaf koku tencereye siniyor.

belki sizin durum da aynıdır, çünkü çeliğe bildiğim kadarıyla yıllar geçse de hiç bir şey olmaz.

-
ayrıca çeliğin değil ama teflonun yanması sonucu evde beslenen kuşların ölebileceğini ben de duymuştum.

X