Tencere/tavalar hangi boy (cm'lik) olmalı?

ysmgzldr

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
1.770
78
363
Kızlar ben Korkmaz Natura serisinden seramik tencere alıcam. Bi derin tencere, bi pilav tenceresi, bi wok tava alıcam. normal tavasından almıştım önceden...

Sizce tencerede büyüklük nasıl olmalı? 20 cm'lik derin tencere için çok mu küçük olur? Yoksa 24'lük mü almalıyım? Demir döküm de alıcam zaten yine derin tencere olarak (et için). Acaba demir döküm tencereyi mi büyük almalıyım yoksa seramik olanını mı? :44:

ilk yorum benden olsun ama benim bi fikrim yok yazanlar hepimize öğretmiş olacaklar

merhabalar,

canım bence 2 küçük 2 buyuk tava yeterlı dıyorum:) fazlasına gerek yok.Lazım oldukça alınır sonra.

Son düzenleme:
dökümler iyi güzel de çok ağır ya, bizim evde tavası var lavanın ama ben iki elimle zor kaldırıyorum. annem kullanamıyo bile kaldırması indirmesi dert diye:44:

hımm et için çok güzel oluyo dediler ama yaa lezzet olarak :/ kullanışsızsa tabii insan boşa almamalı...

Ben 24 lük seramik pilav tenceresi ve tava aldım şimdilik... onlarla başladım çeyizde tencere olayına...
Essede çok güzel kampanya var şuan tencere tavalar %50 bilginize...

Ben 24 lük seramik pilav tenceresi ve tava aldım şimdilik... onlarla başladım çeyizde tencere olayına...
Essede çok güzel kampanya var şuan tencere tavalar %50 bilginize...

canım hayırlı olsun. esse hakkında sitede o kadar şikayet okudum ki vazgeçtim almaktan :/ pilav tenceresini ben d 24lük alacam o kesin :)

hımm et için çok güzel oluyo dediler ama yaa lezzet olarak :/ kullanışsızsa tabii insan boşa almamalı...

Gerçekten lezzet olarak et için çok iyi oluyor... Hakkaten çok ağarlar... Ama döküm tencere fln almaktansa döküm kare tava almayı düşünüyorum, yağsız et pişirmek için çok ideal...

canım hayırlı olsun. esse hakkında sitede o kadar şikayet okudum ki vazgeçtim almaktan :/ pilav tenceresini ben d 24lük alacam o kesin :)

Doğrudur canım... Ama evde annemde essenin seramik tencerelerini kullanıyor 4-5 aydır biz memnunuz henüz bi şikayetimiz olmadı...

Gerçekten lezzet olarak et için çok iyi oluyor... Hakkaten çok ağarlar... Ama döküm tencere fln almaktansa döküm kare tava almayı düşünüyorum, yağsız et pişirmek için çok ideal...

döküm tencerede bende aynen grill tavalardan düşünüyorum et için en uygunu bu bana göre

günlük kullanmak için tencerelerimi ve tavalarımı da ne büyük ne küçük orta boy alırdım

2 tane büyük boy çelik tencerem var kalabalık misafir gelirse onları kullanırım günlük olanlar fazla hantal olmamalı

Bunlarda benim bahsettiğim, ilk aldığım seramik tencere tavam Esse'den... 26cmlik...

Son düzenleme:

Evet aynen canım seramik 1 tava 1 tenecere yeterli benim aldığım boyut da çok ideal bi boy 26cm...
Döküm de yemek ne kadar farklı oluyor bilemicem ama dediğim kare şekilli döküm tavada et gerçekten çok şahane pişiyor biz sürekli onda pişiriyoruz yağsız fln...
Ben o nedenle döküm tencere belki alırım 1 tane ama o kare ızgara tavasından mutlaka alıcam kendime de =) Sayende gördüm bende hepsiburada da çok uygunmuş şuan...

Son düzenleme:

evet canım şu ara lava ürünlerinde indirim var :) bak hediyeli şeyler bile var: Lava Metal 3 Kat Emaye Kaplamalı Döküm Demir Izgara Tava Metal Kulplu (Sufle Kabı Hediye !!) - Beyaz Eşya / Mutfak - Hepsiburada.com ben bunu fırın için alıcam et fırında daha da güzel olur... arada ıvır zıvırları tencere tavaları da ekledim 500 tl oldu. 500 tl'ye şubatta kullanma şartıyla 100 tl hediye çeki varrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…