• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik

Zuleyhanin_bebegi04

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
798
254
33
kızlar merhaba yoğun bir temizlige gircem size sunu sormak istiyorum hangisi neyle daha temiz olur söyle ki ; halılar halı yıkamaya gitçek zaten perdelerinizi neyle yıkıyorsunuz
koltuklarım gri renk hangi temizlik ürünüyle silmem lazim
banyo duşakabin vs en iyi temizlik ürünü hangisi beyaz eşyaları nasıl siliyorsunuz cam nasıl parlar tşk şimdiden :KK15:

kızlar merhaba yoğun bir temizlige gircem size sunu sormak istiyorum hangisi neyle daha temiz olur söyle ki ; halılar halı yıkamaya gitçek zaten perdelerinizi neyle yıkıyorsunuz
banyo duşakabin vs en iyi temizlik ürünü hangisi beyaz eşyaları nasıl siliyorsunuz cam nasıl parlar tşk şimdiden :KK15:
Perdeleri ben ariel in sıvı deterjanıyla yıkıyorum artık. Başlarda kosla tül perde ekliyordum artık kullanmıyorum. Koltuklarımı beyaz sabunla siliyoruz. Banyo için klasik banyo spreyleri ile temizliyoruz marka pek farketmiyor. Duşakabin için bir sprey var kokusu çok kötü ama çok güzel yapıyor nilem diye bir marka. Ben pek her markette görmedim ama sanırım benzeri vileda nın duş spreyi. Beyaz eşyalarınız beyaz ise bu mavi silikonlu su var BİM'lerde satılan o iyidir. Parlak olanlardan ise metalik renkli yine orada satılan dışı gri sprey var adı gelmedi şimdi aklıma. Üzerinde yasıyor zaten. Cama gelirsek bulaşık deterjanı ile yada sirke ile silmek. Tek geçerim. Allah kolaylık versin

Cam sileceğim suya biraz sirke biraz bulaşık deterjanı koyuyorum. Aynaları da bu şekilde siliyorum.
Tüllerimi yarım saatlik kısa programda yıkıyorum esktra bir şey yapmıyorum.
Ocağı, fırını, buzdolabını Cif'in fısfıs şeklinde olanla temizliyorum.
Mobilyaları prontolu suyla bazen fısfıs olanıyla siliyorum.
Yerleri silerken de viledanın içine yine pronto koyuyorum.
Duşakabin için de yine özel fısfıslar satılıyor ama kokusu çok yoğun. Onu yaparken dikkatli ol.
Tuvalete de önce tuzruhu döküp çıkıyorum biraz öyle bekliyor, sonra sifonu çekip çamaşırsuyu ve cif döküp güzelce yıkıyorum.
Biliyorsundur ama yine belirtmek istedim. Tuzruhunu çamaşırsuyuyla ve hatta hiçbir şeyle karıştırma Allah korusun çok kötü tıkanıp hastanelik olursun.
Önce ruzruhunu (ben yarısını klozete yarısını alaturka olana döküyorum) hiçbir yerine değdirmeden dök banyoda durma, 15 dk sonra falan sifonu çek.
Bir de tuzruhu kalırsa yüksek bir yere koy ki çocuk varsa ulaşamasın. Biliyorsun kezzap gibi çünkü.

Camlara sirkeli su kullan tekrar tekrar silip parlatmana gerek kalmiyor ben banyoya banyo icin özel cifler falan oluyor onu kullaniyorum
Marka verilebilir mi bilmiyorum ama marc banyo pas lekesine kadar götürüyor

Ben temizlik yapmayı bilmiyorum sanırım
Tuvalet banyoyu sadece çamaşır suyuyla yıkıyorum camlar camsille siliyorum
Perdeleri normal deterjanla Perde ayarında yıkıyorum zaten 6 ay da bir yıkıyorum

Camlarda kullandığım bulaşık deterjanı Platinum olanları mükemmel yapıyor , koltuklarımı beyaz sabunla siliyorum beyaz sabunu kovaya rendeliyorum üzerine sıcak su mis gibi.. eğer duvar sileceksem onu da Arap sabunuyla siliyorum mis tertemiz yapıyor. Banyo da normal kullanılan banyo spreylerinden kullanıyorum.

Tüllerimi en son yıkadığımda makineye 1 kalıp beyaz sabun koydum perdelerim pırıl pırıl oldu.Hemde mis gibi sabun koktular.Ayrıca yumuşatıcı bile koymadan yumuşacık oldular.Tavsiye ederim

Derz, fayans, cam için bulasik makinesi parlatıcısı.
Dusakabin, yerler ve mobilyalar için yumusatici.
Ocak-firin cif.
Koltuk/hali lekeleri bulasik deterjanı.
Fark ettim ki cif dışında hiçbir şeyi üretim amacına uygun kullanmiyorum.

Son düzenleme:
Tüllerimi hacı şakirin deterjanı ile yıkıyorum. Yumuşatıcı vs kullanmıyorum.

Koltukları kalıp sabun ile siliyorum sonra suyunu süpürge ile çektiriyorum.

Duvarları çift,çamaşır suyu,kokulu deterjan ekleyip vileda ile siliyorum.

Banyo da klozet hariç her yerde dış macunu kullanıyorum. Temizlik malzemeleri özellikle duşakabinin etrafındaki slikonları karartıyor.
Klozete çamaşır suyu.

Benim camlar çok pis oluyor yol üstü. Ben ilk önce şampuanlı su ile silip sonra bı ıslak bı kuru bez ile temizliyorum.

Mutfak dolapları için fıs fıslar var marketlerde onlarla hallediyorum.

Kolay gelsin hepsini bir güne sığdırma yorulma .

Cam sileceğim suya biraz sirke biraz bulaşık deterjanı koyuyorum. Aynaları da bu şekilde siliyorum.
Tüllerimi yarım saatlik kısa programda yıkıyorum esktra bir şey yapmıyorum.
Ocağı, fırını, buzdolabını Cif'in fısfıs şeklinde olanla temizliyorum.
Mobilyaları prontolu suyla bazen fısfıs olanıyla siliyorum.
Yerleri silerken de viledanın içine yine pronto koyuyorum.
Duşakabin için de yine özel fısfıslar satılıyor ama kokusu çok yoğun. Onu yaparken dikkatli ol.
Tuvalete de önce tuzruhu döküp çıkıyorum biraz öyle bekliyor, sonra sifonu çekip çamaşırsuyu ve cif döküp güzelce yıkıyorum.
Biliyorsundur ama yine belirtmek istedim. Tuzruhunu çamaşırsuyuyla ve hatta hiçbir şeyle karıştırma Allah korusun çok kötü tıkanıp hastanelik olursun.
Önce ruzruhunu (ben yarısını klozete yarısını alaturka olana döküyorum) hiçbir yerine değdirmeden dök banyoda durma, 15 dk sonra falan sifonu çek.
Bir de tuzruhu kalırsa yüksek bir yere koy ki çocuk varsa ulaşamasın. Biliyorsun kezzap gibi çünkü.
tşk ederim tamam :KK15:

Camlarda kullandığım bulaşık deterjanı Platinum olanları mükemmel yapıyor , koltuklarımı beyaz sabunla siliyorum beyaz sabunu kovaya rendeliyorum üzerine sıcak su mis gibi.. eğer duvar sileceksem onu da Arap sabunuyla siliyorum mis tertemiz yapıyor. Banyo da normal kullanılan banyo spreylerinden kullanıyorum.
duvarı ıyı akıl ettiniz sagolun benimde tezgah yanım hep yağ lekesi duvarın

Tüllerimi hacı şakirin deterjanı ile yıkıyorum. Yumuşatıcı vs kullanmıyorum.

Koltukları kalıp sabun ile siliyorum sonra suyunu süpürge ile çektiriyorum.

Duvarları çift,çamaşır suyu,kokulu deterjan ekleyip vileda ile siliyorum.

Banyo da klozet hariç her yerde dış macunu kullanıyorum. Temizlik malzemeleri özellikle duşakabinin etrafındaki slikonları karartıyor.
Klozete çamaşır suyu.

Benim camlar çok pis oluyor yol üstü. Ben ilk önce şampuanlı su ile silip sonra bı ıslak bı kuru bez ile temizliyorum.

Mutfak dolapları için fıs fıslar var marketlerde onlarla hallediyorum.

Kolay gelsin hepsini bir güne sığdırma yorulma .
cok sagol zaten kucuk bebegim var taşınıcam lojmana malum kullanılmış iyi temizlik ister eşimde destek verirse ki baska şansı yok :)) bir haftaya biter

Perdeleri ben ariel in sıvı deterjanıyla yıkıyorum artık. Başlarda kosla tül perde ekliyordum artık kullanmıyorum. Koltuklarımı beyaz sabunla siliyoruz. Banyo için klasik banyo spreyleri ile temizliyoruz marka pek farketmiyor. Duşakabin için bir sprey var kokusu çok kötü ama çok güzel yapıyor nilem diye bir marka. Ben pek her markette görmedim ama sanırım benzeri vileda nın duş spreyi. Beyaz eşyalarınız beyaz ise bu mavi silikonlu su var BİM'lerde satılan o iyidir. Parlak olanlardan ise metalik renkli yine orada satılan dışı gri sprey var adı gelmedi şimdi aklıma. Üzerinde yasıyor zaten. Cama gelirsek bulaşık deterjanı ile yada sirke ile silmek. Tek geçerim. Allah kolaylık versin
bilgiler icin sagolun ;)

Ben temizlik yapmayı bilmiyorum sanırım
Tuvalet banyoyu sadece çamaşır suyuyla yıkıyorum camlar camsille siliyorum
Perdeleri normal deterjanla Perde ayarında yıkıyorum zaten 6 ay da bir yıkıyorum
of sen bir de benim evi gör cok kötü yastık yorgan Allah ne verdiyse valla :) birde bu halle kışlık hazırlık yapmayı düşünüyorum sebze meyve falan :)

Back
X