Temizlik zamanı buyrun!

kutla

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
1.134
0
641
Gaziantep
arkadaslar temizliklerinizi hangi deterjanla yapıyorsunuz ben beyaz çamasırlarımı yıkayınca parlak beyaz görmek istiyorum temizlik kadınların genelde sinir oldukları seylerden birisi burda hepimiz temizlik bilgilerimizi paylasalı bilgi alıs verisinde bulallımi iyi paylasımlar hihoyyyt :hulya: :içelim:

ama neden kimse yazmıyor 70 kişi bakmış 1 kişi bile yazmamış neden lutfen cevaplarınızı bekliyorum

ben beyazlara soda matik atıyorum farkediyor..çamaşır suyu katarsam da ek durulama yaptırıyorum..yumoş extra mavi renk çok hoş..bir de bimin çamaşır suyu..domestos gibi adını hatırlayamadım şimdi..(daha ucuz) yerleri silerken suya sirke katıyorum mikropları kırarmış bir de sirkeyle silinen evde nazar olmazmış diye..kokar zannediyordum ama kokusu kısa sürede hemen geçiyor kızlar tavsiye ederim...halıları da arap sabunuyla siliyorum...sirkeli suyla duruluyorum..hiçbir leke çöz falan kullanmıyorum..gömlekleri makinaya atarken yakalarını ıslatıp saf sabun sürüyorum..bembeyaz oluyor...
bulaşık makinası ve çamaşır makinasına 2 ayda 1 birer şişe sirke boşaltıp yüksek ısıda boş çalıştırıyorum makinaların boruları falan açılıyormuş kireçleri falan söküyormuş...

ayy cok iyi ya benim bulaşık makinamda fazla temiz yıkamaz olmuştu zaten bi deneyi elma uzum sirkesi fark ediyormu

ayy cok iyi ya benim bulaşık makinamda fazla temiz yıkamaz olmuştu zaten bi deneyi elma uzum sirkesi fark ediyormu

üzüm sirkesi cnm..annemin bulaşık mak.hep kirli çıkarıyordu bulaşıkları..onda denedim ilk 70 derecede 1 litre sirke ile boş çalıştırdık ve makina kendine geldi..şimdi çok temiz yıkıyor ama sık yapmamak lazım 2 ayda bir falan...

üzüm sirkesi cnm..annemin bulaşık mak.hep kirli çıkarıyordu bulaşıkları..onda denedim ilk 70 derecede 1 litre sirke ile boş çalıştırdık ve makina kendine geldi..şimdi çok temiz yıkıyor ama sık yapmamak lazım 2 ayda bir falan...

1 lt sirke miiiiakannehir
peki bulaşık makinesi için koku kullanıyor musunuz? yada yumurtalı ve balıklı bulaşıklar için ne deniyorsunuz?

ben beyazlara soda matik atıyorum farkediyor..çamaşır suyu katarsam da ek durulama yaptırıyorum..yumoş extra mavi renk çok hoş..bir de bimin çamaşır suyu..domestos gibi adını hatırlayamadım şimdi..(daha ucuz) yerleri silerken suya sirke katıyorum mikropları kırarmış bir de sirkeyle silinen evde nazar olmazmış diye..kokar zannediyordum ama kokusu kısa sürede hemen geçiyor kızlar tavsiye ederim...halıları da arap sabunuyla siliyorum...sirkeli suyla duruluyorum..hiçbir leke çöz falan kullanmıyorum..gömlekleri makinaya atarken yakalarını ıslatıp saf sabun sürüyorum..bembeyaz oluyor...
bulaşık makinası ve çamaşır makinasına 2 ayda 1 birer şişe sirke boşaltıp yüksek ısıda boş çalıştırıyorum makinaların boruları falan açılıyormuş kireçleri falan söküyormuş...

Bilmediğim ne cok sey varmıs, tesekkurler

Bilmediğim ne cok sey varmıs, tesekkurler

bende halılarımı arap subunu ile yıkıyorum sonrada çiçek kokulu herhangi bi halı şampuanı ile dışarda yıkanan halılara hayatta güvenmem içime sinmez..beyaz iç çamaşırlarımı arada bir kaynatırın toz sabunla hem mikroplar ölüyo hemde daha beyaz oluyo..yerlerimi parke beton vs..çok taşındığım için değişiyo... çamaşır suyu mark güzel koku verdiği için bide sıcak suyla silerim temizliğinden emin olmak için..camları ve ahşap mobilyaları domestosla silerim iz kalmıyo..kazaklarımı herhangi birr saç şampuanıyla yıkıyorum parlaması için yumuşatıcılar soluk bi renk veriyo...ve mutfakta vazgeçemediğim cif çelikler için çamaşır suyu kötü kokuları arındırmak ve hijyen için...

gercekten cok guzel ya valla arkadaslar benim bulasık makinam temiz yıkamıyordu ve 1.5 sene kullanmamıştım evden dolayı tekrar kullanmaya baslayınca teimz yıkamadı bende içine arkadasın dedigi gibi sirke ile boş çalıştırdım ama yine fazla temiz yıkamadı bende butun cıkan parcalarını söktum sirke ile ovarak yıkadım sonrada içini bulasık yıkar gibi yıkadım bir sisede içine döktum boş calıştırdım suan tetemiz yıkıyor bi tane bie leke kalmadı diyebilirim

Bende Beyazlarda Sodamatik kullanıyorum ama fosfat ve oksijen bazlı beyazlatıcı içeren sodamatik olması lazım yoksa sadece sodyum karbonat içeren sodamatikleri kullanmanızı tavsiye etmiyorum çamaşırları yıpratıyor ve beyazlatmıyor zarar veriyor. Kimyagerim oradan biliyorum dilerseniz daha teknik anlatabilirim. :42:
Ankara Sodamatik içeriği uygun kulanmanızı tavsiye ederim.

bende halılarımı arap subunu ile yıkıyorum sonrada çiçek kokulu herhangi bi halı şampuanı ile dışarda yıkanan halılara hayatta güvenmem içime sinmez..beyaz iç çamaşırlarımı arada bir kaynatırın toz sabunla hem mikroplar ölüyo hemde daha beyaz oluyo..yerlerimi parke beton vs..çok taşındığım için değişiyo... çamaşır suyu mark güzel koku verdiği için bide sıcak suyla silerim temizliğinden emin olmak için..camları ve ahşap mobilyaları domestosla silerim iz kalmıyo..kazaklarımı herhangi birr saç şampuanıyla yıkıyorum parlaması için yumuşatıcılar soluk bi renk veriyo...ve mutfakta vazgeçemediğim cif çelikler için çamaşır suyu kötü kokuları arındırmak ve hijyen için...

bende bulasık makınesıne sırke ıle calıstırdım ınanmazssınız ama desenlı bardakların butun desenını yok ettı:(((((:17::17::17:

Beyazları ariel,omo ya da alo ile yıkarım toz deterjan olarak.Yerin var ise kirini makinede akıttıktan sonra kalıp sabunla kaynatırsan beyaz ve parlak olur.Yumuşatıcıyı beyazlarda kullanmam hem zararlı özellikle alt çamaşırlar için hemde rengini morartıyor.Çamaşır suyu kullanmamak lazım sarartıyor mecbur kalmadıkça kullanmamalı dediğim deterjanlarda problem olmuyor kesinlikle.Evimi arap sabunu,ya da mor domestos ve uzay marka parke temizleyiciyle silerim o ana aklıma hangisi eserse aradada vileda ile yapacaksam kırmızı bingo kullanırım.Camları bindebir domestosla ya da arap sabunuyla silerim ama en iyi netice bulaşık deterjanı ile oluyor.Tuvalet lavaboları domestos veya aspirinsle ovarım bekleterek.Halıları yıkamaya veririm sileceksem kalıp sabunla köpürttüğüm orlon bezle siler durulamayıda sirkeli su ile yaparım.Koltukları da aynı şekilde pırıl pırıl yapıyor leke bırakmaz gömlek yakalarını bile kalıp sabun ya da arap sabunuyla çitileyince aynı mükemmel sonuç elde ediliyor.Kapılarımı sirkeli arapsabunuyla silerim.Renkliler içinde perwol woolıhgt kullanırım.Yumoş favorimdir marka olarak.

Back