Temizlik yüzünden hayatı kendime zindan ediyorum

arkadaşlarım yanlış hatırlamıyorsam takıntıla radlı kitapta okumuştum bende takıntılıyım temizlik konusunda kitapta diyorki doktor aklınıza böyle düşünceler geldiğinde düşünmemeye çalışırsanız daha çok gelir ve sizi rahatsız eder siz düşünün hatta onu çağırın ama asla yapmayın o düşünceleri işte o zaman rahatlarsınız diyordu bu kitaplar gerçekten çok iyi geliyor insana ben akılsızlık ettim arkadaşa verdim okusun diye 1 yıldır onda kızda okumamış bile

canım durup dururken geçmez bu hastalık mutlaka sen savaşmışındır ne yaptında kurtuldun anlatırmısın biraz?

Inanin dualarin etkisiyle kendimde bir güc hissettim ve artik yaptigim seyleri yapmamaya basladim. Dedigim gibi doktorlar icin hala bu bir sir. Tabiki insanin azmi ve nefsine yenik düsmemesi cok önemli. Ara ara bende eski aliskanliklarima tam geri dönmeye kalkiyordumki, kendi kendime kizdim. O kadar yol aldin, bu saatten sonra pes etmek olmaz dedim. Ya simdi yenersin bu illeti, yada bir ömür boyu cekersin dedim kendime. Kendimi oyalamaya ve düsünmemeye calistim.
Insan bir kere cesaret ettimi gerisi mutlaka geliyor, yeterki o ilk adimi atin. Zaten en zoruda ve cesaret gerektirenide o. Ben cok cektim bu hastaliktan, ne kadar zor ve yorucu oldugunu cok iyi bilirim. Yüce mevlam herkezi bu takintidan kurtarsin.

Son düzenleme:

tam anlamıyla iyimisin şimdi ve önceki yaptıklarını takıntılarını anlatırmısın bende kurtulmak istiyorum aslında kurtulmuştum ama geri geldi nedense?

tam anlamıyla iyimisin şimdi ve önceki yaptıklarını takıntılarını anlatırmısın bende kurtulmak istiyorum aslında kurtulmuştum ama geri geldi nedense?

Simdi tam anlamiyla iyiyim binlerce kez sükürler olsun rabbime. Önceden mesela elimi 10 kere yikardim, bir kere temizledigim seyi bir daha temizlerdim vs. Beynim cidden cok yorulurdu. Mesela bazen elimi yikarken gene basliyorum saymaya. O zaman kapatiyorum muslugu, hemen baska birsey yapiyorum. Hic taviz vermiyorum bu illete.

Siz doktora gittinizmi peki? Doktor destegi almak, doktorunuzun sizinle ayrintili bir sekilde konusmasi ve sizi analiz etmesi cok önemli. Bazi insanlarda verilen haplar cok iyi etki ediyor, bazilarindada (bendede oldugu gibi) hic bir degisiklige sebep olmuyor maalesef.

Son düzenleme:

canım çok doktora gittim maalesef ilaç bendede fazla işe yaramadı ama düzenli kullanamadım zaten şimdi gene gidicem doktora iyi bir doktor lazım bana günde 50 kere falan yıkıyorum elimi artık eşimlede huzursuz olduk bu konuda dışarı çıktığım zaman resmen işkence eve geldiğimde çocuğun üstünü başını çıkar kendi üstümü çıkar makineye at falan bayağı yorumdum artık ve yaptıklarım artık normal gelmeye başlıyor beni korkutanda bu

Evet insana garip bir sekilde normal geliyor. Mühim olan bunun yanlis oldugunu kabullenmek, zaten o zaman büyük bir adim atmis oluyorsunuz. Müge Anli'ya cikan Dr. Arif Verimli'yi bir arastirmanizi öneririm. Eger maddi durumunuz varsa iyi bir secenek olabilir diye düsünüyorum.

Ben de aşırı titiz insanlara hep özenmişimdir..temizliğe ne kadar önem versem de hep daha iyisi olabilir derdim kendime ve git gide artırmaya çalışıyordum bunu..demek ki çok aşırısı psikolojik sorun yaratıyor..alllah kolaylık versin..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…