Kızlar ben ev full dağınık ve kirli olduğu zaman tuvalet banyo balkon mutfak silme supurme toz alma 5 saat sürüyor ev işlerini sizde nasıl yoluna katabilirim hergun bi iş yapım diyorum günlük iş planı olan varmı bide bebeğim var zor oluyor
Ben sabah uyanırım, yatak odasının camını açarım havalanması için.
Kahvaltımı yaparım, yaptıktan sonra salondaki camı açarım, sonra yatak odasına geçer, camı kapatırım.
Yatağı toplarım, geceliklerimi çıkarır katlar günlük eşofmanımı giyerim.
Banyoya geçer küveti, tuvaleti, lavaboyu yıkarım.
Mutfağa geçerim, kahvaltımdan kalan bardak çanakları yıkar yerleştirim, tezgahı ocağı temizlerim.
Salona geçer camı kapatırım, yastıkları, koltük örtüleri toplarım. (Eğer akşamdan yapmadıysam)
Tozları alırım, salondaki tv ünitesi süslerin, yatak odasındaki süsleri vs..
En son heryere süpürge geçerim (eğer gerekiyorsa normalde 2 günde 1 yaparım, yerleride 3 günde 1 silerim).
Akşamları uyumadan önce, her yeri kontrol ederim, genelde, bulaşık bırakmam. Yıkar, kurular, yerleştirim.
Salonu toplarım yastıkları örtüleri ıvır zıvır varsa.
Herkes uyuduğu için 5dkmı alıyor bunlar.
En azından sabah kalktığımda ev dağılmış olmuyor.
İpucu olarak, bir odadan diğerine geçerken ellim boş geçmiyorum, bardak varsa masada yol üstünde mutfağa bırakıyorum. Hırka, terlik vs alıp yatak odasına götürüyorum banyoya giderken.
Akşam genelde dişimi fırçaladıktan sonra, banyodaki kirlileri ayıklayıp makinaya koyuyorum. Ertesi gün çalıştırmak için.
Dişimi fırçalarken su sıçrarsa aynaya. Hemen cam bezi alıyorum (genelde banyoda temizlik kutusundadır herşeyim) hemen siliyorum, 1 saniyelik iş ama ertesi güne ya da daha sonraya bırakmıyorum.
Tv izlerken gözüme toz leke çarpınca hemen kalkıp bir bezle siliyorum.
Bu şekilde yaparsan ev fazla dağınık ve pis olmaz. Temizlik de çok vaktini almaz.