• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu :(

Acililahmacun01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
71
28
3
29
Kızlar ben ev full dağınık ve kirli olduğu zaman tuvalet banyo balkon mutfak silme supurme toz alma 5 saat sürüyor ev işlerini sizde nasıl yoluna katabilirim hergun bi iş yapım diyorum günlük iş planı olan varmı bide bebeğim var zor oluyor

Haftada 3 süpürme 1 toz alma, haftanın bir günü çamaşır yikama günü ertesi gün katlama ütüleme. Günlük wc yikama ve bulaşık. Benim düzen bu

Sabah uyandıktan sonra direk kahvaltı hazırlayıp bı güzel kahvaltı yaparız kızımla. Sonrasında önce yatak odasını topluyorum kızımda yanımda olur mutlaka odada oyalanacak biseyler buluyor kendisine bir yaşında bu arada.

Sonra salonu topluyoruz evi hergun süpürmem iki yada üç günde bir tozu da hafta da bir alırım tozlu bı yerde yaşamıyorum. Tuvalet lavaboya da hemen bı çamaşır suyu döküp fircalayip bırakırım

öğlen olmuş oluyor zaten o arada kiizmi uyutup bende dinleyorum kitap okuyorum çay içiyorum yahut dersimi hallediyorum falan hiç biseyden geri kalmiyorum yani

kızım uyandığında mutfağı temizleyip akşam yemeğini yapıyoruz birlikte tezgah ta oturur yanımda çok eğlenir oda ben hiç biseyden mahrum birakmiyorum kızımı birlikte yapinca o da sıkılmıyor benimde işim geri kalmıyor hallediyoruz. Hergun bu şekilde yapıyoruz ama bı düzen tutturnca gidiyor

Haftada bir yada iki kez süpür, diğer günler sadece mop ile sil( evin hep halıysa gerek yok) Çocuk uyurken ütü yapabilirsin, tuvaleti silebilirsin.Sonraki gün tozları alabilirsin.Her gün az az.

Kızlar ben ev full dağınık ve kirli olduğu zaman tuvalet banyo balkon mutfak silme supurme toz alma 5 saat sürüyor ev işlerini sizde nasıl yoluna katabilirim hergun bi iş yapım diyorum günlük iş planı olan varmı bide bebeğim var zor oluyor

Ben sabah uyanırım, yatak odasının camını açarım havalanması için.

Kahvaltımı yaparım, yaptıktan sonra salondaki camı açarım, sonra yatak odasına geçer, camı kapatırım.

Yatağı toplarım, geceliklerimi çıkarır katlar günlük eşofmanımı giyerim.

Banyoya geçer küveti, tuvaleti, lavaboyu yıkarım.

Mutfağa geçerim, kahvaltımdan kalan bardak çanakları yıkar yerleştirim, tezgahı ocağı temizlerim.

Salona geçer camı kapatırım, yastıkları, koltük örtüleri toplarım. (Eğer akşamdan yapmadıysam)

Tozları alırım, salondaki tv ünitesi süslerin, yatak odasındaki süsleri vs..

En son heryere süpürge geçerim (eğer gerekiyorsa normalde 2 günde 1 yaparım, yerleride 3 günde 1 silerim).

Akşamları uyumadan önce, her yeri kontrol ederim, genelde, bulaşık bırakmam. Yıkar, kurular, yerleştirim.
Salonu toplarım yastıkları örtüleri ıvır zıvır varsa.

Herkes uyuduğu için 5dkmı alıyor bunlar.

En azından sabah kalktığımda ev dağılmış olmuyor.

İpucu olarak, bir odadan diğerine geçerken ellim boş geçmiyorum, bardak varsa masada yol üstünde mutfağa bırakıyorum. Hırka, terlik vs alıp yatak odasına götürüyorum banyoya giderken.

Akşam genelde dişimi fırçaladıktan sonra, banyodaki kirlileri ayıklayıp makinaya koyuyorum. Ertesi gün çalıştırmak için.

Dişimi fırçalarken su sıçrarsa aynaya. Hemen cam bezi alıyorum (genelde banyoda temizlik kutusundadır herşeyim) hemen siliyorum, 1 saniyelik iş ama ertesi güne ya da daha sonraya bırakmıyorum.

Tv izlerken gözüme toz leke çarpınca hemen kalkıp bir bezle siliyorum.

Bu şekilde yaparsan ev fazla dağınık ve pis olmaz. Temizlik de çok vaktini almaz.

Benim çocuk olmadığın için evim kirlenmiyor ama herhğn sabah kalktığımda tuvalet yıkanır 4 günde bir süpürme toz silme hergğn gırgır haftada bir ütü

Evi dagitmamaya çalışın sürekli toplayın sil süpür toz 1 saatlik iş olur sizin için..

Aksamlari genellikle evi toplayip yatiyorum ( ertesi gün rahat oluyor) sabah kalktigimda da önce yatagimi toplarim ve ardindan kahvalti yapariz. Mutfagi da topladiktan sonra diger islere gecerim

evin durumuna göre hergün yada iki günde bir süpürge cekerim ( bazen kendim rahat edemiyorum ozaman günde 2 kez cektigim oluyor)

Hersabah kalkar önce kahvaltımızı yaparız Annemle softayı toplar kahvemizi içer sonra başlarım
Mutfağı toplarım çünkü mutfağın dağınık olmasına tahammül edemiyorum
Hergün bazen aksasa da süpürüyorum
Hafta da bir mutlaka salonu komple kaldırır cam kapı siler süpürürüm
Banyoyu günlük bi elden geçerim
Ama haftada bir banyo da genel komple yıkarım
Şuan çalışmadığım için zamanla ilgili pek problemim olmuyor

Kızlar ben ev full dağınık ve kirli olduğu zaman tuvalet banyo balkon mutfak silme supurme toz alma 5 saat sürüyor ev işlerini sizde nasıl yoluna katabilirim hergun bi iş yapım diyorum günlük iş planı olan varmı bide bebeğim var zor oluyor[/QU evin toplu olursa temizlik kolay olur evi dağıtmamaya bak:halay:

Yok
Hep düzgün ama mutfak ve yatak odası mecbur dağılıyor anında topluyorumm ama bazen çocuktan dolayi üşeniyorumm talaş basma derdimde var tabi :KK12:

Evi dagitmamaya çalışın sürekli toplayın sil süpür toz 1 saatlik iş olur sizin için..
Ev çok büyük o yüzden de uzun sürüyor bide çok ürkütücü bır ev büyük olduğu için
Hersabah kalkar önce kahvaltımızı yaparız Annemle softayı toplar kahvemizi içer sonra başlarım
Mutfağı toplarım çünkü mutfağın dağınık olmasına tahammül edemiyorum
Hergün bazen aksasa da süpürüyorum
Hafta da bir mutlaka salonu komple kaldırır cam kapı siler süpürürüm
Banyoyu günlük bi elden geçerim
Ama haftada bir banyo da genel komple yıkarım
Şuan çalışmadığım için zamanla ilgili pek problemim olmuyor

Benim de birbuçuk yaşında oğlum var. Her sabah kalkar üstümüzü değiştiririz önce. Müziğimizi açarız. Sonra yataklarımızı toplarız şarkı söyleyip oynayarak. Kahvaltı yaparız. Ardından oğlum oyuncaklarıyla oynarken ben hemen mobilyaların tozunu alırım (her gün çünkü alerjim var) tuvalet lavaboyu yıkarım. İki üç günde bir tüm evi süpürürüm. Haftada bir ya da iki kez silerim. Çamaşır ütüm hiç bitmiyor onu söylemiyorum o yüzden. Ütüyü eşim oğlumuzla ilgilenirken hallediyorum. Öğlen paşam uyurken de kendi özel işlerimi yapmak istediklerimi hallediyorum. Akşam yemeğinde de oğlum mutfağa oyuncaklarını getiriyor yanımda oynuyor öyle yapıyorum. Kendinize en makul gelen şekilde ayarlayın. Biriktirmeyin birikirse zor olur.

Oğlum var ve çalışıyorum .
Evim salon hariç oyuncaklar olduğu icin hep topludur temizdir en azindan komşularım misafirim çat kapi gelse hep aynı seyi derler ...
Erken kalkarim camlari acarim ev havalansin diye kuruyan çamaşır varsa toplar yerleştirim .
Aksam eve gelince yemek yaparim yemeğimi gunluk yaparim .. hafta ici çamaşır yikarim ütüyü toplu yaparız utu isi esimde cumartesi aksami gece 2 3 e kadar .
Benim camlarim iceriye doğru aciliyor ve gece silerim camları tulleri aksam yıkarım. Gunluk banyo wc çamaşır suyu ile temizlenir .mutfak ayni sekilde dolaplara bez dolastirim cok kirlenmesini beklemem . Supurme isi de iki uc gunde aksam supurge acarim geri kalan gunlerde gırgır yaparim hemen bezle silerim . Ince isleri aksam yaparim dolap ici cekmece vs . Her hafta sonuda genel temizlik koltuklar cekilir halilar altı vs dip kose
Oyle asiri titiz temizlik hastasi da değilim elim hizli fazla eşyayı kalabalik azalttim ...
Beyaz esyalari da 20 gunde falan çekiyorum. Banyo fayansini silmem yikarim . Mutfağı da aksam silerim ..
Sadece duzenli olmayı seviyorum cunku temiz olup dağınık ev bana.pis geliyor toplu pis olsun yani :)
Ama kesinlikle esimden ve oğlundan calmam zamani ... heryere yetiniyorum şükür

Oğlum var ve çalışıyorum .
Evim salon hariç oyuncaklar olduğu icin hep topludur temizdir en azindan komşularım misafirim çat kapi gelse hep aynı seyi derler ...
Erken kalkarim camlari acarim ev havalansin diye kuruyan çamaşır varsa toplar yerleştirim .
Aksam eve gelince yemek yaparim yemeğimi gunluk yaparim .. hafta ici çamaşır yikarim ütüyü toplu yaparız utu isi esimde cumartesi aksami gece 2 3 e kadar .
Benim camlarim iceriye doğru aciliyor ve gece silerim camları tulleri aksam yıkarım. Gunluk banyo wc çamaşır suyu ile temizlenir .mutfak ayni sekilde dolaplara bez dolastirim cok kirlenmesini beklemem . Supurme isi de iki uc gunde aksam supurge acarim geri kalan gunlerde gırgır yaparim hemen bezle silerim . Ince isleri aksam yaparim dolap ici cekmece vs . Her hafta sonuda genel temizlik koltuklar cekilir halilar altı vs dip kose
Oyle asiri titiz temizlik hastasi da değilim elim hizli fazla eşyayı kalabalik azalttim ...
Beyaz esyalari da 20 gunde falan çekiyorum. Banyo fayansini silmem yikarim . Mutfağı da aksam silerim ..
Sadece duzenli olmayı seviyorum cunku temiz olup dağınık ev bana.pis geliyor toplu pis olsun yani :)
Ama kesinlikle esimden ve oğlundan calmam zamani ... heryere yetiniyorum şükür
:KK9: Ben de böyle düzen oturturum insAllahhh burdaki bayanlar sağolsun temizlik aşkım deblesti ::KK73: zaten evim temizdi ama artık daha temiz olsun diye elimden geleni yapcam inşAllahh :KK37:

:KK9: Ben de böyle düzen oturturum insAllahhh burdaki bayanlar sağolsun temizlik aşkım deblesti ::KK73: zaten evim temizdi ama artık daha temiz olsun diye elimden geleni yapcam inşAllahh :KK37: bide hergun mu cam siliyosunuz kaç gün-de bir cam siliyosunuz balkonu kaç gün-de bir yikiyosunuzz

Back
X