• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik hastalığı

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
temizlik hastalığım var. evime pis olduğunu düşündüğüm biri gelirse,gittiğinde evi silip süpürüyorum. kapı kollarını filan siliyorum. eşimin ailesi köye gidip geliyor. bize geldiğinde sanki köyden pislik,mikrop getiriyorlar gibi geliyor.onlar gidince de aynı şeyi yapıyorum.bundan kurtulkmak istiyorum ne yapmalıyım.

bu hastalık zamanla ilerleyen bir hastalık. bir arkadaşımdan biliyorum. o psikolojik yardım alarak azalttı hastalığını. ama tamamen gecmedi.

doktora gidin
tedavi olamzsaniz ba$ka pskolojik sorunlarda çikiyor beraberinde
yaptiginiz $eyi çok az insan yapardir yani normal deil keisnlikle ..

bende de simetri hastalığı vardı bir de o mikrop konusunda da takıntılıyım halen.
simetri hastalığını tam tersini yaparak yendim. (örnek olsun diye yazıyorum)
şöyle ki: yatak örtüsünü katlayıp herzamanki yerine koyuyorum ucu kıvrılmışsa onu düzeltmeden yatamazdım sonra örtüyü kontrollü bir şekilde düzeltip öyle yatağa girmeye başladım. mesela tatlı kaşıklarının bi kavanozu vardı ona tek tek üst üste gelecek şekilde dizerdim filan ...
sonra ne oldu? bu iş hayatın her alanına yayılmaya başladı ... baktım olacağı yok. yatakörtüsünü tortop edip herzamanki yerine koyup arkamı dönüp yattım. kaşıkları kavanozuna birden indirip dlabın görünmeyen yerine koydum. böyle böyle yendim işte.

Back