• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Televizyon çocukları yanlış yönlendiriyor

selda_berrak

GÜLÜMSE KADERİNE
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
175
3
96
Diğer
MERHABA ARKADAŞLAR
Benim 12 yaşında kızım var. Bu yaşta hepimizin olduğu gibi herşeyden çabuk etkileniyor. Bazı müzik gurupları,tv dizileri, şarkıcılar hayranlık ve ilgi duyuyor bunlara, hayatlarına. Az önce okudum bir arkadaş da benim sorunuma benzer bir soru sormuş demekki bütün çocuklarda var bu problem.Dizilerde küçücük çocuklarının sevgililerinin olması buna üzülüp sevinmleri vb sanki bu yaşlarda bu tür şeyler normalmiş gibi empoze edildi hayatımıza. İzletme diyeceksiniz nereye kadar arkadaşları izliyor okulda konuşuyorlar,yani bir şekilde çocuğunuzu koruyamıyorsunuz.Hepsinin bir çıktığı var ve kızımda kendisine çıkma teklif edilmediği için çirkin olduğunu sanıyor.Dün bana sınıftan birinden hoşlandığını söyledi.Kötü bir tepki vermedim olabilir ama hissettiğin özenti duyguların kişiliğin oluşmadı ki hoşlanasın dedim ama yeterli olmayacak sanırım.Çünkü anne sana söylemeden de o çocukla "çıkabilirdim" dedi.Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemiyorum fazla yumuşak davransam taviz mi olur sert davransam zıtlaşırmıyız itermiyim çocuğu bilemiyorum. fikirlerinizi bekliyorum...kaydirigubbakcemile5

Birkere bence kesinlikle olmamalı yanlış gibi tepkiler verme aslında bu konular çok çok önce konuşulmalıydı burada geçen gün arkadaşımın kızının daha 5 yaşında dışarıda aralarında bu gün milli oldum diye konuşmasına şahit oldum neymiş bir çocuk onu öpmüş durum nerelere gitti düşünün artık bence çok sakin olarak duygusallığın insanların hayatında olabileceğini ama sınırlarını anlatın ama anne kız gibi değil kendi ilişkilerinizden örnekle her şeyin yaşında yaşanması gereçktiği gerçeğini ona empoze ettiğiniz zaman herşey çok daha güzel olacak zaten küçük yaşta kurulan duygusal ilişkiler sadece masum bakışlar kantinden tost almalar en fazlası sinemaya gitme ile sınırlı olacaktır.
Kendinizi çıkılmaz bir kaosta hissetmeyin televizyonda zlediğinizde verdiğiniz tepkiyi alacaktır.O programların ne kadar özenti programlar olduğunu düşündüğünüzü izlerken kızınıza değil kendi kendinize söyleyin sesli olarak o zaman beynine kazınacaktır.Ama ona direk söylerseniz sadece sizin ona müdahale etmek isteyeceğinizi düenecektir.Küçükken annemle ilişkimi düşünerek yazıyorum bunları anne değilim ama ilk okul çocuklarına ders verdim yakaşık 3 yıl kadar oradan aldığım izlenimlerle birleştirip anlattım.
En önemlisi kızınızın sizi arkadaş olarak görmesi ve sizden çekinmemesi ani tepkilerden kaçınırsanız bu deneyimleri sizinle beraber yaşayacak ve en az zarar ile atlatacaktır.

Bence kızınz akıllı bir kız.Kendi beğenisini sizinle paylaşmış
olması size olan saygısını vede ne kadar bilinçli bir kişilikte
olduğunu gösteriyor.....................................................

ayy evet yaa,gercekten cok zor.özenıyorlar,örnek alıyorlar...

asla,sakın ha fln dıyıp tepkı vermemek gerek tabı,belkı tatlı dılle yanlış ve gereksız oldugu anltılırsa sonuc elde edılebılır. benımde 15 yasındayken cıktıklarım vardı ve aılemde saklardım,kızarlardı cunku :mymeka:

Dogru söylüyorsunuz..gercektende televizyon bazi yerde olumsuz etki yapiyor cocuklarda...fakat yinede sansli oldugnuzu söylemek istiyorum...cünkü cocuklariniz türkiyede büyüyor...a.s

Inanin yurt disinda yasayan biri olarak burda cok daha büyük zorluklar yasiyoruz...cocuklarimiz alman cocuklarini örnek aliyor...bir zaman sonra onlarin kültürüne özeniyor onlar gibi yasamak istiyor...benneyaptımki

Almanyada 12 yasindaki bir kizin erkek arkadasi olmasi hatta cinsel tecrübleri olmasi kadar dogal birsey yok...disko bar gece hayati hepsi normal görülüyor...düsününki cocugnuz hergün okulda alman cocuklari ile beraber onlarla arkadaslik kuruyor...hali ile özeniyor evdeki tutumu ve kültürü benimseyemiyor...:kahve:

Evlad büyütmek cok zor allah hepimizin yardimcisi olsun fakat yinede zorun zoruda var...kizinizin arkadaslarinda cok dikkat edin bu dönemde...en cok etkiyi arkadas cevresi yapiyor...:delphin:

Dogru söylüyorsunuz..gercektende televizyon bazi yerde olumsuz etki yapiyor cocuklarda...fakat yinede sansli oldugnuzu söylemek istiyorum...cünkü cocuklariniz türkiyede büyüyor...a.s

Inanin yurt disinda yasayan biri olarak burda cok daha büyük zorluklar yasiyoruz...cocuklarimiz alman cocuklarini örnek aliyor...bir zaman sonra onlarin kültürüne özeniyor onlar gibi yasamak istiyor...benneyaptımki

Almanyada 12 yasindaki bir kizin erkek arkadasi olmasi hatta cinsel tecrübleri olmasi kadar dogal birsey yok...disko bar gece hayati hepsi normal görülüyor...düsününki cocugnuz hergün okulda alman cocuklari ile beraber onlarla arkadaslik kuruyor...hali ile özeniyor evdeki tutumu ve kültürü benimseyemiyor...:kahve:

Evlad büyütmek cok zor allah hepimizin yardimcisi olsun fakat yinede zorun zoruda var...kizinizin arkadaslarinda cok dikkat edin bu dönemde...en cok etkiyi arkadas cevresi yapiyor...:delphin:

gülsümcüm ne diyosun sen 12 yaşında cinsel tecrübe mi ve bunu normal görüyolar:1shok:
gerçektende türkiyede yaşadığıma şimdi çok sevindim.biz burda bile nasıl çocuklarımızı doğru yetiştiricez diye düşünüyoruz.benim 3 kızım var şimdiden aşkı sevgiliyi öğrendiler daha küçücükler ama tv den herşeyi öğreniyolar.şimdiden 5 sene sonra ne yaparım diye düşünmeye başladım ama en doğrusu onların bana güvenlerini kazanıp herşeylerini benle paylaşmalarını sağlamaka.s
sanırım bunu yapabilirsem gerisini daha kolay halledebilirim

benim kızım da 12 yaşında arkadaşım...
televizyondaki saçma sapan programlara ben de karşıyım,
gerçekten kötü örnek oluyorlar,ama
iyiyi,kötüyü ayırt edecek yaştalar...
benim kızım hafta içi okuldan geldikten sonra
yemek yerken 1 saat tv açık,onun haricinde açmıyor..
hafta sonu zaten fırsatı olmuyor,akşama kadar
dersanede..yani kızınızla konuşun lütfen,
sevgili meseleleri,çıkma teklifler için
gerçekten çok erken...tabiki beğendiği kişiler olabilir,
gönlüne yasaklar koyamayız ama herşeyin bir
zamanı vardır,bunu bilmeliler...
şuan öyle bir tempoda olmalılar ki,çünkü
önlerinde büyük sınav onları bekliyor..
bütün akıllarını derslerine vermeliler,yoksa
başarısızlık bekliyor onları...şuan genç kız havalarındalar ama
inanın daha küçücük onlar..okulda ve arkadaş çevresinde kimsenin
dolduruşuna gelmemelidirler...kim ne düşünürse düşünsün,
tek yapacakları şey ders çalışmak olmalı...
sizin yapacağınız doğru olanı ona annesi olarak anlatmak,
Allah kolaylık versin...
sevgiler...

Arkadaşlar, çocuğumuzla doğru iletişimi kurmak çok önemli. Bence bu durumda kesin ve katı bir tavır koyma da, çok esnek olmak da doğru değil. Ben hep annelerin tatlı sert olması gerektiğini düşünüyorum. Evet bu dengeyi sağlamak o kadar kolay değil. Benim de bir kızım var (7 yaşında) ve bende bunu her zaman başaramıyorum. Aynı zamanda öğretmenim. Şu anda lisede çalışıyorum ama ılköğretimde de çalıştım. Çocuklarınızın hoşlanıyorum, çıkma teklif ediyor gibi ifadelerini çok dikkate almıyormuş gibi dinleyin. Onu karşınıza alıp nasihatler etmek yerine başka şeylerle ilgilenirmiş gibi görünüp aynı şeyleri sizin de yaşadığınızı anlatın. Çok iyi arkadaşlıklarım oldu falan deyin mesela. Çocuğunuz size herşeyini anlatabilsin fakat sizin hoşlanmayacağınızı düşündüğü şeyleri yapmaktan da çekinsin. Cep telefonu olayını ve bilgisayarı kısıtlayın mesela. Ama sevgilin olamaz demeyin. Okuldaki sevgiliden zarar gelmez ayrıca. Siz istemeseniz de olacaktır zaten. Bu kez sizden gizli olacaktır ki bu daha kötü.Eğer derslerinde bir düşüş ya da çocuğunuzda bi mutsuzluk hissederseniz öğretmenleriyle diyalog kurun. Bu yaştaki çocuklar anne babalarından daha çok öğretmenlerini dikkate alırlar. Aslında daha pek çok tavsiyem olacak ama şimdi sizleri sıkmak istemiyorum. Sonuçta yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun çocuk yetiştirmek çok zor. bir o kadar da güzel. Allah hepimize kolaylık versin.

Back