Lise Yorum ve Soruları televizyon arkası olarak meslekler lütfen yardm :(

havvamm

Agresif serseri bir beybiyim🐣😂
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
876
1.835
333
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. ben seçmek istediğim mesleğin adını tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız minnettar olurum. ben televizyon bölümü istiyorum ama arka taraf olarak. tv önünde değil yani. mesela örnek veriyim esra erol programnda yada başka canlı yayın programın beyaz vs orda kulaklı birileri oluyo ya bayanlar falan çok karşılaştım. kulaklıkları oluyo orda bişiler yapıyolar falan tam anlatamadım ama anlarsnz işte. o mesleğin adı ne tam olarak yada bilgi verebilicek olan varmı ? lütfen yardım edin sormadığım kimse kalmadı.

Radyo Televizyon Bölümü'nü tercih etmen gerekiyor canım. Zaten o bölüm ağırlıklı olarak kamera arkası için eleman yetiştirir.
Umarım hayallerin gerçek olur. Kolay gelsin

radyo televizyon tamam ama bölümlere falan ayrılmıyo mu ?? lütfen bişiyler söyleyin araştıra araştıra bi hal oldum hiç bişey bulamadım hiç okuyan yokmu o bölümlerde? yardım edin lütfen..

radyo televizyon tamam ama bölümlere falan ayrılmıyo mu ?? lütfen bişiyler söyleyin araştıra araştıra bi hal oldum hiç bişey bulamadım hiç okuyan yokmu o bölümlerde? yardım edin lütfen..

Radyo-sinema- televizyon okuman gerekir. Başka adı yok canım. Genelde tv arkası eleman çıkarıyor bu bölüm.

Bayağı geç olacak cevabım ama illa ki kamera arkası diye bir şey yoktur.Eğer 4 yıllık bir ünivetsitede eğitim almayı düşünüyorsanız, radyo tv ve sinema, iletişim tasarımı gibi iletişim fakültesi ya da güzel sanatlar fakülteleri adı altındaki bölümleri tercih etmelisiniz.
2yıllık önlisans programları yani televizyon programcılığı bölümü kamera arkası için eleman yetiştirir.
Benim size tavsiyem ben de rts ciyim, iletişim fakültesinde herhangi bir bölümün lisansını almanız.Zaten ders içerikleriniz kamera önü, arkası, radyo, metin yazarlığı, reklam, programcılık gibi bir çok alanı kapsıyor ve medya uzmanı (iletişim bilimci)olarak mezun oluyorsunuz.İstediğiniz alanda kendinizi okurken geliştirmeniz mümkün.Mezun olduktan sonra medya ile ilgili her türlü alanda ister kamera önü ister arkası, ister yapımcılık gibi alanlarda çalışırsınız.

Son düzenleme:
arkadaş burda o bayanların meslekleri ne diye sormuş cevap şu ya görüntü yönetmenidir yada genel yayın yönetmenidir. bu mesleklere sinema televizyon yada radyo tv okuyarak ulaşabilirsiniz.Bende insallah bu sektöre giriş yapıcam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…