- 25 Ocak 2018
- 395
- 651
- Konu Sahibi Goldsparkle
Selam Kk, telefona erişim sağlanmadan da yüklenebilen casus uygulamalar varmış. Bundan nasıl kurtuluruz bilen var mı fotoğraf ve şifrelerimize kadar erişim sağlanabiliyormuş. Böyle bir şeye nasıl izin verilir anlamıyorum. ‘Mpsy’ isimli takip programının sitesine baktım az önce sonuna yazmışlar bir de ‘Hiçbir sorumluluk kabul edilmemektedir’ diye. Fotoğraf çekerken, biriyle konuşurken sürekli aklıma bu uygulamalar geliyor. Çoğumuzun etrafında en az bir takıntılı tip vardır. Çok sevdiğim bir arkadaşıma numaramı veremiyorum biraz ilgisi olduğunu bildiğim için (Yıllar önce bilgisayarımı takip etmişti, sonra sosyal medyadan farklı hesaplar açarak defalarca konuşma girişiminde bulundu). Benzer durumu iki farklı kişiyle de yaşadım. Üzerinden uzun zaman geçmiş olsa da bu gibi durumlar beni çok yıprattı. Bazı insanlar takıntılı ve meraklı oluyorlar. Hatta sosyal medya kullanmamamın bir sebebi de bu (Fotoğraf ve isim soyadımızın kayıtlı olduklarından bahsediyorum instagram gibi, biliyorum kk’nin da sosyal bir platform olduğunu). İnsanlara telefonumu verirken kaygı kaplıyor içimi 200-300 TL para da değil yani herkes yapabilir bu kötülüğü. Yeni bir telefon alıp başkası üzerine hat alıp onu kullanmayı düşünüyorum ( Rehberimi açmamama rağmen 11880 servisine numaram dağıtılıyor bu ayrı bir konu). Elimdeki telefonu kullanamıyorum takip edildiğim düşüncesiyle.