- 11 Aralık 2015
- 6.602
- 8.284
-
- Konu Sahibi Yagmurun_kizi
Tvde haberlerde çok çıkıyor bu tür haberler.Haber izlemiyorsa inanabilir.Hala bu numarayi yiyen var mi ?
sana bişey diyeyim mi polislerin hiç bişey yaptıkları yok.görevimden dolayı polislerle birlikte çalışıyoruz.bazen yok artık dediğim bile oluyorBirkaç ay önce benide aradılar.Kimlik bilgilerimin birilerinin eline geçtiğini ve kuyumcu soygununa karışıldığını söylediler.Arkada telsiz sesleri geliyor,Emniyet havası veriliyor.Sakın korkmayın,sakin olun deniliyor.Evinizde en ufak yüzük,küpe ,bilezik ne varsa bir torbaya koyun hazır edin diyorlar.Emniyetten şimdi komşular farklı algılamasın diye sivil gelinecek dediler.Baştan beri inanmadım.Ben çok mu zekiyim neKorkmuş gibi yaptım,eşime anlatayım da beraber karar verelim diye düşündüm.Dedim eşimide arayayım O da gelsin dedim ,kapattım,ekranda numara vardı zaten,eşime anlattım,noyu verdim.Eşim dayanamamış kızmış,yüzüne kapatmışlar.Polisi aramış,biz birşey yapamayız,savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız demişler.
Bilemiyorum,yetkisi yoksa,prosedür öyleyse,Onlarında yapacak şeyleri yoktur diye düşünüyorum.sana bişey diyeyim mi polislerin hiç bişey yaptıkları yok.görevimden dolayı polislerle birlikte çalışıyoruz.bazen yok artık dediğim bile oluyor
Ahaha beni de aradılar tatlim benimde yok:))ya bu dolandırıcılar nereden anlıyor bu insanlarda para olduğunu.beni hiç kimse aramadı şimdiye kadar çünkü benim param yok
Oltayı sallıyorlar işte ya tutarsa diye.ya bu dolandırıcılar nereden anlıyor bu insanlarda para olduğunu.beni hiç kimse aramadı şimdiye kadar çünkü benim param yok
hadi o prof geçende bi çocuğu arayıp annesinin 5000 lirasını almışlardı.rabbim öylelerinden uzak tuıtsun.Oltayı sallıyorlar işte ya tutarsa diye.
Ama profosörlerin parası olur genelde. Bunu bilerek oynamışlardır.
Aynısı benimde başıma geldi ve bende telefonu kapatınca bir acaba dedim,durdum düşündüm olabilir mi diye zira ciddi yetenekliler.Bu telefon dolandırıcılığı inanılmaz tehlikeli bir boyuta geldi.Hergün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyorlar. Bu polis savcı hikayesinden pekçok kişinin haberi var , ama hala oltaya düşen çok.
Hiç aklınıza gelmeyecek şekillerde de çıkıyor karşınıza.
Beni bir kadın aradı ......,. Sağlık hizmetlerinden arıyorum dedi. 5 kez sormama ve kadın tekrar etmesine rağmen o ...... kısmını anlamadım. Çünkü bir çağrı merkezinden arıyor gibi arkadan pek çok ses geliyor. İsim, adres ev telefonu gibi bilgilerimi söyledikten sonra 10 ay önce sağlık sigortası " sesli imza" ile sağlık sigortası yaptırdığımı söyledi. Ben tersledim, kadın önce yumuşadı " hanımefendi zaten hiç kullanmadığınız için iptal ettirmek ister misiniz diye sormak için aradım" deyince yumuşadım.
Evet iptal edin dedim. Kredi kartınızın ilk dört rakamı xxxx deyip gerisini bana sordu. Sözde ben kart numaramı vermişim 10 ay önce bunlara, sistemden otomatik 2.000 lira çekilmemesi için kart numarasını girmesi gerekiyormuş. Ben orda uyandım , çünkü asla kredi kartı bilgilerimi telefonda birine vermem.
Ben kadına bağırmaya başlayınca oda bağırıp , birde beni tehdit etti" ev adresime icra geldiğinde görüşürmüşüz"
Şimdi güldüğüme bakmayın, telefonu kapattığımda ciddi tırsmıştım acaba doğru mu diye, çünkü o kadar profesyoneller ki telefondakiler , insankendinden şüphe ediyor.
Sonradan aynı numarayla komşumun dolandırıldığını öğrendim . O kart numarasını vermiş ve verdiği anda karttan 5.000 lira Çek'im yapılmış.
Ve hala bulunamadı dolandırıcılar.
Bu telefon dolandırıcılığı inanılmaz tehlikeli bir boyuta geldi.Hergün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyorlar. Bu polis savcı hikayesinden pekçok kişinin haberi var , ama hala oltaya düşen çok.
Hiç aklınıza gelmeyecek şekillerde de çıkıyor karşınıza.
Beni bir kadın aradı ......,. Sağlık hizmetlerinden arıyorum dedi. 5 kez sormama ve kadın tekrar etmesine rağmen o ...... kısmını anlamadım. Çünkü bir çağrı merkezinden arıyor gibi arkadan pek çok ses geliyor. İsim, adres ev telefonu gibi bilgilerimi söyledikten sonra 10 ay önce sağlık sigortası " sesli imza" ile sağlık sigortası yaptırdığımı söyledi. Ben tersledim, kadın önce yumuşadı " hanımefendi zaten hiç kullanmadığınız için iptal ettirmek ister misiniz diye sormak için aradım" deyince yumuşadım.
Evet iptal edin dedim. Kredi kartınızın ilk dört rakamı xxxx deyip gerisini bana sordu. Sözde ben kart numaramı vermişim 10 ay önce bunlara, sistemden otomatik 2.000 lira çekilmemesi için kart numarasını girmesi gerekiyormuş. Ben orda uyandım , çünkü asla kredi kartı bilgilerimi telefonda birine vermem.
Ben kadına bağırmaya başlayınca oda bağırıp , birde beni tehdit etti" ev adresime icra geldiğinde görüşürmüşüz"
Şimdi güldüğüme bakmayın, telefonu kapattığımda ciddi tırsmıştım acaba doğru mu diye, çünkü o kadar profesyoneller ki telefondakiler , insankendinden şüphe ediyor.
Sonradan aynı numarayla komşumun dolandırıldığını öğrendim . O kart numarasını vermiş ve verdiği anda karttan 5.000 lira Çek'im yapılmış.
Ve hala bulunamadı dolandırıcılar.