Telefon dolandırıcılarına 245 bin lira kaptırdı

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
Telefon dolandırıcıları, 77 yaşındaki profesörün 245 bin lirasını alarak ortadan kayboldu.

telefon dolandırıcıları insanları mağdur etmeye devam ediyor.

DOLANDIRICILARIN SON KURBANI
Dolandırıcıların son kurbanı ise 77 yaşındaki eski Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Yüksel Tomurcuk Atagök oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE KORKUTTU
Atagök'ü arayan dolandırıcı; polis olduğunu, hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, hemen parayı çekmesini ve kendilerine teslim etmesini istedi.

TOPLAM 245 BİN LİRA
Paniğe kapılan Atagök hemen bankadan parasını çekti telefondaki sesin yönlendirdiği kuryeye teslim etti. Dolandırıcılar, Atagök’ü tekrar arayıp evdeki parasını da söyledikleri yere getirmesini istedi. Atagök, evdeki parayı da Sarıyer’de buluştuğu kuryeye verdi. Atagök’ten toplam 245 bin lira alan dolandırıcılar ortadan kayboldu.

YAKIN ÇEVRESİNE ANLATINCA GERÇEĞİ ANLADI
Hürriyet'in haberine göre; Atagök, yakın çevresine olanları anlatınca dolandırıldığını anladı.

http://www.ensonhaber.com/telefon-dolandiricilarina-245-bin-lira-kaptirdi-2016-02-11.html

ya bu dolandırıcılar nereden anlıyor bu insanlarda para olduğunu.beni hiç kimse aramadı şimdiye kadar çünkü benim param yok

Birkaç ay önce benide aradılar.Kimlik bilgilerimin birilerinin eline geçtiğini ve kuyumcu soygununa karışıldığını söylediler.Arkada telsiz sesleri geliyor,Emniyet havası veriliyor.Sakın korkmayın,sakin olun deniliyor.Evinizde en ufak yüzük,küpe ,bilezik ne varsa bir torbaya koyun hazır edin diyorlar.Emniyetten şimdi komşular farklı algılamasın diye sivil gelinecek dediler.Baştan beri inanmadım.Ben çok mu zekiyim neKorkmuş gibi yaptım,eşime anlatayım da beraber karar verelim diye düşündüm.Dedim eşimide arayayım O da gelsin dedim ,kapattım,ekranda numara vardı zaten,eşime anlattım,noyu verdim.Eşim dayanamamış kızmış,yüzüne kapatmışlar.Polisi aramış,biz birşey yapamayız,savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız demişler.

sana bişey diyeyim mi polislerin hiç bişey yaptıkları yok.görevimden dolayı polislerle birlikte çalışıyoruz.bazen yok artık dediğim bile oluyor

ammman kanmayın o kadar telefon geliyorki böyle gerçi emniyettende mesajlar geliyor bu tarz nesajlar gelirse yada aranırsanız itibar etmeyin.. diye

Bir hukuk profesörünün de bankadaki 4 milyarını (trilyon yani) almışlardı bunlar. Hoca bunu söylediğinde biz önce yuh bankada o kadar parası varsa mülkiyetinde neler var kim bilir diye şaşırmıştık, sonra dolandırıcıların taktiğine. Zengin hocanın malı züğürt öğrencinin çenesini epey yorduydu.
Ama bu hocaya anlam veremedim hala mı yav?

ya bu dolandırıcılar nereden anlıyor bu insanlarda para olduğunu.beni hiç kimse aramadı şimdiye kadar çünkü benim param yok
Oltayı sallıyorlar işte ya tutarsa diye.

Ama profosörlerin parası olur genelde. Bunu bilerek oynamışlardır.

Bankaya paraya yığıyorlar ne kendine nede vatana faydası var , yemeyenin malını yerler böyle işte
bunlar kurbanda kesmez bağışta yapmazlar , fitrede vermezler, hayır kurumuna bağışta yapmazlar böylece elden uçar gider , işte o kadar

Bu telefon dolandırıcılığı inanılmaz tehlikeli bir boyuta geldi.Hergün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyorlar. Bu polis savcı hikayesinden pekçok kişinin haberi var , ama hala oltaya düşen çok.
Hiç aklınıza gelmeyecek şekillerde de çıkıyor karşınıza.
Beni bir kadın aradı ......,. Sağlık hizmetlerinden arıyorum dedi. 5 kez sormama ve kadın tekrar etmesine rağmen o ...... kısmını anlamadım. Çünkü bir çağrı merkezinden arıyor gibi arkadan pek çok ses geliyor. İsim, adres ev telefonu gibi bilgilerimi söyledikten sonra 10 ay önce sağlık sigortası " sesli imza" ile sağlık sigortası yaptırdığımı söyledi. Ben tersledim, kadın önce yumuşadı " hanımefendi zaten hiç kullanmadığınız için iptal ettirmek ister misiniz diye sormak için aradım" deyince yumuşadım.
Evet iptal edin dedim. Kredi kartınızın ilk dört rakamı xxxx deyip gerisini bana sordu. Sözde ben kart numaramı vermişim 10 ay önce bunlara, sistemden otomatik 2.000 lira çekilmemesi için kart numarasını girmesi gerekiyormuş. Ben orda uyandım , çünkü asla kredi kartı bilgilerimi telefonda birine vermem.
Ben kadına bağırmaya başlayınca oda bağırıp , birde beni tehdit etti" ev adresime icra geldiğinde görüşürmüşüz"
Şimdi güldüğüme bakmayın, telefonu kapattığımda ciddi tırsmıştım acaba doğru mu diye, çünkü o kadar profesyoneller ki telefondakiler , insankendinden şüphe ediyor.
Sonradan aynı numarayla komşumun dolandırıldığını öğrendim . O kart numarasını vermiş ve verdiği anda karttan 5.000 lira Çek'im yapılmış.
Ve hala bulunamadı dolandırıcılar.

Bu ekibi nasıl kuruyorlar ,bu kadar nitelikli dolandırıcıyı nasıl bir araya topluyorlar bilemiyorum ama cidden harcanıyorlar bu adamlar dolandırıcılıkta zira genç,yaşlı,ünlü,ünsüz demeden birçok kişiyi dolandırıyorlar ikna kabiliyetleriyle. Girseler bir işe satış yapsalar piyasada satıcı bırakmazlar bunlar,o denli yani.
Dolandırıcıyı över gibi olmuşum biraz ama cidden nasıl beceriyorlar anlayamıyorum.
Bangır bangır heryerde duyuyoruz bu haberleri ve itina edilmemesi gerektiğini,buna rağmen ikna edebiliyorlar cidden tuhaf.

Aynısı benimde başıma geldi ve bende telefonu kapatınca bir acaba dedim,durdum düşündüm olabilir mi diye zira ciddi yetenekliler.

Eşimede sigortanızı uzatalım diye baskı yapmışlar kart bilgilerini istemişler allahtan eşimi daha önce uyarmıştım tuzağa düşmemiş

benim babam vermiş böyle kredi kartı numarasını bende evdeydim hemen baba naptın dedim hemen bankayı aradık iptal ettirene kadar 600 tl çekmişler karttan allahtan daha çekemeden iptal ettirdik sonra adamlar tekrar aradı tehdit ediyorlar birde tekrar izin vermezseniz haciz gelecek evinize falan babamda kızdı uyandı tabi hemen savcılığa şikayet ettik gidip 1 yıl sonra yakalandılar hergün aradılar şikayeti geri çekin parayı verelim diye parayı bize geri yolladılar bizde şikayeti geri çekmedik tabiki birde adamlar birsürü kişilermiş çağrı merkezi kurmuşlar babam gitti adliyeye başlarındaki adamda 22 yaşındaymış bide şoka girdik yani zekasını başka bişeye harcasalar neler yapacaklarda işte anlayacağınız artık akıllandı babm kim ararsa kart nosu isterse bir güzel azarlıyor bende ders aldım bankadan bile arasalar açmıyorum telefonu

Beni de aradı bunlar, hemen bankadaki paramı çekip gelen memura teslim etmem gerekiyormuş, terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyormuşum. Nereden arıyorsunuz diye sordum, xx emniyet müdürlüğü dedi. Tamam benim eşim de orada memur ben şimdi hemen çıkıp geliyorum orda çözeriz mevzuyu dedim. Telefon yüzüme kapandı.

Tavsiye; başınıza gelirse eşim/babam polis deyin anında dönüyorlar.

Bir değişiği benim başıma geldi.Tel açan para vs istemedi.internet kesikdi tesadüf.Bir aradılar falanca internet hizmetinden arıyoruz,bize gelin dediler yok ben memnunum dedim.Arayan Telekom altyapısında çalıştıklarını söyledi.O zaman benim şikayetim var,internetim kesik dedim.E sözleşmeniz bitmiş ondan,bize gelin hemen elemanları yollayıp açtıralım dediler.Sözleşmenin bittiği de yalan.O anki kesiklik sadece modemden kablonun çıkmasından ibaretmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…