• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tel Toka İle Neler Yapılabilir?

petek118

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Saçlarınızda en çok kullandığınız aksesuar ne diye sorsam çoğunuzun cevabı “tel toka” olacaktır diye düşünüyorum. Kimi zaman tel tokaları saçımızda gizlemeye çalışırız, kimi zaman en renkli olanlarından alıp, mümkün olduğunca görünür olmasını sağlamaya çalışırız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki artık tel tokaları gizlemek değil, en görülebilecek şekilde, bir kaç tanesini bir arada şekilli olarak kullanmak daha makbul. Tel tokalar ile yapılan saç modellerine de geleceğim ancak tel toka ile yapabileceğiniz başka şeylerde olduğunu size göstermek istiyorum.
Ara ara da olsa takma kirpik kullanmışsınızdır. Bu takma kirpiklerin yapıştırıcısını sürmek zahmetli olabiliyor ama tel tokalar ile artık çok daha kolay. Tek gereken şey temiz bir tel toka.
Benim favorim oje süslerken kullanmak onları. Sizlerle sık sık sanatsal tırnak tasarımları altında değişik örnekler paylaşıyorum. Onların arasında puantiyeli tırnakları hatırlarsınız. Onlar her ne kadar daha profesyonel aletlerle yapılsa da siz evde tel toka ile kolayca tırnaklarınızda şık tasarımlar yapabilirsiniz.

Benim de yeni öğrendiğim bir konu tel tokalarla ilgili. Aslında yanlış bildiğim bir konu demek daha doğru. Tel tokaların saça doğru takılışı yukarıdaki gibiymiş. Daha sağlam oluyor, deneyin.
Tel tokanın saçınızda daha sağlam durmasını istiyorsanız uzmanlar, kullanmadan önce üzerine kuru şampuanlardan sıkmanızı öneriyorlar. Bu, saçınızın yağlanmasından dolayı tokanın saçınızdan kayıp gitmesine engel oluyor.
Yukarıdan bir atkuyruğu yapıyorsunuz saçınıza, başta güzel, dik dururken dakikalar içerisinde düşmeye başlıyor. İşte tel tokalar ile bunu engelleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, yukarıdaki gibi at kuyruğunun altından 2 tane tel toka kullanmak.(kaynak:esranınportresi)
tel-toka-ile-yapabilecekleriniz (1).png

saçla-ilgili-pratik-bilgiler-2.png
TBDinsert-bobbypin1.jpg
tel-tokayı-atkuyruğunu-düzeltmek-için.png
tel-tokayı-kirpik-takmak-için.png
tel-tokayı-oje-süslemek-için.png

Back
X