• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tel taktığıma pişmanım

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.948
3.738
333
merhaba umarım konum taşınmaz çünkü cidden dert , benim dişlerim önden hafif eğriydi, dr gittim 20 lik dişi çekmesi için tel taktırmak lazım dedi , 2 gündür taktım ve feci ağrıyır , acele mi ettim acaba çok pişmanım , sonuçta dr tel taktırmak işine geliyor öyle çokta eğri değildi kafam çok karışık lütfen bu konuda tecrübeli olan yazsın 20 lik dişi çektirmek daha mı mantıklı olurdu :(((

20 lik dişini çekmeden mi tel taktılar?
Genelde duyduklarım önce 20 likler çekilir sonra tel takılır şeklinde
Artık taktırmışsın alışmak zor oluyomuş bir süre sabret sonra bir parçan gibi olur

20 lik dişini çekmeden mi tel taktılar?
Genelde duyduklarım önce 20 likler çekilir sonra tel takılır şeklinde
Artık taktırmışsın alışmak zor oluyomuş bir süre sabret sonra bir parçan gibi olur
Evet çekmediler gerçekten artık günümüz dr lara bile güvenmiyorum

Kuzenim de tel taktirdirmisti. 2. 3 sene takılı kaldı. Şimdi çok güzel du dişleri. Belli bir süre sonra alışırsınız.

Kuzenim de tel taktirdirmisti. 2. 3 sene takılı kaldı. Şimdi çok güzel du dişleri. Belli bir süre sonra alışırsınız.
2.3 mü :((( ben az kalsın istiyorum ergenlikte yapılıyor normalde ya nişan söz bişey olursa ahhh çok dert ettim :kızgın:

Benim kardeşim de tel takıyor. Daha 12 yaşında ama ilk takıldığı gün veya kontrol gününde dişleri ağrıyor. Bence normal bu

Doğumdan sonra banada tel takacaklar inşallah. 2 tane dişim çekilecek. Diş çekilmeden takılan tellerde genelde bozulma olabiliyor ama çektiğin dişin yerini diğer dişler dolduruyor ve böylelikle kayma olmuyor demişti doktor.. ilk başta ağrı çok normal 15 gün sonra alışacaksın.. bence telden sonra harika görünüyor iyi yapmışsın alılırsın bişey olmaz.

bende 2 yıl taktım üstler çıktı alt duruyor daha zorlu bir süreç evet lk zamanlar hatta gözünün korkması normal ben de öyle pişman olmuştum sonraları varlığını unutuyorsun emin ol ..girmişsin bu yola sonucu düşün rahat ol

Bende ay sonunda taktırıyorum,dört çürük dişim vardı tele yer açılsın diğer dişler düzgün yerleşsin diye çekildi sırada dolgu var dolgu yapılıp tel takılacak. Önce hijyen diş çekimi yapılıp sonra takılır tel. Ben yıllardır sıkıntısını çektim benimde ön dişlerim çapraşık acısını filan göze aldım yeter ki rahat rahat güleyim :)

Bence sabırlı ol,doktorunla görüş ağrı için belki çözüm sunar çünkü henüz çok yeni 10 gün olsun alışırsın ben çok araştırdım.
Ayrıca hiç çirkin durmuyor alışınca,nişan düğün işini dert etme bence daha güzel duruyor telli diş :D

Bende ay sonunda taktırıyorum,dört çürük dişim vardı tele yer açılsın diğer dişler düzgün yerleşsin diye çekildi sırada dolgu var dolgu yapılıp tel takılacak. Önce hijyen diş çekimi yapılıp sonra takılır tel. Ben yıllardır sıkıntısını çektim benimde ön dişlerim çapraşık acısını filan göze aldım yeter ki rahat rahat güleyim :)

Bence sabırlı ol,doktorunla görüş ağrı için belki çözüm sunar çünkü henüz çok yeni 10 gün olsun alışırsın ben çok araştırdım.
Ayrıca hiç çirkin durmuyor alışınca,nişan düğün işini dert etme bence daha güzel duruyor telli diş :KK70:
Çok teşekkürler benim çekilmedi diş bakalım inşalh biter süreç

merhaba umarım konum taşınmaz çünkü cidden dert , benim dişlerim önden hafif eğriydi, dr gittim 20 lik dişi çekmesi için tel taktırmak lazım dedi , 2 gündür taktım ve feci ağrıyır , acele mi ettim acaba çok pişmanım , sonuçta dr tel taktırmak işine geliyor öyle çokta eğri değildi kafam çok karışık lütfen bu konuda tecrübeli olan yazsın 20 lik dişi çektirmek daha mı mantıklı olurdu :KK43:((
Benim tel tedavim 3 sene evvel bitti. Ilk zamanlar elbette çok ağrılı sancılı olacak. Ama sabır lazım değil mi. Sonu güzel olacak. tel tedavisi zor
Ama hayat boyu kafaya diş eğriliğini takmak daha zor.

Güzel gülüşler dilerim

ben nisanimda da dugunumde de telliydim . elestiren de oldu ama umrumda olmadi her fotografta 32 dis gulumsedim 2 yil olacak yakinda cikacak . ilk gunler agri olmasi normal

Ana 4 dişim eksik , çenem küçük olduğu için 4 dişim çekildi .. tam 4 yıl tel taktım ilk zamanlar konuşmak , yemek yemek , görüntü zor geliyordu ..

Sonra alışıyorsun ama kontrol günleri 1-2 gün ağrım olurdu ,çünkü sıkılıma işlemi falan yapılırdı ..

İyi ki taktırmışım .. babam sağolsun o düşünmüştü .. tel sayesinde gazlı içecekleri de hayatımdan silmiş oldum

Tatlım dert etme. 25 yaşında öğretmenim. Bende tel taktıracağım. Üst dişlerim ve alt dişlerim üst üste basıyor. Doktor tel takmazsak zamanla alt dişlerin git gide dışarıya doğru eğrilebilir dedi. Ne yapalım sağlık ve estetik için biraz katlanacağız. Dolar yükselince tel fiyatları uçtu ondan biraz beklemedeyim :KK70: Ben tellerimi çok seveceğimi düşünüyorum hadi hayırlısı :spor:

Tatlım dert etme. 25 yaşında öğretmenim. Bende tel taktıracağım. Üst dişlerim ve alt dişlerim üst üste basıyor. Doktor tel takmazsak zamanla alt dişlerin git gide dışarıya doğru eğrilebilir dedi. Ne yapalım sağlık ve estetik için biraz katlanacağız. Dolar yükselince tel fiyatları uçtu ondan biraz beklemedeyim :KK70: Ben tellerimi çok seveceğimi düşünüyorum hadi hayırlısı :spor:
Bir an önce taktırın bence dolar düşse bile ortodontistler fiyatları gün geçtikçe yükseltiyor.

Gün be gün artıyor tel fiyatları hemen taktırın

Back