• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan Vajinal Mantar

Ben gittim Dr a çok şükür kistim gitmiş.. Fitile devam et dedi, krem de aynı şekilde sirkeli su da devamlı kullan dedi. Haftada bir ilaç var ztn. Elimdeki fitil bitince başka marka fitil verdi o da 12 adet aurayı düzenlemek adına. Şampuan ve nemlendiriciyi al kullan diye de ekledi benim de kaşıntım falan yok hatta fitiller biraz fazla geldi ama bir bildiği vardır herhalde. Hatta ayrı bir konu açtım ama yazan olmadı pek..
Çok şükür geçicek gibi senin mantar enfeksiyonu hadi inşallah Hoppa
bende kist falan demedi o ne oluyor ki?

bende kist falan demedi o ne oluyor ki?

Yok benim sol yumurtalıkta varmış ilk muayene olduğum zaman gördü doktor şimdi geçmiş ama.. Olsa sende de görürdü mantara bağlı bişey değil zatn merak etme. Bende aldığın Winactive şampuanı denedim az önce duşta sirkeli su yapıcam sonra da fitili inşallah bu sefer düzgünce uygularım ıslatıp yap dedi doktor ileri gitmeyince kurumuş kalmış geçen sefer

Yok benim sol yumurtalıkta varmış ilk muayene olduğum zaman gördü doktor şimdi geçmiş ama.. Olsa sende de görürdü mantara bağlı bişey değil zatn merak etme. Bende aldığın Winactive şampuanı denedim az önce duşta sirkeli su yapıcam sonra da fitili inşallah bu sefer düzgünce uygularım ıslatıp yap dedi doktor ileri gitmeyince kurumuş kalmış geçen sefer
beğendin mi şampuanı? bende her gün travazol sürüyorum bi belirti yok ama ilk 3-4 gün peynir gibi akıntı gelmişti ama reglden sonra o da kesildi gitti geçip geçmediğini nasıl anlarız onu da bilmiyorum geçmiş gibi duruyor. kist için geçmiş olsun bu arafa canım sen ne kadarlık evlisin?

Şu an bana umut oldunuz bende de birkaç kez çıktı sürekli dk hapı kullandım bu ay da kist var diye şüphelendim ve bayağı stres yaptım.
ben hala doğum kontrol hapı kullanıyorum polikistik over yüzünden allahtan şu an çocuk düşünmüyorum umarım ilerleyen yıllarımda olur bu kistler yüzünden sorun yaşamak çok üzücü.

beğendin mi şampuanı? bende her gün travazol sürüyorum bi belirti yok ama ilk 3-4 gün peynir gibi akıntı gelmişti ama reglden sonra o da kesildi gitti geçip geçmediğini nasıl anlarız onu da bilmiyorum geçmiş gibi duruyor. kist için geçmiş olsun bu arafa canım sen ne kadarlık evlisin?

Daha yeni kullandım bilmiyorum yani bir yan etkisi yok şimdilik.. Regl temizliyor diye biliyorum zaten yani bende de akan beyazlık yok ama Dr içerisi dolu demişti ztn benim test sonucunda da üreme çıktı bakterilerin dışarı akmasada içeride var demek ki. Yani bittiğini anlamak biraz zor akıntı gelmese de belki içerisi dolu bilemeyiz ki yine Dr a girmek gerekir ben öyle yapıcam şahsen diğer fitili de bitirip. Sağol kist geçmiş evet 1 hafta sonra 4 yıl oluyor :KK37:

Bana doktor su ile beyaz sirkeyi karıştır enjektör ile vajina içine sık 10 dk sonra fitili uygula dedi.. Yıkama şampuanı be nemlendirici verdiği için taharette kullanmama gerek yok dedi..
O şampuanlar pek bir işe yaramıyor canım ben pamuk ile içine doğru itip tampon yapıyordum şükür geçiyordu yakıyor biraz ama geçirdi hamd olsjn

O şampuanlar pek bir işe yaramıyor canım ben pamuk ile içine doğru itip tampon yapıyordum şükür geçiyordu yakıyor biraz ama geçirdi hamd olsjn
Öyle mi dersiniz? Doktor phı düşük nemlendirmek gerek onlarda yardımcı olur dedi o yüzden kullanıyorum beyaz Sirkeli suyu da dediğim gibi içine sıkıyorum herkes iyi gelir diyo ama şu fitili Bi türlü ya beceremiyorum ya bana iyi gelmiyo yakıyo sabahında gece de karnım ağrıyo uyguladıktan sonra. Geçmiş olsun size de umarım bir daha yaşamazsınız

Sirkeyi disina sürünce içine nasıl bir etki yapıyor sonucta mantar içerde olan bir şey değil mi ? Ben de yapmak istiyorum ama bu soru kafamı karıştırdigi için bir de idrar enfeksiyon una sebep olur mu yabancı bir madde diye korkuyorum 😟

Arkadaşlar geçmeyen mantar olmaz başk enfeksiyonunuz da olabilir 5-6 günlük antibiyotik kullanmadan kültür verin ama iyi bi yerde ...10 dakikada ekilmediğinde üreme olmuyor ve antibiyogram yapılsın , gelişi güzel antibiyotik kullanımı bakterilere direnç kazandırıyor ve malesef kadın doğum doktorlarımız mantar deyip iki fitil verip sallıyor

Arkadaşlar geçmeyen mantar olmaz başk enfeksiyonunuz da olabilir 5-6 günlük antibiyotik kullanmadan kültür verin ama iyi bi yerde ...10 dakikada ekilmediğinde üreme olmuyor ve antibiyogram yapılsın , gelişi güzel antibiyotik kullanımı bakterilere direnç kazandırıyor ve malesef kadın doğum doktorlarımız mantar deyip iki fitil verip sallıyor

Kültür testi yapıldı zaten 3 sürüntü ile 2si temiz çıktı birinde üreme görüldü o yüzden fitil ve ilaç verdi Dr şuan için de durum gayet iyi çok şükür kaşıntı akıntı hiçbişey yok umarım sonucu da güzel olur teşekkürler

Kültür testi yapıldı zaten 3 sürüntü ile 2si temiz çıktı birinde üreme görüldü o yüzden fitil ve ilaç verdi Dr şuan için de durum gayet iyi çok şükür kaşıntı akıntı hiçbişey yok umarım sonucu da güzel olur teşekkürler
Geçtiyse çok sevindim

Back
X