• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı mı?

esmaa956

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2016
21
8
6
43
Hocam Merhaba;

Ben 28 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. Evliliğimizden bu yana hiç korunmadık. Ancak olmayınca gidip tüm hormon tahlilerimi yaptırdım. Rahim filmi çektirdim . Hiçbir problem çıkmadı. Tahlillerim normal rahim normal ve tüplerim de açık çıktı. Bunun üzerine 3 ay yumurtlama takibi yapıldı. Her ay düzenli yumurtlama olmasına rağmen gebelik sağlanamadı. Daha sonra eşim sperm tahlili yaptırdı. Ml de sayı 13 milyon- morfoloji %1- ileri hızlı %35 çıktı. Bu yüzden bir defa klomen kullanarak aşılama yaptırdık( 2 adet yumurta gelişmişti). Ancak yine tutmadı.

Daha sonra tüp bebek yaptırdık. Benden 8 adet embriyo toplandı. 7 si döllendi. 7 sinin de gebelik sağlayabilecek kalitede olduğunu belirttiler ve 7 si de donduruldu. Daha sonra histereskopi yapıldı. Rahimde her şeyin normal olduğu bir anomali olmadığı ve tranfer öncesi çizik atıldığı söylendi. Bunun üzerine ilk denememizi yaptık. 3 adet 3. gün 8-8-4 hücreli embriyo transferi (rahim kalınlığı 9.2mm) gerçekleşti ancak kimyasal gebelik (beta- hcg 10. gün değer 53- 12. gün 96- 14. gün 100 16. gün 88) oldu. 3 ay sonra dondurulmuşlarla denedik 1 adet 9 hücreli 1 adet 8 hücreli iki adet 3. gün embriyo (rahim kalınlığı 8.8 mm ) transfer edildi.( Kalan 2 adet 6 ve 7 hücreli embriyolarım ise çözdürülmüş olmaları ve transfer edilmemeleri nedeni ile çöpe atıldı.) Ancak bunun sonucu da negatif oldu.

Şimdi bize ne önerirsiniz acaba? Gerçekten her şey normal denmesine rağmen iki negatif bizi çok olumsuz etkiledi. Hangi testleri veya hangi yöntemi dene memizi önerirsiniz?

Hocam Bir de şu var. 2. transferim sırasında Dr transferi yaparken karından usg yapan hemşireye "iyice bastır göremiyorum şu an içeride olmam lazım" dedi ve transferi gerçekleştirdi bu durum beni çok tedirgin etti. İşlemi yaparken rahim içersinde olduğundan emin değil gibi konuştu. Ayrıca transferden 30 dk sonra hafif bir kanamam olduğunu farkettim. Ayrıca sizce işlemde bir sıkıntı olmuş olabilir mi?

merhaba doktor bey;
biz 4 yıllık yıllık evliyiz. düzenli olarak 3 yıldır bebek istiyoruz.30 yaşındayım. tüm tahlillerimiz normal çıktı. eşimde varikosel var fakat kaçak yok demişlerdi bizde tedaviye başladık. rahim filmi ve tüm hormon tahlilleri normal sınırlarda. 3 kez klomen ve catlatma sonrası 2 kez aşılama sonra 4 ay ara 2 kez tüp bebek denemesi yaptım. hiç gebelik oluşmadı. tüp bebek işlemini trabzon medikalparkta yaptık. ilk işlem normal tüp bebek agnostik protokoldu. 7 yumurta toplantı 4 tanesine işlem yapılabildi. 2si gelişti 3. gün transferi yapıldı. olmadı malesef. yumurta azlığı nedeniyle 2. tedavi mikridoz olarak uygulandı. bu kez 16 yumurta toplantı fakat 5 tanesine işlem yapılabildi. 4ü döllendi 2 yerleştirme gerisi dondurma kalitesinde değildi. yine olmadı.
çok kötü günler gecirdik. hemen ankarada bi üroloji uzmanına gittik. eşime kesinlikle varikosel olmadığını söylediler. sperm dna hasarı %35 çıktı. 3 ay klomen ve emodeks kullandı. hasar %5e indi. bende 3 aydır gnc women arginmaxs ve immuneks q10 kullanıyorum. bu ay aynı doktoruma histesorkopi yaptırdık. hersey temiz çıktı. 3. tedavimize hazırız. fakat inanılmaz korkuyorum doktor bey...olumsuzu yasarsam biterim ben. iş gereği cok sehir dısına cıkamıyorum. tüp bebek yaptırdığım merkeze pek güvenim kalmadı. doktoruma cok güvensemde. batuma gitmek istedim ama cok bilgim yok doğrusu. merkez değiştirme doktor değiştirme ne kadar doğru onuda bilmiyorum. ne olur bana yardım edin. iyi haberlerinizi bekliyorum.

Hocam Merhaba;

Ben 28 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. Evliliğimizden bu yana hiç korunmadık. Ancak olmayınca gidip tüm hormon tahlilerimi yaptırdım. Rahim filmi çektirdim . Hiçbir problem çıkmadı. Tahlillerim normal rahim normal ve tüplerim de açık çıktı. Bunun üzerine 3 ay yumurtlama takibi yapıldı. Her ay düzenli yumurtlama olmasına rağmen gebelik sağlanamadı. Daha sonra eşim sperm tahlili yaptırdı. Ml de sayı 13 milyon- morfoloji %1- ileri hızlı %35 çıktı. Bu yüzden bir defa klomen kullanarak aşılama yaptırdık( 2 adet yumurta gelişmişti). Ancak yine tutmadı.

Daha sonra tüp bebek yaptırdık. Benden 8 adet embriyo toplandı. 7 si döllendi. 7 sinin de gebelik sağlayabilecek kalitede olduğunu belirttiler ve 7 si de donduruldu. Daha sonra histereskopi yapıldı. Rahimde her şeyin normal olduğu bir anomali olmadığı ve tranfer öncesi çizik atıldığı söylendi. Bunun üzerine ilk denememizi yaptık. 3 adet 3. gün 8-8-4 hücreli embriyo transferi (rahim kalınlığı 9.2mm) gerçekleşti ancak kimyasal gebelik (beta- hcg 10. gün değer 53- 12. gün 96- 14. gün 100 16. gün 88) oldu. 3 ay sonra dondurulmuşlarla denedik 1 adet 9 hücreli 1 adet 8 hücreli iki adet 3. gün embriyo (rahim kalınlığı 8.8 mm ) transfer edildi.( Kalan 2 adet 6 ve 7 hücreli embriyolarım ise çözdürülmüş olmaları ve transfer edilmemeleri nedeni ile çöpe atıldı.) Ancak bunun sonucu da negatif oldu.

Şimdi bize ne önerirsiniz acaba? Gerçekten her şey normal denmesine rağmen iki negatif bizi çok olumsuz etkiledi. Hangi testleri veya hangi yöntemi dene memizi önerirsiniz?
merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. ( ilerı teknolojı olan laboratuvarda özel mıkrocıp metodu ıle sperm secımı yapılması faydalı olucaktır.Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. .Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. güne gidılerek blastokıst asamasını görmek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse array cgh ( genetık ayıklama ıle kromozomal saglıklı embrıonun bulunarak rahım içine verılmesı ) yapmak gerekır. ( bay- bayan karyotıp - pıhtılasma testlerı - rahım - tüp fılmını görmekte yarar var)Bol sans dılerım.

Back