• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı sonrası ne yapmalıyım?

Tüple olmadı aşıyla oldu diyince, tüp tutmayınca mı aşı oldu sonrasnda diye akla geliyor:)
Aynen. Aslında 3. Transfer hazırlık için lenfosit aşısı uygulandı. Sonrasında da histeroskopi ile rahim içine bakılacaktı…
Ben ilk dozu vurulduktan sonra hamile olduğumu öğrendim…
Vücut reddetmesin diye 3 dozu tamamladık…
Çok fazla düşük hikayesi olanlara da uygulanıyormuş..

Aynen. Aslında 3. Transfer hazırlık için lenfosit aşısı uygulandı. Sonrasında da histeroskopi ile rahim içine bakılacaktı…
Ben ilk dozu vurulduktan sonra hamile olduğumu öğrendim…
Vücut reddetmesin diye 3 dozu tamamladık…
Çok fazla düşük hikayesi olanlara da uygulanıyormuş..
Ama ne güzel olmuş, transfer olmadan doğal olması🤲

Merhaba öncelikle geçmiş olsun kürtaj sonrası parçayı genetik ve kromozom olarak incelenmesi gerekiyordu..bı kez hamile kaldiysaniz insalh sonrasida kalırsınız tabikide düsük sonrası yapılması gerekenler var üni hastanelerine girip 3 düsük yaptim dersen gerekli tahlilleri yaparlar pirtilasma ve genetik olarak eşine sana bakarlar
Ama ben kendi tecrüberimden yola çıkarak ve 2 kürtaj 3 kimyasal yaşamış biri olarak ve bu saydığım yapılacak olan testlerin hiçbirinde sorun çıkmamasına rağmen düsük oluyodu demekki bişey vardi tüp bebekle ögrendikki yumurtalarim çok kalitesizmis ama sonrası yinede emriyolara hem pgt hem NGS yaptırarak genetiklerindende emin olmak istedik
Sağlıklı olmamiza rağmen sağlıksız olan embriyolar çıktı işte bu yüzden ne olursa olsun genetik taramalı embriyo transferi olun rabbim yar yardımcımız olsun
Acaba dondurulmuş embriyoya NGS yapılıyor mu?

Doktoruna sor canım embriyon 5.güne gelmesi gerek biopsi alıp geri dondurmak çok sağlıklı olmaz ki
Doktorum da çok sağlıklı bulmuyor..
Benimde dondurulmuş 5.gun embriyoları var..
Bu transferdimde üzüm gebeliği çıktı patoloji sonucunda..
Beta düşmesini takip edeceğiz.uzun bir süreç..
O yüzden kalanlar inşallah sağlıklıdır 🥺

Tabi hamile kalabilmek bile bizim için bir aşama artık. Kürtajı yeni oldum 3 ay korunma öneriyor biliyorsunuz testler de o zamana çıkar eğer benim de sizin gibi sorun çıkmazsa genetik taramalı embriyo transferi isteyeyim 3 embriyo kaldı zaten. Çok telekkür ederim amin inşallah hepimizin yardımcısı olsun Allah
selam canımm, dondurulmuslara genetık yaptırdın mı?

Merhaba umarım tez zamanda hayırlısıyla kavuşun bebeğinize 🙂
Keşke şunu yapın ihtimaliniz artar diye birşey söyleyebilsem… 4. De pozitif görmüş biri olarak buna ne kadar ihtiyacınız olduğunu anlıyorum
Tek diyebileceğim umudu kaybetmeyin, zaten bu uygulamanın ortalama başarısı 3te 1 olduğuna göre, siz iki kere denemeyle henüz ortalama değere gelmemişsiniz. O yüzden pes etmeyin 🥰 bir de ben pozitif haberi alınca burdaki doktorum şunu dedi “bu gebelik sağlıklı ilerlemese bile, çok güzel bir gelişme yaşadık, hamile kalabildiğinizi görmüş olduk, bi kere gebelik oluştuysa bundan sonra da oluşur” o güne kadarki iki aşılama ve üç transferim de başarısızdı 🙁
Şükürler olsun ki 7. Aya geldik şimdi sağlıkla kucağıma almak için dua ediyorum. Sizi de duama dahil edeceğim bu gece, hamilelerin duası kabul olur derler 🙏🏻
selamm canım,
bende asılama ıle bır kımyasal,dogal bır dıs gebelık sonrası tupe basladım..
hersey guzeldı transfer oldum ılk seferde tutundu,ama kesem bır turlu duzelmedı, kurtaj oldum 6haftalıktı..
patalojı raporunda uzum gebelıgı cıktı* mol gebelık ..
sımdı bır sene korunma ve takıp gerektıren bır surecteyım..
buna sukur ınsallah bununla atlatırım..
gerıye kalan embrıyolarım ınsallah saglıklıdır.. belkı bır kaçına dondurulmusa ngs yaptırmayı dusunuyorum ..
doktorumda hamıle kalabıldıgım ıcın umutsuz vaka degılsın dıyor ama bende tabı durumlar bır tramvatık olaya döndü, ınsallah bunuda atlatacagıma ınanıyorum :KK36: :KK200:

Yok benim tüp bebek sonrası lenfosit aşısı ile doğal yoldan oldu..
Elime aldık çok şükür.
Rabbim sizlere de nasip etsin 🤲🏻
Merhaba benim de gelişmeyen 2 adet, 2 adet kimyasal ve yeni tüp bebek transferi sonrası düşük yapıyorum yine gelişmedi. Hatta genetik inceleme sonrası transferim yapıldı ama olmadı. Şimdi araştırırken lenfosit aşısını duydum ve umutlandım sizin adınıza da çok sevindim sağlıkla büyütün.
Bu işlem nerede yapılıyor bir de maliyeti nedir acaba bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Merhaba benim de gelişmeyen 2 adet, 2 adet kimyasal ve yeni tüp bebek transferi sonrası düşük yapıyorum yine gelişmedi. Hatta genetik inceleme sonrası transferim yapıldı ama olmadı. Şimdi araştırırken lenfosit aşısını duydum ve umutlandım sizin adınıza da çok sevindim sağlıkla büyütün.
Bu işlem nerede yapılıyor bir de maliyeti nedir acaba bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
Merhabalar…
Ben tüp bebek yaptırdığım hastanede yaptırdım. Ama bunu çoğu tüp bebek merkezi yapıyormuş…
Doktor genelde yaşa ve embryo sayısına göre karar veriyor. Ama benim doktorum ile cem fıçıcıoğlu nun güzel bi makalesi var. O yüzden onların rutinde yaptığını biliyorum…
Ben pendik medikal parkta seans başına geçen sene 1750 vermiştim. Daha uygun yapan merkez var mı diye bakmıştım, ama ortlama fiyatları aynıydı.
Bi de seval taşdemir benim doktorun arkadaşıydı, o daha uyguna yapıyordu.

Allah size bağışlasın bizlere de nasip etsin inşallah. 🌺🙏 Lenfosit aşısını araştırıyorum özeller mi yapıyor nereye gitmeliyiz yardımcı olabilir misiniz?
Allah size bağışlasın bizlere de nasip etsin inşallah. 🌺🙏 Lenfosit aşısını araştırıyorum özeller mi yapıyor nereye gitmeliyiz yardımcı olabilir misiniz?
Lenfosit aşısını rutinde çoğu tüp bebek merkezi yapıyor. Ama doktorlar direk ilk tedaviden seçenek olarak sunmuyor. Çünkü maliyeti artıyor ve her zaman gerekli olmayabiliyor.
Ama benim ile aynı anda başlayan bi arkadaş vardı mesela. Tek embryosu vardı. O yüzden doktor hem lenfosit aşısı hem intralipif tedavi hepsini aynı anda uygulamıştı. İşi şansa bırakmamak için…
Ama bazı doktorlarda c-19 c-56 veya t cell testleri yaptırıyorlar, ona göre ya lenfosit aşısı ya da prograf başlatabiliyorlar.
Mesela benim doktorum prograf hiç uygulamıyordu, ama başka görüşmeye gittiğim bazı doktorlar 3. Deneme için kesinlikle kullanıcaz demişti…
Doktora bağlı bi tutum yani…
Bi de ailefe otoimmün hastalıklar sorgulanıyor…

Merhabalar…
Ben tüp bebek yaptırdığım hastanede yaptırdım. Ama bunu çoğu tüp bebek merkezi yapıyormuş…
Doktor genelde yaşa ve embryo sayısına göre karar veriyor. Ama benim doktorum ile cem fıçıcıoğlu nun güzel bi makalesi var. O yüzden onların rutinde yaptığını biliyorum…
Ben pendik medikal parkta seans başına geçen sene 1750 vermiştim. Daha uygun yapan merkez var mı diye bakmıştım, ama ortlama fiyatları aynıydı.
Bi de seval taşdemir benim doktorun arkadaşıydı, o daha uyguna yapıyordu.
Çok teşekkür ederim cevabınız için 💜🌸

Back