kızlar merhaba. İki ay arayla iki kere kimyasal genelik yaşadım. Bu durum başına gelen var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Doktorumun ağzından laf almak mümkün olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var. Yeni bir doktor arayışındayım şu ara ama yeni doktordan istemem gereken testler Neler hiç bilmiyorum
kızlar merhaba. İki ay arayla iki kere kimyasal genelik yaşadım. Bu durum başına gelen var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Doktorumun ağzından laf almak mümkün olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var. Yeni bir doktor arayışındayım şu ara ama yeni doktordan istemem gereken testler Neler hiç bilmiyorum
Canım geçmiş olsun öncelikle benimde iki tane kimyasal gebelik oldu trombofili paneli testi ve eşimden sperm testi istediler bende pıhtılaşma çıktı onun da marfolojisinde ve hareketinde sıkıntı çıktı bende çıkan da onda çıkanda kimyasal gebeliğe neden olabiliyormuş maalesef ben şimdi aspirin kullanıyorum onun için de tekrar doktora gidicez inşallah rabbim çok aratmadan isteyen herkese nasip eder
Canım sen istemeyeceksin doktora durumunu söylediğinde gerekli testleri o yapar. Benim bir dusugum bir erken dogumum var o araştırmayı yaptırdım. Doktorunda söyler ama sana tavsiyem test sonuçlarının çıkana kadar sakin bebek düşünme. Testleri özelde yaptırırsan baya para dokersin 15 gün yada en geç 1aya sonuç çıkar ama devlette yaptiracaksan 3 ayda çıktı benimki. Genetik testi epey bekledik. 7 tane filan test istedi hepsini ayni gün vermiyorsun aralarında 15 gün filan zaman oluyor sırayla aliyorlar
Öncelikle geçmiş olsun. Şimdi durum şöyle önce kac senelik evli olduğuna bakılıyor. Eğer bir sene dolmadıysa ya da bebek olayını dusuneli bir sene olmadıysa genelde bekletilirsin. Çünkü bir sene boyunca gebelik oluşmaması doktora göre genelde normal bir durum. Ama üçüncü kimyasaldan sonra bir sene bile dolmasa yavaştan önce kadında hormon testlerine bakılır. Eşin için sperm testleri istenir. Bu aşamadan sonra bazı doktorlar önce trombifili ve genetik testlerini ister sonra hsg ister. Bazıları da önce hsg sonra genetik falan filan. Burda onemli olan senin ne kadar süredir bebek için çalışma yaptığın baz alınır. Daha sonraki aşama gene doktoruna göre değişir bazısı yumurtlama takibi yapar bazısı laparoskopi ister. Umuyorumki bu seviyelere gelmeden sağlıklı bi gebeliğin olur.
Gerçekten çok araştırman gerekli doktor konusunu da. Bide aynı zamanda kapsamli bi araştırma hastanesine de git. Benim doktorum özelde ama aynı zamanda capa da takip ediliyorum yoksa ciddi anlamda testlere para ödersin.
Kızlar hepinizin yorumları için teşekkürler. Ben 13 aydır bebek istiyorum. Eşimin de benim de tahlilleriniz yapıldı. Herhangi bir sorun görülmedi. Bu arada tedaviye medical parkta devam ediyordum. Ama doktorumu değiştiricem çünkü hiç bir şeyi ben sormadan anlatmıyor. Kimyasal gebelik geçirdiğimi bile ona ben sordum buna mı deniyor kimyasal diye. Bu arada hala kanamam gelmedi
Kızlar hepinizin yorumları için teşekkürler. Ben 13 aydır bebek istiyorum. Eşimin de benim de tahlilleriniz yapıldı. Herhangi bir sorun görülmedi. Bu arada tedaviye medical parkta devam ediyordum. Ama doktorumu değiştiricem çünkü hiç bir şeyi ben sormadan anlatmıyor. Kimyasal gebelik geçirdiğimi bile ona ben sordum buna mı deniyor kimyasal diye. Bu arada hala kanamam gelmedi
Bende medikalde basta tedaviye başlamıştım ilk iki kimyasalda. Yani normal gebelik takiplerinde tabiki iyidirler ama bizim durumumuz için ben pek yeterli göremedim doktorumu değiştirdim
Bende medikalde basta tedaviye başlamıştım ilk iki kimyasalda. Yani normal gebelik takiplerinde tabiki iyidirler ama bizim durumumuz için ben pek yeterli göremedim doktorumu değiştirdim
Aslında hastaneye diyecek bir lafım yok. Şartları oldukça iyi. Ama kötü ilgisiz bir doktora denk geldim işte malesef. Ben de bu gün başka bir doktordan randevu aldım mecburen. Umarım yeni doktorlarımız vesile olur, kucaklarımıza alırız bebeklerimizi
Aslında hastaneye diyecek bir lafım yok. Şartları oldukça iyi. Ama kötü ilgisiz bir doktora denk geldim işte malesef. Ben de bu gün başka bir doktordan randevu aldım mecburen. Umarım yeni doktorlarımız vesile olur, kucaklarımıza alırız bebeklerimizi