• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Tekrarlayan Idrar Yolu Enfeksiyonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

azrekn11

Feryada Gücüm Yok Feryatsız Duy Beni
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2016
213
124
23
Kizim 8 aylik 6 aylikken idrar yolu enfeksiyonu gecirmisti dun atesi cikti 39 lara. Hemen hastaneye goturduk tahlil verdik yine idrar yolu enfeksiyonuymus 4 igne 2 tane ates dusurucu verdi ignelerden sonra kultur sonucuna bakacakmis.

Sizlerde de boyle durum oldu mu acaba altta yatan baska bir sebep mi var . Dun gece ilk ignesi vuruldu ama hala cok halsiz sadece emiyor hic bisey yemiyor ates dusuruculerin etkisi gecince atesi tekrarliyor dunden beri cöktüm diyebilirim. 2 ayda hemen tekrarlar mi

Sezaryanla doğan bebeklerin bağışıklıkları düşük oluyor, normal doğumda cocuk doğum kanalında onu ömür boyu koruyacak bakterilere vs sahip oluyor. Belki de bu yüzden sık sık hasta oluyordur. Bununla ilgili bir sürü yazı var fakat takdiri ilahi, normal olmayacaksa olmuyor. Bunun için doğum sırasında annenin karnından alınan gazlı bezle bebeği silmelerini öneriyorlar. yine bir şekilde bağışıklğı kuvvetlensin diye.

temizliğini nasıl yapıyorsun
kirli bezin içinde ne kadar kalıyor
anüs idrar yolu arasındaki mesafe bile önemliymiş
bağışıklık sistemi nasıl

Kızılcık şerbeti için kızına ama çok şeker koyma . Bunu bize bir eczacı ablamız söylemişti ya marmelati yada şerbeti . Allah şifa Versin

Kasim ayinda dogdu nezle grip en fazla 1-2 defa olmustur bezini sik sik degistirim temizligini cesmede ilik suyla yapiyorum

Sezaryanla doğan bebeklerin bağışıklıkları düşük oluyor, normal doğumda cocuk doğum kanalında onu ömür boyu koruyacak bakterilere vs sahip oluyor. Belki de bu yüzden sık sık hasta oluyordur. Bununla ilgili bir sürü yazı var fakat takdiri ilahi, normal olmayacaksa olmuyor. Bunun için doğum sırasında annenin karnından alınan gazlı bezle bebeği silmelerini öneriyorlar. yine bir şekilde bağışıklğı kuvvetlensin diye.
Aslinda dogum kanalindaki bakteriler bebegi hasta ediyor. Ben oyle biliyorum yani bagisikliga yardimci degil.

azrekn11 azrekn11 cocugunuzun bagisiklik sisteminin kontrol edilmesi gerekir, yani immun hucrelerinin ve antikorlarinin. Bir de her ihtimale karsi uriner ultrason yapilabilir. Bebise tuvalet temizligi yaparken de dikkat edin anusteki bakterileri uretra'ya tasimayin.
Hic sebepsiz de tekrarlayabilir korkulacak bir durum oldugunu dusunmuyorum.

İnsanın vücut yapısıyla ilgili sanırım. Ben çocukluğumdan beri idrar yolu enfeksiyonu geçiririm. Yılda 2 kez mutlaka olur. Temizliğime dikkat ederim ama yine de oluyor.

Yani temizligine dikkat etmekten baska bir sey gelmedi aklima. Allah sifa versin

Kizim 8 aylik 6 aylikken idrar yolu enfeksiyonu gecirmisti dun atesi cikti 39 lara. Hemen hastaneye goturduk tahlil verdik yine idrar yolu enfeksiyonuymus 4 igne 2 tane ates dusurucu verdi ignelerden sonra kultur sonucuna bakacakmis.

Sizlerde de boyle durum oldu mu acaba altta yatan baska bir sebep mi var . Dun gece ilk ignesi vuruldu ama hala cok halsiz sadece emiyor hic bisey yemiyor ates dusuruculerin etkisi gecince atesi tekrarliyor dunden beri cöktüm diyebilirim. 2 ayda hemen tekrarlar mi
Benim de 4.5 aylik kizim var.. 3 aylikken farkedildi enfeksiyon.. idrarinda kokudan anladim ben ates falan yoktu hic.. sadece emzirirken bile idrarinin kokusu geliyordu.. tahlil istedim ve cikti.. antibiyotik kullandi 10 gun.. gecti ama tekrarlayabilir sık sık kontrol ettir dedi dr.. bir de bunun nedenlerinden biri de banyo yaparken suyu yutmasiymis.. banyo suyunu mutlaka kaynat dedi dr haberiniz olsun.. Gecmis olsun..

Idrar yolu enfeksiyonun sezeryan dogunla alakasi yok.
3 zorunlu sezeryan yaptim hemde erken dogum hic basimiza gelmedi cok sukur.
Idrar kulturunun sonucu onemli.siz birde bobrek ultrasonu isteyin.detayli incelensin.temizliginede cok dikkat edin bebeginizin.
Idrar yolu enfeksiyonu ihmale gelmez.
Aynisj kardesimin basina da gelmisti yillar oncesi.birden idrar yolu enfelsoyonu oluyordu ve sık sık oluyordu.
Nice sonra bi dr farkediyor bobrekler bitmek uzereymis.meger reflu varmis idrari bobreklere geri kaciriyormus.ameliyat olarak cok sukur kurtuldu aradan 20 sene gecti tabi suan iyi kendisi.
Sizinde basiniza gelcek demiyorum ama onlemini almak gerekir.bazi doktorlar antibiyotigi yaziyor gonderiyor.ihmale gelmez dikkat etmek gerekir.
Allah acil sifa versin ins.

Back