Herkese merhaba. 33 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. İlk hpv olduğumu 2 yıl önce tüp bebek sürecinde smear testinde ascus sonucunun üzerine gidilmesiyle öğrenmiştim. O güne kadar adını bile duymamıştım bu hastalığın. Sonuç olarak kolposkopiler sonuçlar vs derken cın3 olduğumu öğrendim ve leep ameliyatı oldum. Cerrahi sınırlar temiz geldi. Tabi bu süre zarfında 6 ayda bir smear vermeye devam ediyorum temiz geliyor sonuçlar. Ta ki farklı doktora gidene kadar. Smear ile bize %70 sonuç verir %30 görmezden gelemeyiz dedi doktor ve hpv testi yaptırmadın mı hiç sorusunu sordu. Yoo bilmiyordum ki yaptırmam gerektiğini … tabi orda yıkıldım tahmin ettim terslik olduğunu. Nitekim dün smear temiz geldi ancak hpv testim tip51 ile pozitif sonuçlandı. Ne düşünüceğimi ne yapacağımı bilemedim. Çünkü anne olmak istiyorum. 5 yıldır her ay bi umutla bekliyorum. Ben istedikçe önüme hep bi engel çıkıyor. 7 ay öncede negatifle sonuçlanan tüp bebek sürecim oldu. O kadar karışığım ki. Dün kısa bir yıkıldım bu gün kalktım. Bu sefer toparlıcam. İlkinde olduğu gibi kendimi harap etmeden bu hastalığı yenicem. Sizlerden deneyimlerinizi , önerilerinizi paylaşmanızı istiyorum. Atlatanlar bu hastalıkla gebe kalanlar ne biliyim sizi görmesemde tanımasamda desteğinizi istiyorum. Akıl istiyorum.