• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan HPV

nur0991

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2022
19
15
18
33
Herkese merhaba. 33 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. İlk hpv olduğumu 2 yıl önce tüp bebek sürecinde smear testinde ascus sonucunun üzerine gidilmesiyle öğrenmiştim. O güne kadar adını bile duymamıştım bu hastalığın. Sonuç olarak kolposkopiler sonuçlar vs derken cın3 olduğumu öğrendim ve leep ameliyatı oldum. Cerrahi sınırlar temiz geldi. Tabi bu süre zarfında 6 ayda bir smear vermeye devam ediyorum temiz geliyor sonuçlar. Ta ki farklı doktora gidene kadar. Smear ile bize %70 sonuç verir %30 görmezden gelemeyiz dedi doktor ve hpv testi yaptırmadın mı hiç sorusunu sordu. Yoo bilmiyordum ki yaptırmam gerektiğini … tabi orda yıkıldım tahmin ettim terslik olduğunu. Nitekim dün smear temiz geldi ancak hpv testim tip51 ile pozitif sonuçlandı. Ne düşünüceğimi ne yapacağımı bilemedim. Çünkü anne olmak istiyorum. 5 yıldır her ay bi umutla bekliyorum. Ben istedikçe önüme hep bi engel çıkıyor. 7 ay öncede negatifle sonuçlanan tüp bebek sürecim oldu. O kadar karışığım ki. Dün kısa bir yıkıldım bu gün kalktım. Bu sefer toparlıcam. İlkinde olduğu gibi kendimi harap etmeden bu hastalığı yenicem. Sizlerden deneyimlerinizi , önerilerinizi paylaşmanızı istiyorum. Atlatanlar bu hastalıkla gebe kalanlar ne biliyim sizi görmesemde tanımasamda desteğinizi istiyorum. Akıl istiyorum. 🙏

hpvnin bebekle ilgili bir sorun yarattığını bilmiyorum. sadece normal doğum olmuyor sanırım hiç canını sıkma lütfen moralini yüksek tutmaya bak bu süreçte

Herkese merhaba. 33 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. İlk hpv olduğumu 2 yıl önce tüp bebek sürecinde smear testinde ascus sonucunun üzerine gidilmesiyle öğrenmiştim. O güne kadar adını bile duymamıştım bu hastalığın. Sonuç olarak kolposkopiler sonuçlar vs derken cın3 olduğumu öğrendim ve leep ameliyatı oldum. Cerrahi sınırlar temiz geldi. Tabi bu süre zarfında 6 ayda bir smear vermeye devam ediyorum temiz geliyor sonuçlar. Ta ki farklı doktora gidene kadar. Smear ile bize %70 sonuç verir %30 görmezden gelemeyiz dedi doktor ve hpv testi yaptırmadın mı hiç sorusunu sordu. Yoo bilmiyordum ki yaptırmam gerektiğini … tabi orda yıkıldım tahmin ettim terslik olduğunu. Nitekim dün smear temiz geldi ancak hpv testim tip51 ile pozitif sonuçlandı. Ne düşünüceğimi ne yapacağımı bilemedim. Çünkü anne olmak istiyorum. 5 yıldır her ay bi umutla bekliyorum. Ben istedikçe önüme hep bi engel çıkıyor. 7 ay öncede negatifle sonuçlanan tüp bebek sürecim oldu. O kadar karışığım ki. Dün kısa bir yıkıldım bu gün kalktım. Bu sefer toparlıcam. İlkinde olduğu gibi kendimi harap etmeden bu hastalığı yenicem. Sizlerden deneyimlerinizi , önerilerinizi paylaşmanızı istiyorum. Atlatanlar bu hastalıkla gebe kalanlar ne biliyim sizi görmesemde tanımasamda desteğinizi istiyorum. Akıl istiyorum. 🙏
Merhaba. Bende bebek isteğiyle gittiğim jinekologta smear pap3 ve hpv16 sonucuyla yıkıldım. Aklıma gelmezdi. Almanyadayım. Size aslında smear pozitif sanırım zaten hpv ile bağlantılı. Keşke o zaman deselermiş. Bende ilk 24 saat şok, ağlama, kanser miyim diye ağladım sonra toparladım ve burada yalnız olmadığımı gördüm. 13 şubata kolposkopi randevusu zor buldum bekliyorum bakalım ne çıkacak. 2 ay oluyor öğreneli ve hemen bu illete yakalananların deneyimlerini okudum. Bağışıklık güçlenecek başka yolu yok. Ne kadar vitamin takviyesi varsa aldım. Ahcc kullanıyorlardı hemen aldım. Neredeyse 1.5 aydır propolis, ahcc kullanıyorum. Doktor vajinal fitil vermişti o bitmel üzere hemen bir daha randevu aldıö tabi. Smothi yapıyorum, immun shotlar oluuor, onlardan içiyorum. Moralini yüksek tut, bende anne olmak isteyerek gitrim ve Allahımın takdiri ki doğmamış çocuğum hayatımı kurtardı, yoksa hiç haberim olmayacaktı çünkü jiç smear vermemiştim. Her şerde bir hayır var de ve hemen takviye bak. Doktordan eksik vitaminleri gçren test yaptır. Bu sinsi illet farkettirmiyor, bağışıklık düşünce uyanıyor. Doktor bana 4 kadının 2sinde var maalesef erkekler aşı olmadığı için bulaştırıyor dedi. İşarllah ikimiz ve herkes bu illetten kurtulur ben inanıyorum. Çocuğumuz da olur allahın izniyle 🤗

Back