• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEKRARLAYAN GEBELİK KAYIPLARI (2 veya daha fazlası)

• Konu Sahibi Konu Sahibi eses21
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de kan ve genetik test verdim, çölyak ve behçet hiç aklıma gelmemişti. Bunlarda herhangi bir belirti oluyor mu ?
Benim genelde egzama şikayetim vardı. Ama çok çok da belirgin bişe değildi. Hassas cilt diyim. Birde gluten için doktor zaten türkiyenin %80 nüfusunda gluten hassasiyeti var demişti.

Ben de kan ve genetik test verdim, çölyak ve behçet hiç aklıma gelmemişti. Bunlarda herhangi bir belirti oluyor mu ?
Evet ama bazen belirti olmayabiliyor da o yüzden yaptırmak lazım bende D DanosD arkadaşımızın yazısında okudum ve o söyleyince araştırmaya başladım ve bende yaptırmaya karar verdim hamilleikte düşüğe sebep oluyor ikiiside

Benim genelde egzama şikayetim vardı. Ama çok çok da belirgin bişe değildi. Hassas cilt diyim. Birde gluten için doktor zaten türkiyenin %80 nüfusunda gluten hassasiyeti var demişti.
Peki yatkınlık çıkınca ne nasıl önlem alınıyor

17 haftalık bebeğimi kaybettikten sonra doktorları da çok sorguladım. Neden ben düşünmek zorunda kalıyorum. Neden ben kapı kapı arsştırıyorum. Bu görev onların değil mi diye. Ama malesef kendi çaremiz kendimiziz. Sora sora araştıra araştıra araştıra bulmamız gerekiyo.

Ben de bu sabah dahiliyeye gidip kürtaj olduğumu tüm değerlere bakılmasını istediğimi söyledim. Hiç bunlardan bahsetmedi doktor sinir oldum suan ya 🥹

Benim
Rahim filmi
Çölyak ve behçet için kan testi
Eşimin sperm DNA hasar testi
20lik diş çekimim
Göz muayenesi (ültiker diye bişey var bakılması gerekiyor bu bile etkiliyormuş)
Hacamat
Ozon tedavisi
Son olarak bunlar var şubat ayında bunlar bitmiş olmalı benim diğer testler bitti

Bende 1 kürtaj 3 düşük yaşadım benimde kan pıhtılaşmasına yatkınlığım var rahimim kalp seklindeymis ve rahmimde enfeksiyon varmış tedavi oldum 109 kilo idim şuan 84 kiloyum doktor kilo ver demişti şuan hamile. Kalmaya çalışıyorum 1 yıldır kalamıyorum 🥺

Ben de bu sabah dahiliyeye gidip kürtaj olduğumu tüm değerlere bakılmasını istediğimi söyledim. Hiç bunlardan bahsetmedi doktor sinir oldum suan ya 🥹
Doktorlar bahsetmiyor aslında biz bi şekilde bunları öğreniyoruz duyuyoruz doktorlar hiçbirşey söylemiyor zaten ben doktorlardan yana yüzüm gülmedi bide daha doktor değiştireceğim şu vardı diyorum benden iyi mi bileceksin diyor zaten tıp ortada artık yani artık atla deve değil öğrendiğin şeylerin listesini benim gibi yap ve sor doktoruna ancak sorunca cevabını alabilirsin

Bende 1 kürtaj 3 düşük yaşadım benimde kan pıhtılaşmasına yatkınlığım var rahimim kalp seklindeymis ve rahmimde enfeksiyon varmış tedavi oldum 109 kilo idim şuan 84 kiloyum doktor kilo ver demişti şuan hamile. Kalmaya çalışıyorum 1 yıldır kalamıyorum 🥺
Evet arkadaşlar kilo vucut endeksi çok önemli zayıf olmak gerekiyor benimde o problemim var spora gidiyorum kilo vermeye çalışıyorum ne kadar zayıf olunursa o kadar sağlıklı geçiriyormuş hamilelikler

Doktorlar bahsetmiyor aslında biz bi şekilde bunları öğreniyoruz duyuyoruz doktorlar hiçbirşey söylemiyor zaten ben doktorlardan yana yüzüm gülmedi bide daha doktor değiştireceğim şu vardı diyorum benden iyi mi bileceksin diyor zaten tıp ortada artık yani artık atla deve değil öğrendiğin şeylerin listesini benim gibi yap ve sor doktoruna ancak sorunca cevabını alabilirsin
Aynen özel devlet farketmiyor. Özeldeki dr a kürtajdan sonra kan testini ben söyledim de doğruladı beni. 2 düşükten sonra demeleri de aşırı kötü bir teknik kimse 2. Düşüğü beklemek zorunda değil

Benimde kilo problemim var ama yani direkt kilo etkendir diyemiyorum. 1.55 boyum var 88 ile hamile kaldım. Glutensize geçince 82 kiloya düştüm. Bu şekilde devam ediyo hamileliğim. Henüz almadım. Bu arada yatarak devam ediyo yürüyüş yapabilsem bence 70 küsürlere düşmüştüm çoktan.

Çok teşekkürler bu arada hepinize de arkadaşlar kortizon zararlı diyorlar evet artık dördüncü beşinci düşükten sonra o tedavi yöntemini uyguluyorlarmış dediklerini dikkate alacağım alternatif tıp kısmına daha çok inanıyor ve güveniyorum aslında bide hacamat düşünüyorum bende Sen yaptırmışmıydın
Rica ederim. Evet zararlı aslında ama bağışıklık baskılayıcılarda oluyor malesef artık kar zarar güderek o ilacı kullandırıyorlar. Evet yaptırmıştım

evet benim merak ettiğim şey bu kan tahlillerini verdikten sonra 3. 4.düşükten sonra hangi kan tahlilleri isteniyor veya nasıl bi yol izleniyor
Ben daha ilk kaybımda trombofoli paneli pıhtılaşma testi ve genetik test yaptırdım genetiği eşime de yaptılar. Çok şükür genetik temizdi ancak benim iki genimde pıhtılaşma çıktı diğer gebeliğimde kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söylediler diğer kayıplarım pıhtılaşma ile alakasızdı ikisi dış gebelik biri beş aylık enfeksiyon nedenli kayıptı ama kimyasal ve kalp durma nedenli kayıplar pıhtılaşma ile alakalıymış

Evet bunuda üniversite hastanesinde mi verelim özelde mi yaptıralım bazen değerler farklı çıkabiliyor o yüzden bu aklımda zaten yapılması gerekenlerin listesi var bende karalayarak gidiyorum artık napayım bakalım o çok önemli bakalım önce rahim filmine bi bakalım arkasından onlarıda yaptıracağım
Üniversite hastanesinde hiç yaptirmadik bı fikrim yok yorum yapamayacam ama biz hep düzen laboratuvarında verdik birkaç ilde şubeleri var güvenilir laboratuvar 2.500 civarı fiyatı bir yada iki haftada sonuç çıkıyor canm incele neresi kafana yatarsa artık kolaylıklar diliyorum

Back