- 19 Nisan 2020
- 54
- 17
- Konu Sahibi Kralice2334
Tekrarlayan dusuklerim icin son cagre tup bebekmis.. onumuzdeki ay tedaviye balicaz boyle olup tup bebek yaptiran var mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimde tekrarlayan düşük problemim var.Tup bebek denedim defalarca sonuç yine düştüTekrarlayan dusuklerim icin son cagre tup bebekmis.. onumuzdeki ay tedaviye balicaz boyle olup tup bebek yaptiran var mi?
Merhaba bnm de 16 ve 2.kromozomlar arasında dengeli translokasyon var. Saglıklı bir kızım var. 2.cocuğu istediğimizde durumu öğrendik. 2 düşük yaptım. Ama bnm pıhtılaşmam da var. Sebep pıhtılaşmada olabilir denildi. Ben su an ne yapacagımı bilemiyorum. Tüp vebek cok pahalı genetik tarama yapılmasının maliyetleri 300 350 dolar. 10 embriyo inceletsek 3500 dolar yapıyor. Dolar aldı başını gittinormal yolla denesem mi bilemedimbir akıl verin banaTekrarlayan düşüklerde tüp bebeğin yardımcı olması için düşük nedeninin embriyonun genetik olarak düzgün olmaması gerekli.
Düşüklerin birçok sebebi var. Bunlardan biri genetik bozukluk. İşte embriyonuzun kromozomları normal değilse, translokasyon gibi durumlar varsa bazen hayatla bağdaşmıyor ve vücut onu atıyor. Böyle bir durum tespit edildiyse tüp bebek yapılıyor ve oluşan embriyolar genetik incelemeye gönderiliyor. Hasarlı embriyo imha ediliyor sağlam transfer ediliyor ve düşük önlenmiş oluyor.
Ama düşüğün sebebi başkaysa mesela kan pıhtılaşma sorununuz varsa tüp bebek işe yaramaz. O zaman kan sulandırıcı kullanmanız işe yarar. Ya da işte bağışıklık sorununuz varsa onun serumu var onu kullanmalısınız.
Size tam olarak ne denildi translokasyon var mı sizdeTekrarlayan dusuklerim icin son cagre tup bebekmis.. onumuzdeki ay tedaviye balicaz boyle olup tup bebek yaptiran var mi?
Merhaba bnm de 16 ve 2.kromozomlar arasında dengeli translokasyon var. Saglıklı bir kızım var. 2.cocuğu istediğimizde durumu öğrendik. 2 düşük yaptım. Ama bnm pıhtılaşmam da var. Sebep pıhtılaşmada olabilir denildi. Ben su an ne yapacagımı bilemiyorum. Tüp vebek cok pahalı genetik tarama yapılmasının maliyetleri 300 350 dolar. 10 embriyo inceletsek 3500 dolar yapıyor. Dolar aldı başını gittinormal yolla denesem mi bilemedimbir akıl verin bana
İnşallah teşekkür ederim. Aslında normal yolla denemek istiyorum ama eşim engelli bir çocuk olursa aldıracaksan bu riske gir diyor. Sana da doğacak çocuga da yazık hayatınız zehir olur diyor. Ben aldırma taraftarı dglm. ama maddi olarak da en fazla 3 ya da 4 embriyoyu inceletebiliriz. Maddi sıkıntılarımız var. Ama tüp bebekte de saglıklı gelmeme ihtimali var bu da can sıkıcı. Onca masraf eziyet boşa da gidebilir.çok kararsızımValla bunun cevabını kimse veremez sanırım yani durumunuz çok iyiyse bence genetikli tüp bebek yapın. Değilse ve sonuç sadece düşükse normal de denenebilir. Önemli olan sakat olmasın yani. Düşük psikolojik olarak sizi etkiliyor elbette ama sakat doğmasından çok çok çok daha iyidir. İnşallah sapasağlam evladınız gelir :)
Nedir oSize tam olarak ne denildi translokasyon var mı sizde
Kac haftaya kadar ilerliyodu sizin kalp atisi duyuyo muydunuzBenimde tekrarlayan düşük problemim var.Tup bebek denedim defalarca sonuç yine düştü
Tekrarlayan düşüklerde tüp bebeğin yardımcı olması için düşük nedeninin embriyonun genetik olarak düzgün olmaması gerekli.
Düşüklerin birçok sebebi var. Bunlardan biri genetik bozukluk. İşte embriyonuzun kromozomları normal değilse, translokasyon gibi durumlar varsa bazen hayatla bağdaşmıyor ve vücut onu atıyor. Böyle bir durum tespit edildiyse tüp bebek yapılıyor ve oluşan embriyolar genetik incelemeye gönderiliyor. Hasarlı embriyo imha ediliyor sağlam transfer ediliyor ve düşük önlenmiş oluyor.
Ama düşüğün sebebi başkaysa mesela kan pıhtılaşma sorununuz varsa tüp bebek işe yaramaz. O zaman kan sulandırıcı kullanmanız işe yarar. Ya da işte bağışıklık sorununuz varsa onun serumu var onu kullanmalısınız kan pihtilasmasi porblemimize bakildi bir sorun cikmadi son gebeligimde ignede killandim her ihtimale karsi
Hayır kese oluşum sırasında düşüyordu 5 veya 6. HaftalardaKac haftaya kadar ilerliyodu sizin kalp atisi duyuyo muydunuz
Ben de 3 düşük yaşadım arka arkaya. Bu hafta tüp bebek için doktorla görüşeceğim. Pgt ile tüp bebek önerdiler bize. Eşimin genetik testinde sıkıntı çıktığı içi. Siz düşukten ne kadar süre sonra başlayacaksınız tüp bebeğeTekrarlayan dusuklerim icin son cagre tup bebekmis.. onumuzdeki ay tedaviye balicaz boyle olup tup bebek yaptiran var mi?
Bizimde durumumuz genetik 3 kere düşük yaptım bebeğin kalbi durdu. Pgtli tüp bebek öneriyorlar. Ama sağlıklı embriyo oluşmaz diye çok korkuyorumTekrarlayan düşüklerde tüp bebeğin yardımcı olması için düşük nedeninin embriyonun genetik olarak düzgün olmaması gerekli.
Ama düşüğün sebebi başkaysa mesela kan pıhtılaşma sorununuz varsa tüp bebek işe yaramaz. O zaman kan sulandırıcı kullanmanız işe yarar. Ya da işte bağışıklık sorununuz varsa onun serumu var onu kullanmalısınız.
Bizimde durumumuz genetik 3 kere düşük yaptım bebeğin kalbi durdu. Pgtli tüp bebek öneriyorlar. Ama sağlıklı embriyo oluşmaz diye çok korkuyorum
ne zaman başlıyorsun, kac kere düşük olduTekrarlayan dusuklerim icin son cagre tup bebekmis.. onumuzdeki ay tedaviye balicaz boyle olup tup bebek yaptiran var mi?