Allah sana,bana ve dileyen herkese hayırlı evlatlar versin inşallah:)Tesekkurler...Hayir bir kür uygulamadim.Sadece sagliklo beslenen ve elimden geldigince spor yapmaya dikkat eden biriyim.Etki ediyor mu bilmiyorum ama..Ama gunun sonunda hamile kalsam da mutlu son henuz olmadi...O yuzden dikkate alinmali mi bilemiyorum:)
Amin..siz ne kadardır ugrasiyorsunuz?Hikâyenizi merak ettim...Allah sana,bana ve dileyen herkese hayırlı evlatlar versin inşallah:)
Ağustosta evlendim 1 ay sonra hamile kaldım ama kalbi durduğu için alındı maalesef. 3ay düşünmedim ve şimdi yeniden deniyorum ne Zaman kısmet olursa artık. İlki hemen olmuşken bu sefer sanırım kafaya takıp stres yapmaktan gecikiyor. Akışına bıraktım. Allah hayırlı zamanda versin inşallah hepimize.Amin..siz ne kadardır ugrasiyorsunuz?Hikâyenizi merak ettim...
Merhaba:)ürolog :Ali Nejat Eğilmez(ÜRORAD TIP.MERK.)
kadın doğum: Elif çiler Eren(MEDİPOL ÜNİ.) İSTANBUL
Rica ederim umarım faydası olur!
Esim Istanbul'da cok bilinen iki tane ayri ayri profosere göründü urolog.Spermiyogram testi yapildi Memorial tup bebek merkezinde.Dolayisiyla cok saglam detayli bakildi spermlere.Testi ilk aldigimizda dogal olarak biz baktik:)Sayi ve hiz oldukca iyi ama morfoloji %2 cikti.Iki doktora da ayri ayri gorundu esim.Yorumlari su sekilde: "Sonuclariniz son derece iyi.%2lik morfolojiye sakin takilmayin.Cunku tup bebek merkezlerinde yapilan spermiyogram testleri diger spermiyogramlardan farkli.Size en kotu senaryoyu çıkartıyorlar.Ama bunu kotulemek amacli soylemedi.Cunku test de doktor da ayni hastanede:) Kruger testi kullaniliyor bunun icin dolayisiyla en kotu senaryo ciziliyor ve bikac gun sonra yaptırdığıniz test bile bundan cok farkli olacaktir.Zaten 85 milyom spermin arasindan 100 tanesi secilip yorum yapiliyor buna gore kotu yorumu yapilamaz.Esiniz her denediginizde hamile kalıyorsa hic sknti yok.Zaten sizin testinizde son derece iyi.(Benim tum testlerimizi de gosterdik urologa.Ikinizde de hicbir sorun yok Deneyin dedi.Ve sagliksiz bir sperm yumurtayi kesinliklr dolleyemez dedi.Varikosel var mi diye de bakti.Kesinlikle cok sagliklisiniz o da yok dedi.Simdi benim randevu aldigim doktora gideceğiz.Kendisi tup bebek doktoru ama yorum almak istiyoruz zaten su anda yaptırmadigimiz sadece rahim filmi kaldi.Ama kuvvetle muhtemel bize cok objektif konusmayacaktir diye tahmin ediyorum.Cunku tup bebek doktoru ve bir hasta bir hastadir diye bakacak tahminim ve bizim yine aklimiz karisacak.Dolayısıyla kafamiz yine karıştı. Siz ne diyorsunuz bu konuda yorumlarınızir merak ediyorum...2011'de isteğe bağlu kürtajım var
2013 'te 14 haftalık kaybım var
2016 mart 'ta boş gebeliğim var
Sonuc olarak bunca senedır ortaya cıkan sey morfolojik bozukluk, eşinizde doktora gözüksün derim ben
Benım esımınde morfolojısı 1CuteMom sizin Eşinizin spermiyogrami nasildi? sizin de deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.Morfoloji sorunu yazmistiniz yanlis hatirlamiyorsam...
morfolojinin etkisi çok fazla, bu kadar normal denmeside bana artık gerçekten inandırıcı gelmiyor...o zaman neden sıkıntı var?kadın doğumcuya gösterdinizmi kendi doktorunuza ne dedi gösterdiyseniz?ayrıca% 1 morfolojiyle bize % 5 baba olabilirsin dendi?ne yaman çelikşki!Merhaba:)
Esim Istanbul'da cok bilinen iki tane ayri ayri profosere göründü urolog.Spermiyogram testi yapildi Memorial tup bebek merkezinde.Dolayisiyla cok saglam detayli bakildi spermlere.Testi ilk aldigimizda dogal olarak biz baktik:)Sayi ve hiz oldukca iyi ama morfoloji %2 cikti.Iki doktora da ayri ayri gorundu esim.Yorumlari su sekilde: "Sonuclariniz son derece iyi.%2lik morfolojiye sakin takilmayin.Cunku tup bebek merkezlerinde yapilan spermiyogram testleri diger spermiyogramlardan farkli.Size en kotu senaryoyu çıkartıyorlar.Ama bunu kotulemek amacli soylemedi.Cunku test de doktor da ayni hastanede:) Kruger testi kullaniliyor bunun icin dolayisiyla en kotu senaryo ciziliyor ve bikac gun sonra yaptırdığıniz test bile bundan cok farkli olacaktir.Zaten 85 milyom spermin arasindan 100 tanesi secilip yorum yapiliyor buna gore kotu yorumu yapilamaz.Esiniz her denediginizde hamile kalıyorsa hic sknti yok.Zaten sizin testinizde son derece iyi.(Benim tum testlerimizi de gosterdik urologa.Ikinizde de hicbir sorun yok Deneyin dedi.Ve sagliksiz bir sperm yumurtayi kesinliklr dolleyemez dedi.Varikosel var mi diye de bakti.Kesinlikle cok sagliklisiniz o da yok dedi.Simdi benim randevu aldigim doktora gideceğiz.Kendisi tup bebek doktoru ama yorum almak istiyoruz zaten su anda yaptırmadigimiz sadece rahim filmi kaldi.Ama kuvvetle muhtemel bize cok objektif konusmayacaktir diye tahmin ediyorum.Cunku tup bebek doktoru ve bir hasta bir hastadir diye bakacak tahminim ve bizim yine aklimiz karisacak.Dolayısıyla kafamiz yine karıştı. Siz ne diyorsunuz bu konuda yorumlarınızir merak ediyorum...
morfolojinin etkisi çok fazla, bu kadar normal denmeside bana artık gerçekten inandırıcı gelmiyor...o zaman neden sıkıntı var?kadın doğumcuya gösterdinizmi kendi doktorunuza ne dedi gösterdiyseniz?ayrıca% 1 morfolojiyle bize % 5 baba olabilirsin dendi?ne yaman çelikşki!
Anliyorum..Size de hayirlisini dileri..Benim esim acik herseye tedavi de olacak ama doktor da etkisi yok ilac vs vermemi gerektirecek bir durum yok dedi .Yemin ederim aptl gibi oldum...Burda okuduklarimla komaya giriyorum doktor yok bisey deyince anlik ferahliyorum..Ama neden? su an icin cevabimiz yokBenım esımınde morfolojısı 1
bu durum uzeırne hıc bısey yapmadık yapmayıda pek dusunmuyor esım.
benım ılk evlılıgımden suanda 6 yasında olan bır oglum var 1 yasından berıde esımle beraberız.
Sanırım Ege bızım butun ıhtıyacımızı karsılıyor. Ilk ogrendıgım ay cok kotuydum nasıl olur ne yapılır ne edılır , kür yapacagım dedim bişeyler aldım esım tezgahın kenarına ıttirip istemiyorum dedi.
Kısacası bısey yapacak gıbı degılız gorustugumuz kadın dogumcu sabrınız yoksa tüp bebek yapalım dedi bize(tüp bebek doktoru). biz istemedik daha once yazdıgım gıbı 2011 ve 2013 yıllarında saglıklı ıkı gebelıgım korunmamıza ragmen olusmustu , bırde 2016 bos gebelık var . Daha yeni yanı kendılıgınden olur fılan dedık oda olabılır dedı morfolojı yumurtayı dolleyebılırmıs esasen bos gebelık ve kımyasal gebelık sebeblerı sperm ımıs ama bunlar bazı kısılerde anlık sorundan bazılarındada bızdekı gıbı morfolojıden kaynaklanabılırmız .
Doktor kendımız deneyecegız dedıgımızde bıze hıstereskopı onerdı ancak onuda ben yaptırmak ıstemıyorum,
Güzel bı hayatımız var bızım bu sorunun uzerımıze kara bulut gıbı cokmesını en basta ben ıstemıyorum cunku ılk oglumda eskı esımdekı sperm sorunundan oturu tup bebek.
Kısmet dedım bende kapadım defterı esımı zorlamak ıstemıyorum. Dolayısla ne urologa gıttı esım ne varıkoselımı var ne hormonlarındamı sorun var , test mı yanlıs bılmıyoruz.
Oglumun bı kardesı olmasını cok ıstıyorum ama yapacak bıseyım yok , eşim razı göstermiyor.
olmaz mı cnm bendede sıkıntı vardı tek yumurtalıktı ve tek tüp....Şöyle söyleyeyim ilk oğluma ikinci ayda hamile kalmıştım yumurtalığım varken ,ikinci evliliğimde hamile kalamadım önce yumurtalığım sandık sorun ama eşimde varikosel varmış yeniydi ama,yani elle ve ult. muayenede zor tespit edildi!tabi biz baştan hep bana yoğunlaştık ama sperm testi yapıldı 2 ürolog bunlardan biri doç yrd sı normal dedi,proxed plus verdi gönderdi...ama hala olmuyordu kadın doğumcum doç. yrd sıyla aynı hastanede o uyardı bizi eşin iyi bir ürologa gitsin dedi!bende dedim hastanenizdeki doktor x diye...toplantı yapmak lazım bu ürologlarla sanki cinsel aktivitelerine mi birşey diyen var diye de sitem etti kadın doğumcum!sonra işte ali nejat bey sağolsun onu bulduk ve ameliyat derken hamile kaldım!Ben de allak bullak oldum.Kadin dogumcumla randevum gelecek hafta.Onun da fikrini alacagiz tabi. Doktorlar boyle deyince ben de bilemedim ne yapacagimi
...Ama zaten gelecek hafta gidecegim doktor ne varsa soyleyecek bi doktor..Tum olasiliklari...Sizin durumunuz varikosel ameliyatiyla duzeldi yanlis hatirlamiyorsam..Bize o da yok dedi..Ne yapacagimi bilemiyorum...Siz tedavi gormediniz sanırım.Sikinti sadece varikosel ameliyatiyla mi cozuldu?
Anliyorum...Zaten bi daha yaptiririz bu testi.Ne kadar arayla tekrar edilmesi gerekiyor? Ali Nejat Bey'e de gideriz..Cozumu olsun da....Yoksa biz kafamizi kuma gomelim modunda degiliz..Bakalim Bulent Hoca ne diyecek..olmaz mı cnm bendede sıkıntı vardı tek yumurtalıktı ve tek tüp....Şöyle söyleyeyim ilk oğluma ikinci ayda hamile kalmıştım yumurtalığım varken ,ikinci evliliğimde hamile kalamadım önce yumurtalığım sandık sorun ama eşimde varikosel varmış yeniydi ama,yani elle ve ult. muayenede zor tespit edildi!tabi biz baştan hep bana yoğunlaştık ama sperm testi yapıldı 2 ürolog bunlardan biri doç yrd sı normal dedi,proxed plus verdi gönderdi...ama hala olmuyordu kadın doğumcum doç. yrd sıyla aynı hastanede o uyardı bizi eşin iyi bir ürologa gitsin dedi!bende dedim hastanenizdeki doktor x diye...toplantı yapmak lazım bu ürologlarla sanki cinsel aktivitelerine mi birşey diyen var diye de sitem etti kadın doğumcum!sonra işte ali nejat bey sağolsun onu bulduk ve ameliyat derken hamile kaldım!
Varikoselden emin olmak istiyorsanız bunu ali bey de söylemişti ikinci tahlildeki eşinin değerlerinin gitgide düşüş göstermesi gerekiyormuş;sayı veya hareket gibi!
3 ayda bir yaptırdık cnm!Allah yardımcınız olsun,burada o morfolojiyle hamile kalanı bile gördük,nasip herşey!Anliyorum...Zaten bi daha yaptiririz bu testi.Ne kadar arayla tekrar edilmesi gerekiyor? Ali Nejat Bey'e de gideriz..Cozumu olsun da....Yoksa biz kafamizi kuma gomelim modunda degiliz..Bakalim Bulent Hoca ne diyecek..
Cok tesekkur ederim cevaplar icin:) Bakalim nasip...3 ayda bir yaptırdık cnm!Allah yardımcınız olsun,burada o morfolojiyle hamile kalanı bile gördük,nasip herşey!
Biliyorum arkadaşım kafan çok karışıyordur ama tüp bebek merkezlerinden ziyade devlette ya da tüp bebek merkezi olmayan bir hastanede sperm testi vermenizi öneririm naçizane!Cok tesekkur ederim cevaplar icin:) Bakalim nasip...
Kesinlikle oyle yapacağız su anda ayni seyi düşünüyordum.Dusundugumu yazmissin:)Cok tesekkur ederim.Insallah iyi haberler veririm burdan..Biliyorum arkadaşım kafan çok karışıyordur ama tüp bebek merkezlerinden ziyade devlette ya da tüp bebek merkezi olmayan bir hastanede sperm testi vermenizi öneririm naçizane!