• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan düşük

Siz kan sulandırıcı iğne (clexana) kullandınız mı?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Benim dusuklerim de ilk 6 haftada oldu hep en son ünlü bir prof la görüştüm o iğne ve coraspirin kullanmam gerektiğini söyledi ve suan 23.haftadayim yani mutlaka alanında uzman biriyle görüşün etrafınızda sağlam doktorlar illa ki vardır. Bana da 2 düşük ten sonra gittiğim doktor hiçbir ilaç kullanmana gerek yok demişti ama 3. Düşük oldu. Yani 1 doktorun dediği ile hemen karar vermeyin ben çok pişman oldum şahsen elimde sonuçlar olduğu halde başka bi doktora daha göstermediğim için. Dilerim sizde en kisa zamanda sağlıkla hamile kalıp Bebeğinizi kucağınıza alırsiniz
Amin.. Ben 6-7 doktora gittim... Kimi kullan, kimi kullanma dedi. Artık birine güvenmek zorundayım çok yoruldum, internetten makale, tez ve araştırmaları okuyorum. Bu arada kuzenim hematolog ki ona çok güvenirim o bana olur da kadın doğumcun igne verirse sakın coraspinle beraber kullanma demişti. Ya işte her doktorun ayrı bir fikri var. Gelişmeler olursa bilgi verecegim. Bu arada size protein c protein s gibi testler yapıldı mı? Bana sadece gen mutasyonlarının araştırıldıgı test yapıldı.

Amin.. Ben 6-7 doktora gittim... Kimi kullan, kimi kullanma dedi. Artık birine güvenmek zorundayım çok yoruldum, internetten makale, tez ve araştırmaları okuyorum. Bu arada kuzenim hematolog ki ona çok güvenirim o bana olur da kadın doğumcun igne verirse sakın coraspinle beraber kullanma demişti. Ya işte her doktorun ayrı bir fikri var. Gelişmeler olursa bilgi verecegim. Bu arada size protein c protein s gibi testler yapıldı mı? Bana sadece gen mutasyonlarının araştırıldıgı test yapıldı.
Onları yaptırmadım hemosistein falan bu kan pıhtılaşma genleri falan bakıldı

Merhabalar ben de 9 ay arayla 2 defa düşük yaşadım. Daha doğrusu ilerleyen haftalarda kalbi durdu. Biri 8 biri 10 haftalık idi. Birinciden sonra kanda pıhtılaşma faktörlerine bakıldı heterozigot olmasına rapmen ikincisinde clexane kullandım ve ona rapmen ikincisini de kaybettik. İkinci kayıptan sonra anne baba genetiği denilen ebeveyn geneyiği kromozomlarımıza bakıldı ordan da bi sonuç çıkmadı.benzer durumları Yaşamışız gibi görünüyor. Bu son gebelikte izlediğiniz yolu merak ettin kuzenim hematolog demişsiniz onun gösterdiği herhangi bir yol dahilinde mi hareket ettiniz, acaba. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun. Şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar ben de 9 ay arayla 2 defa düşük yaşadım. Daha doğrusu ilerleyen haftalarda kalbi durdu. Biri 8 biri 10 haftalık idi. Birinciden sonra kanda pıhtılaşma faktörlerine bakıldı heterozigot olmasına rapmen ikincisinde clexane kullandım ve ona rapmen ikincisini de kaybettik. İkinci kayıptan sonra anne baba genetiği denilen ebeveyn geneyiği kromozomlarımıza bakıldı ordan da bi sonuç çıkmadı.benzer durumları Yaşamışız gibi görünüyor. Bu son gebelikte izlediğiniz yolu merak ettin kuzenim hematolog demişsiniz onun gösterdiği herhangi bir yol dahilinde mi hareket ettiniz, acaba. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun. Şimdiden teşekkür ederim
Öncelikle kayıplarınız için cok üzüldüm. Yok hematologun yolundan gitmedim açıkçası. İlk 11 hafta coraspin kyllandım sonra enox 4000lik basladık bebegin beslenmesinde centik gördü dr onun için başlattı. Hala devam ediyoruz. Hangi geninizde heterozigot var? Mthfr genlerinizde mi? Folik asit ve b12 alımında sorun oluyor o genlerde. Folik asidi metilfolat, b12 yi de metilkobalamin formatında almamız gerekiyor. Bu gebeligimde en başından beri Impryl ve osende b12 emilen tablet kullanıyorum. Bunların etkiledigini düşünüyorum. Yaşım 39 bu arada. Bir de rahim filmi önerilmişti ben cektiremeden tekrar hamile kaldım. Umuyorum tez zamanda gebe kalır saglıkla bebeginizi kucagınıza alırsınız. Endişeler bitmiyor ben hala tetikteyim. Sağlıkla doğar inşallah 🙏🏼

Back