Tekrarlayan düşük yapanlar gelin tecrübelermizi paylaşalım

arkadaşım biz burda kader arkadaşı olduk sıkmak ne demek, dertler paylaştıkça azalır.tabiki dertlerimizi birbirimize anlatacağız ki birbirimize yardımcı olacağız.bizi bizden başka kim anlayabilir ki aynı acıları yaşayan bizleriz.arkadaşım artık tedavisi var herşeyin.benimde iyice psikolojim bozuldu bazen bende düşünüyorum, bendede tedavisi olan bir hastalık olsaydı da tedavi olup bebeğimi kucağıma alsaydım diye hiç bir sorun çıkmaması böyle belirsizlik içinde olmak insanı daha çok üzüyor.rabbim hepimizin yardımcısı olsun hepimizin muradını versin inşallah.allahım bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah rabbim büyük dualarımızı eksik etmeyelim.:20:
:44:insanoğlu işte soyumuz malasef bazen böyle kapılıyorum bazen çevremdekileri sıktığımı düşünüyorum cnm nedense evlendiğimden beri hastaneyla kanka oldum olsun yinede şükürler olsun rabbimize dediğin gibi rabbim çok büyük gün doğmadan neler doğar...:85:

:44:insanoğlu işte soyumuz malasef bazen böyle kapılıyorum bazen çevremdekileri sıktığımı düşünüyorum cnm nedense evlendiğimden beri hastaneyla kanka oldum olsun yinede şükürler olsun rabbimize dediğin gibi rabbim çok büyük gün doğmadan neler doğar...:85:

Bende bazen sadece hastalığın kendi başıma geldiğini düşünürdüm evlendiğimden bu yana bende hastaneden çıkamaz olmuştum bu durumda yalnız değilsin demekki sadece biz değiliz bunları yaşayan .bu kadarına şükür arkadaşım.Rabbim sevdiği kulunun yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntıyla sınarmış.bizde Rabbimize bol bol dua edeli canım.

günaydın kızlar hepinize...naber nasılsınız...bizden iyilik bir sıkıntımız yok allaha şükür...

saol cnm benim zaten benim yaradandan sonraki en beni anlayan dostlarım sizlersiniz kıssss bi doğsunda sıraya gireriz ısırmak için sorun değil şimdiden korkutmayalım gözünü dimi sonra yavrucak dicek acaba doğmasamda annemin sıcacık göbüşünde böyle kalsammı diye naz yapıcak tabi çocukta haklı nelerle karşılaşacağını bir bilse :9::84::86:kız bu arada allah mı söyletti ne bu yazıyı yazarken içimden senin fasulyenin erkek olduğu geçti

bilmem ki bilenlerin çoğu erkek diyo ama benim de içime kız doğuyor...:9: Rabbim sağlıklı sıhhatli versin başka şey istemem kız oğlan farketmez....:nazar:

günaydın hepinize kızlar.... ben acayip derecede rüya göremeye başladı bir haftadır falan... hamilelikten mi bilmem önceden hiç rüya görmezdim şimdi resmen film gibi uzun uzun rüyalar görüyorum rüyalarımda da hep bir erkek çocuk görüyorum ya benim çocuğum oluyo ya başkasının ama benim kucağımda hep aynı çocuk.... Allah ım hayırlara çıkarsın inşallah....:nazar:

hoşgeldin canım
kıyamam sana,benimde 4 kaybım var
öncelikle sorununu merak ettim araştırmaların yapıldımı

Yeni gördüm malum acemiyim burda çok sıkta giremiyorum, canım sanada çok geçmiş olsun ne hissettiğini çok iyi anlıyorum emin ol. bana yapılmayan test tetkik kalmadı sebebi bilinemeyen düşük dendi. deneyecek ve arada birtane mutlaka sağlıklı yakalayacaksın diyorlar ama hep umut hep hayal kırıklığı yoruyor insanı. 1 yıldır psikiyatriste gidiorum yeni kendime geldim. Şimdi tekrar deneyeceğim Allah izin verirse ama bu defa klomen ve çatlatma iğnesi ile kendim hamile kalabiliyorum fakat doktor en iyi en sağlıklı yumurtaya denk getirmeye uğraşıyor sonrada kan sulandırıcı iğne kullanacakmışım gebeliik bboyunca bu banabirazda olsa umut oldu yılmıcam sonuna kadar denicem, bu defa korkmayacağım bir şey olucakmı diye, akışına bırakıcam. Allah yardım eder inşallah. Bakalım hamile kalırsam size yazmaya devam ederim.

tualına maşallah cnm ne kadar güzel
tuğcal cnm ben o an öyle hissettim ve 6.hissim çok kuvvetlidir.cnm rüyanı hayra yoralım hayır olsun inş.
hayatatutun inş cnm kalırsın hamile çok güzel düşünüyorsun rabbim yolunu açık tutsun hep sevgiyle kal.

Yeni gördüm malum acemiyim burda çok sıkta giremiyorum, canım sanada çok geçmiş olsun ne hissettiğini çok iyi anlıyorum emin ol. bana yapılmayan test tetkik kalmadı sebebi bilinemeyen düşük dendi. deneyecek ve arada birtane mutlaka sağlıklı yakalayacaksın diyorlar ama hep umut hep hayal kırıklığı yoruyor insanı. 1 yıldır psikiyatriste gidiorum yeni kendime geldim. Şimdi tekrar deneyeceğim Allah izin verirse ama bu defa klomen ve çatlatma iğnesi ile kendim hamile kalabiliyorum fakat doktor en iyi en sağlıklı yumurtaya denk getirmeye uğraşıyor sonrada kan sulandırıcı iğne kullanacakmışım gebeliik bboyunca bu banabirazda olsa umut oldu yılmıcam sonuna kadar denicem, bu defa korkmayacağım bir şey olucakmı diye, akışına bırakıcam. Allah yardım eder inşallah. Bakalım hamile kalırsam size yazmaya devam ederim.

Arkadaşım bende aynı durumdayım iki düşük yaptım. birçok test yapıldı ama hiçbir sorun çıkmadı.Doktorum banada deneyeceksin mutlaka birinden birinde sağlıklısı denk gelecektir dedi.bende hamile kalınca aspirin kullanmaya başlayacağım benimde tek umudum o.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun kucaklarımızı bebişlerimizle doldursun inşallah

Arkadaşım bende aynı durumdayım iki düşük yaptım. birçok test yapıldı ama hiçbir sorun çıkmadı.Doktorum banada deneyeceksin mutlaka birinden birinde sağlıklısı denk gelecektir dedi.bende hamile kalınca aspirin kullanmaya başlayacağım benimde tek umudum o.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun kucaklarımızı bebişlerimizle doldursun inşallah

Amin inşallah canım. Karamsar düşünme söyleyeceklerimden sonra sakın ama iyi araştır. Doktorlar testleri kendilerine göre söylüyorlar oysa araştırılacak o kadar çok şey varki. Ben bir çok testi kendi talebimle yaptırdım. Genetik test içinde dahi 10 a ayrılıyor nerdeyse. Gerçi bende bir şey çıkmadı ama doktorlara çok güvenmediğim için söylüyorum. 7 taneden sonra doktor kadar oldum artık.

Kızlar doktora gittim bugün,biliyosunuz 3 düşük yaptım hiç aratırmam yapılmadı dr erken dönem düşüklerinde yani kalp atışı duyulmadan bebek düşüyosa %80 genetik olabilir dedi pazartesi çapaya gel dedi dr oranın profu,rahmime baktı çok temiz kötü bişey yok dedi hsg ye gerek bile yok dedi bilmiyorum ALLAH yardımcımız olsun hepimizin şimdi sizden ricam benim gibi bebeğinin kalp atışını duymadan kaybeden arkadaşlarım ne gibi testlerden geçtiniz yazarsanız beni çok mutlu edersiniz bi kaç arkadaşımdan bilgileri aldım birde size sormak istiyorum yardım edelim birbirimize canlarım:16::16::16:

Kızlar doktora gittim bugün,biliyosunuz 3 düşük yaptım hiç aratırmam yapılmadı dr erken dönem düşüklerinde yani kalp atışı duyulmadan bebek düşüyosa %80 genetik olabilir dedi pazartesi çapaya gel dedi dr oranın profu,rahmime baktı çok temiz kötü bişey yok dedi hsg ye gerek bile yok dedi bilmiyorum ALLAH yardımcımız olsun hepimizin şimdi sizden ricam benim gibi bebeğinin kalp atışını duymadan kaybeden arkadaşlarım ne gibi testlerden geçtiniz yazarsanız beni çok mutlu edersiniz bi kaç arkadaşımdan bilgileri aldım birde size sormak istiyorum yardım edelim birbirimize canlarım:16::16::16:

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun sana okadar zorki seni iyi anlıyorum 2 düşük yapan birisi olarak birisi dogal hamile kaldım 2 cisi tüp bebekle ikisindede kalp atışı olmadı hem madid hem manevi yıkıldım öncelikle hamile kalmadan bütün testlerini yaptırmanı öneririm sana keşke son düşügün genetigine baktırsaydın benim son düşügün genetiginede bakıldı sorun çıktı sorunluyduki zaten kalp atışı olmadı benim yapılan testlerim eşimin ve benim kromozonlarımıza bakıldı sorun yok kan phtılaşma testleirne bakıldı sorun yok protein c ve s testleri var ona bakıldı sorun yok birde ofis histereskopisi oldum tahimde sorun görülmedi en son embironun genetiginde sorun çıkınca eşimin ve benim genetiklerize bakılıyor şuan bekliyorum çıkmasını dua ediyorum inşallah sorun çıkmaz genetiklerimizde en son bana doktorum pgt yöntemini önerdi okadar yorgun mutsuz özgünümkü sana anlatamam lütfen bütün testlerini yaptır sonra yoluna devam et bol şans sana sevgiler

Amin inşallah canım. Karamsar düşünme söyleyeceklerimden sonra sakın ama iyi araştır. Doktorlar testleri kendilerine göre söylüyorlar oysa araştırılacak o kadar çok şey varki. Ben bir çok testi kendi talebimle yaptırdım. Genetik test içinde dahi 10 a ayrılıyor nerdeyse. Gerçi bende bir şey çıkmadı ama doktorlara çok güvenmediğim için söylüyorum. 7 taneden sonra doktor kadar oldum artık.
Haklısın canım bende ilk önce özel hastanedeki doktora gittim o bana sadece iki tane test yaptı pek güvenemedim buna sonra çapaya gittim tüm testlerim orada yapıldı genetik testi, pıhtılaşma testi ve bir çok tesst yapıldı rahim filmi çekildi bunlar sonucunda birşey çıkmadı.ama yapılmayan başka test varmı bilemiyorum artık bir doktora güvenmek istiyorum ,Allah yardımcımız olsun

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun sana okadar zorki seni iyi anlıyorum 2 düşük yapan birisi olarak birisi dogal hamile kaldım 2 cisi tüp bebekle ikisindede kalp atışı olmadı hem madid hem manevi yıkıldım öncelikle hamile kalmadan bütün testlerini yaptırmanı öneririm sana keşke son düşügün genetigine baktırsaydın benim son düşügün genetiginede bakıldı sorun çıktı sorunluyduki zaten kalp atışı olmadı benim yapılan testlerim eşimin ve benim kromozonlarımıza bakıldı sorun yok kan phtılaşma testleirne bakıldı sorun yok protein c ve s testleri var ona bakıldı sorun yok birde ofis histereskopisi oldum tahimde sorun görülmedi en son embironun genetiginde sorun çıkınca eşimin ve benim genetiklerize bakılıyor şuan bekliyorum çıkmasını dua ediyorum inşallah sorun çıkmaz genetiklerimizde en son bana doktorum pgt yöntemini önerdi okadar yorgun mutsuz özgünümkü sana anlatamam lütfen bütün testlerini yaptır sonra yoluna devam et bol şans sana sevgiler

Haklısın canım benim 3 düşüktede hiç bi arastırmamı yapmadılar şimdiki dr pazartesi gidicem(çapada)bana bir kagıt verdi tekrarlayan gebelik kayıpları yazıyo hemen altınada bişey yazmış okuyamadım bi altada tetkilerini isteyelim yazıyor en asağıda ise mtfhr,aca,karyotip yazıyor ama hsg gerekli deil diyor bunlar yazıyo bilemiyorum işallah bütün testler bunların içerisindedir ALLAH büyük hepimize yardım etsin sanada çok geçmiş olsun rabbim birdaha bu acıyı hiçibirimize yaşatmasın,canım sen neden ilk düşüğünden sonra hemen tüp bebek denedin merak ettim kendine iyibak görüşürüz:80::79::emir_bebek::16:

Haklısın canım benim 3 düşüktede hiç bi arastırmamı yapmadılar şimdiki dr pazartesi gidicem(çapada)bana bir kagıt verdi tekrarlayan gebelik kayıpları yazıyo hemen altınada bişey yazmış okuyamadım bi altada tetkilerini isteyelim yazıyor en asağıda ise mtfhr,aca,karyotip yazıyor ama hsg gerekli deil diyor bunlar yazıyo bilemiyorum işallah bütün testler bunların içerisindedir ALLAH büyük hepimize yardım etsin sanada çok geçmiş olsun rabbim birdaha bu acıyı hiçibirimize yaşatmasın,canım sen neden ilk düşüğünden sonra hemen tüp bebek denedin merak ettim kendine iyibak görüşürüz:80::79::emir_bebek::16:

canım merhaba ilk düşükten sonra hsg flimi çekildi tek tüp tıkalı çıktı oyüzden 1 yıl sonrada tüpe geçtim benim yaşım 38 yaş faktörüde var zamanda kalmadı dr. gitmekten bıktım
beni haberdar et oldumu sonuçlarını alınca genetik sonuçlar çok geç çıkıyor 2010 yılında testlerimi beklemekle geçti ve halada beklemekteyim anlayacagım hamile kalmaklada herşey bitmiyor sevgiler sende kendine iyi bak

canım merhaba ilk düşükten sonra hsg flimi çekildi tek tüp tıkalı çıktı oyüzden 1 yıl sonrada tüpe geçtim benim yaşım 38 yaş faktörüde var zamanda kalmadı dr. gitmekten bıktım
beni haberdar et oldumu sonuçlarını alınca genetik sonuçlar çok geç çıkıyor 2010 yılında testlerimi beklemekle geçti ve halada beklemekteyim anlayacagım hamile kalmaklada herşey bitmiyor sevgiler sende kendine iyi bak

tamam canım haber veririm işallah erken çıkar bana 1 ay dediler ama bilemiyorum neyse sorun çıkmasında geç çıksın işallah RABBİM gönlümüzün muradını verir tez zamanda bi yavru nasip eder işallah:16:

Çok geçmiş olsun, kromozomlarını incelemek için istemiş o testi bende aynısını yaptırmıştım ama eşindende istemeleri gerekiyor. Onun kromozomlarındaki sayısal dengeyede bakmaları gerekiyor. Biz eşimle beraber ikimizde aynı testleri yaptırdık. Hsg kan sayımı biraz pahallı olduğu için belki istemiyoruz demiştir. Bence talep et ve kesinlikle yaptır. Guatr, gizli şeker, normal kan değerleri, kan gruplarınız, tansiyon) gibi önemsenmeyen ufak testlerden bile kaynaklanbabiliyor ben hepsini yaptırdım. Hepsi temiz çıktı ama en azından eminim ve içim rahat. Neden gerek yok diye sor istemediği testleri doktoruna sana mantıklı bir açıklama yapsın belki kan pıhtılaşmasından kaynaklanıyordur. Bak ben 7 defa düşük yaptım, çok araştırdım. Sebebi bilinmeyen ve pıhtılaşma testi temiz çıkan kadınlarda dahi kan sulandırıcı iğne ile sağlıklı gebelik elde edilebilmiş. Buda bri ümit bizim için, korkma acaba bebeğim öldümü kaldımı diye, biliyorum zor ama senin yapabileceğin hiç bir şey yok vadesi varsa yaşacayack yoksa yaşamayacak bunu zorda olsa kabullenip biraz daha kendi durumumuzun bilinciyle hamile kalmamız lazım. Çok zor ama her defasında yerle yeksan olmak kendimize verdiğimiz zararın en büyüğü. Rabbim haklarımızda hayırlısını nasip etsin.

kızlar doktora gittim bugün,biliyosunuz 3 düşük yaptım hiç aratırmam yapılmadı dr erken dönem düşüklerinde yani kalp atışı duyulmadan bebek düşüyosa %80 genetik olabilir dedi pazartesi çapaya gel dedi dr oranın profu,rahmime baktı çok temiz kötü bişey yok dedi hsg ye gerek bile yok dedi bilmiyorum allah yardımcımız olsun hepimizin şimdi sizden ricam benim gibi bebeğinin kalp atışını duymadan kaybeden arkadaşlarım ne gibi testlerden geçtiniz yazarsanız beni çok mutlu edersiniz bi kaç arkadaşımdan bilgileri aldım birde size sormak istiyorum yardım edelim birbirimize canlarım:16::16::16:
cnm benim boş gebeliklerim oluyor yani kalp atışıda embriyoda görülmüyor bana kan pıhtılaşması testleri hormon profili smear testi hsg yani rahim filmi v.s diye gidiyor cnm oldukça zaman alıyor bu testler sonuçları hemen çıkmıyor hemen başlamalısın :34:

canım benim de düşükler kalp atımı olmadan oolmuştu... bana pıhtılaşma testleri,tiroid testleri,eşime sperm analizi,her ikimize de genetik analiz (karyotip analizi) protein s,protein c, homosistein, antikor testleri,lupus testleri falan yapılmıştı... yani dr um zaten başka yapılcak test kalmadı demişti... bir de rahim filmi istedi gerçi benim doğru çekim olmadı ama hamile kaldığımdan tekrarlamadık....ayrıca tüm hormon testlerini de yaptırmıştım... istersen dr unla konuş sen de bu testleri yaptır zaten genetik haricinde hepsinin tedavisi varmış inşallah genetik bir sorun çıkmaz... bizde hiçbirinde sorun yoktu tamamen tesadüfen iki kez kromozom bozukluğu olmuş dedi dr um....

Back