• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan düşük ve histereskopi

eftalya22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
2.087
5
156
37
mrb arkadaslar 2düşügüm var ve 2.düşükten sonra yapılan tüm tetkiklerde hiçbirsey cıkmaması sonucu doktorum histeroskopi yapmaya karar verdi aranızda tekraralayan düşük yasayan ve histeroskopi olanlar deneyimlerini paylasırlarsa cok sevinrim....

Son düzenleme:
Cok gecmisolsun. Ben de 3 kere düşük yaptım. Hsg çektirdim son kürtajdan sonra. Rahînde yapışiklik ve perde olduğu anlaşıldı. Ve 2 kere histereskopi oldum. İlkinde yapışiklik ikincisinde perde alındı. Sorun olmasa bile histereskopi ultrasona amacıyla da yapılıyor. Bence yaptırın korkmayın basit bir islem. Ve ben 2. Histereskopiden 2 ay sonra hamile kaldım. Şükürler olsun 16 haftalık hamileyim, Allah size de nasip etsin

Cok gecmisolsun. Ben de 3 kere düşük yaptım. Hsg çektirdim son kürtajdan sonra. Rahînde yapışiklik ve perde olduğu anlaşıldı. Ve 2 kere histereskopi oldum. İlkinde yapışiklik ikincisinde perde alındı. Sorun olmasa bile histereskopi ultrasona amacıyla da yapılıyor. Bence yaptırın korkmayın basit bir islem. Ve ben 2. Histereskopiden 2 ay sonra hamile kaldım. Şükürler olsun 16 haftalık hamileyim, Allah size de nasip etsin

çok sagoulun cevabınız için tesekkürler 2.düşükten sonra banada rahim filmi cekildi ondada bişey cıkmadı normal denildi bu ayın 29na randevum var ogün yapılacak histeroskopi acayip stresliyim biran önce bunuda atlatsam diyorum ne güzel hamileymişsiniz rabbim kucagınızada almayı nasip etsin inşşş peki agrlı bir işlemmi işlem sonrası falan cok agrı oluyormu bu arada aneztesili yapılacak korkmuyorum gerci 3kürtajdan sonra acı vermez banada merak ediyorum....

Son düzenleme:
Isinin ehli bir insan tarafından yapıldıktan sonra hic bir sıkıntınız olmaz merak etmeyin. Bana da hsg den sonra hic bisey yok diyen Dr lar oldu. Ben bir kac Dr gezdikten sonra kararını verdim. Cok kısa süren bir islem. Genel anestezi ile yapılıyor zaten hic bı sey hissetmiyorsunuz. Hemen sonrasında biraz ağrı oluyor ama bana ağrı kesinti iğne yapmışlardı. O gün biraz ağrılar oluyor ertesi güne gayet rahat oluyorsunuz hic korkmayın içinizi ferah tutun, ben 2 kere de hic tereddutsuz gittim.
Ben de su anki durumumu hayal bile edeniyordum, hic bı zaman olmayacak gibi geliyordu. Allah size de en yakın zamanda nasip eder insallah. Histereskopiden sonra 2 ay korunmamı söylemişti Dr, 3. Ayda hemen hamile kaldım insallah sizin de oyle olur. Allah hayırlısını versin.

Isinin ehli bir insan tarafından yapıldıktan sonra hic bir sıkıntınız olmaz merak etmeyin. Bana da hsg den sonra hic bisey yok diyen Dr lar oldu. Ben bir kac Dr gezdikten sonra kararını verdim. Cok kısa süren bir islem. Genel anestezi ile yapılıyor zaten hic bı sey hissetmiyorsunuz. Hemen sonrasında biraz ağrı oluyor ama bana ağrı kesinti iğne yapmışlardı. O gün biraz ağrılar oluyor ertesi güne gayet rahat oluyorsunuz hic korkmayın içinizi ferah tutun, ben 2 kere de hic tereddutsuz gittim.
Ben de su anki durumumu hayal bile edeniyordum, hic bı zaman olmayacak gibi geliyordu. Allah size de en yakın zamanda nasip eder insallah. Histereskopiden sonra 2 ay korunmamı söylemişti Dr, 3. Ayda hemen hamile kaldım insallah sizin de oyle olur. Allah hayırlısını versin.

cok saolun bana umut oldunuz bende bazen umutsuzluga düşüyorum yine aynı olursa ama ins szin gibi rabbim benimde yüzümü güldürür inş herseyin hayırlısı olsun...

Nem de umut olabilmek adına bu tür konulara direkt atlıyorum :) Allah'ım sonunu da hayırlısıyla gösterir insallah. Bir de ben pihtilasma icin kan sulandirici iğne de kullanıyorum. Bilmiyorum bununla ilgili bir sey yaptırdınız mı ama bunlara da baktirin derim

Nem de umut olabilmek adına bu tür konulara direkt atlıyorum :) Allah'ım sonunu da hayırlısıyla gösterir insallah. Bir de ben pihtilasma icin kan sulandirici iğne de kullanıyorum. Bilmiyorum bununla ilgili bir sey yaptırdınız mı ama bunlara da baktirin derim

yapılabilcek hersey yapıldı pıhtılasma testlerim esimle bana genetik tahliler hsg yalnız pıhtılasma tahlilimde 2degerim MTHFR C677T ve MTHFR A1298C heterozigot buna bile normal dediler kac doktor ki arastırdıgım kadar bu degerleri olanlar gebeliklerinde kan sulandırıcı igne oluyorlar 2.gebeligimde coraspin kulanmıstım ama gene olmadı gebelik takibimi yapan doktorum igne kullanmak gerekebilir demişti bakalım 3. gebeligimi rabbim nasip edrse büyük ihtimal kan sulandırıcı igne kullanmam gerekebilir....

Son düzenleme:
Bence kullan, onun hic bı zararı yok. Benim de sdc MTHFR C heterizigot çıktı. Benim Dr um da kan sulandirici iğne kullanmana gerek yok ama biz sonradan keske kullansaydık demeyelim dedi. Ayrıca MTHFR heterizigot olunca folik asidi hamilelik boyunca kullanmak gerekiyormuş. Aklında bulunsun . İnsallah Allahım en kısa zamanda nasip eder de iğneyi de folik asidi de kullanırsın :)

Bence kullan, onun hic bı zararı yok. Benim de sdc MTHFR C heterizigot çıktı. Benim Dr um da kan sulandirici iğne kullanmana gerek yok ama biz sonradan keske kullansaydık demeyelim dedi. Ayrıca MTHFR heterizigot olunca folik asidi hamilelik boyunca kullanmak gerekiyormuş. Aklında bulunsun . İnsallah Allahım en kısa zamanda nasip eder de iğneyi de folik asidi de kullanırsın :)

ay ins canım ya cok saol ins en kısa zamanda benimde melegim gelir rabbimden tek istegim bu saglıkla sıhatle gelsin inş Rabbim sanada bebegini saglıkla sıhatle kucagına almayı nasip etsin inşş....

evet yarın sabah histereskopi olucam inş hersey ii gecerde bi sorun cıkmazz....biraz heyecan var ama sakinim genelolarak hayırlısı artık....

Sakın ol canım, cok kolaylıkla atlatcaksin Allah in izniyle. Şimdiden cok gecmisolsun

çoksaol cnm ya okadar kendimi hazırladım ne zamandır bugün eşimi aramıslar benim histereskopi persembeye ertelendi ünivwersite hastanesinde olucak ve bu 2.ci ertelenişi ilkinde adetliydim aradılar simdi bugünden yarına 4-5 hasta kalmıs crsmba demişler eşimde persembe demiş offff 2aydır bunun psikolojisi içindeyim :18::18:

Haklisin canım bir an evvel olsun bitsin istiyor insan:( hayırlısı olsun insallah. Nerde olacaksın hangi hastane

Canım oldun mü histereskopoyi, nasıl gecti, nasilsin?

cok saol evet cnm dün oldum hem histereskopi hem laparoskopi oldum cıktıntan sonra cok agrım oldu aglayarak uyandımm karnım ve rahmin tam üstünden girmişler dikişlerim cok agrıdı odaya gectigimde igneyle kendime geldim 1gün hastanede kaldım sonuç olarak polip cıkmıs onu almıslarr pataolojiye yollandı hayırlısı artık ins temiz cıkar....

Cok cok gecmisolsun canım. Sanırım lapatoskopi seni bu kadar yordu, o biraz daha zahmeti çünkü. Allah in izniyle polip te temiz çıkar insallah. Hayırlı haberlerini alırız en yakın zamanda :)

mrb arkadaşlar ben de 2. Kez düşük yaptım. Kimyasal gebelik.kanamam pzt.i başladı. Yarın randevum var 3 4 haftalıkken düştü 2 si de. Gebelik Kese dahi oluşmamıştı. Yarın beta hcg değerine tekrar bakılacak. Acaba sıfırlanması beklendikten sonra mı düşük nedeni araştırılmaya başlanılır. Bi de bendeki değerlerden sonra mı eşime bakılacak. Naıl bir yol izleniyor

Back