Tekrarlayan ateşli havale

kaderyzc

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2023
6
1
1
32
merhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylıkken 37 derece ateşle havale geçirdi şu an 16 aylık ve 3 gün önce 16 saat arayla 37 ateşle tekrar havale geçirdi 7 aylıkken geçirdiğinde 2 kere eeg ve mr çekildi ve bişey olmadığı fibrel konvüzyon dendi 6 yaşa kadar tekrarlar ateş çıkarken oluyor dendi ve hastalık anında 2 gün boyunca kullanılacak diazem verildi benim durumumda olan var mı acaba bu nöbetler 6 yaşa kadar her hasta olduğunda devam edecek mi dizsem kullanıp yan etki yaşayan oldu mu

Merhabalar, çok çok geçmiş olsun. Siz veya eşiniz ateşli havale geçirmiş miydiniz? Eğer cevap evetse bu durum genetik ve çocuğunuz ateşli havaleye yatkın demektir. Zaten doktorlar da bilgilendirmiştir. Biz anne babalar için ne kadar korkunç ve unutulmaz bir an olsa da çocuklar hasarsız atlatıyor hatta hatırlamıyorlar. Benim oğlum ilk defa 4,5 yaşında geçirdi ve ondan sonra inanılmaz bir gelişim gözlemleyebildim özellikle dil becerilerinde. Aylar oldu daha yeni geçiyor ateşten korktum. Havaleden sonra defalarca ateşli hastalıklar geçirdi, hatta ateşi 40,5e çıktığında bile havale geçirmedi. Zaten yüksek ateş sebep olmuyor, gelişim dönemlerinde hızlıca yükselen veya düşen ateş sebep oluyor ve bunu engellemek pek mümkün değil. O yüzden her hastalandığında havale geçirecek diye düşünmeyin. Ateşini düşürmeye çalışırken benim dikkat ettiğim hem ateş düşürücü hem nemli bezler kullanmak yerine sadece bir yöntemi tercih etmek ki ateşi çok hızlı düşmesin. Bazı doktorlar havale geçmişi olan çocuklarda ateş esnasında erkenden ateş düşürücü kullanmayı tavsiye ediyor. Umarım siz de bir daha bu korkuyu yaşamak zorunda kalmazsınız ve bu geçirdiği son havale olur.

Teşekkür ederim inanın çok kötü durumdayım psikolojik olarak anne babada yok ama eşimin yeğeni geçiriyormuş sanırım küçükken paranoyak gibi oldum her an ateşlenecek gibi geliyor üst üste geçirmesi ve doktorların tekrarlar demesi iyice ürküttü beni açıkçası

Benim oglum da 1 kez gecirmisti, 6 yasa kadar takip ettik ama bizde olmadi. 37 derece atesler havale biraz soguk havale denen seye benziyor, iyi bir cocuk doktoru bulun. Umarim sizin de bunlar sonuncu olur, cok gecmis olsun

Benim oglum da 1 kez gecirmisti, 6 yasa kadar takip ettik ama bizde olmadi. 37 derece atesler havale biraz soguk havale denen seye benziyor, iyi bir cocuk doktoru bulun. Umarim sizin de bunlar sonuncu olur, cok gecmis olsun
Teşekkür ederim 5 tane çocuk doktoru gördü nörolog gördü hepsi ateşe bağlı dedi

Psikolojik destek almaktan çekinmeyin, ben atlatamasaydım muhakkak alırdım. Yaşadığım en korku dolu an oğlumun havale geçirdiği andı, o yüzden sizi anlıyorum. Hasar bırakmadığını, en geç 6 yaşında geçeceğini ve bu durumla yalnız olmadığınızı kendinize hatırlatarak kendinizi rahatlatmaya çalışın. Yabancı kaynaklarda 5 yaşında geçtiğini de okudum bu arada.

Hala toparlanamadı bi toparlasa ilk işim psikiyatriye gitmek olacak teşekkür ederim

37 ile havale ancak soyle olur benim bildigim, 39’a yukselmistir hixlica 37’ye dusup havale gecirtmistir mesela. Yoksa 37 ile havale cok cok zor
37 de nöbet geçirip sonrasında 39 a çöküyor malesef bizimki yükselirken geçiriyor o yüzden anlaması önlem alması çok zor

Merhaba benim bebeğimde ilk 18 aylık ateşli havale geçirdi ve ateşi 37.5 du.havale kaç dakika surdu bilmiyorum ama nöbet başladığı an yola çıktık ve hastaneye vardığınızda henüz yeni bitmişti ve bayıldı.ortalama 30 dk civarıdır diye düşünüyorum.bağırsak enfeksiyonu vardı buna bağlı ataşle gelen bir havale dediler zaten babasıda küçükken geçirmiş.2.havaleyide bundan 40 gün sonra yaşadık ama henuz ateşi yeni çıkmıştı 37.7ve bi kaç saat içinde geçirdi.çoo şükür hastanedeydik ve hemen mudahale edildi.sonrasında eeg temiz çıktı.genetik faktörlük denildi.noroloji doktoru korkmamamız gerektiğini söyledi ilaç başlancak bi durum olmadığını söyledi.bu arada havale geçiren çocuğun ateş derecesinn önemi yok önemli olan ateşin yükselme ve düşme hızı dendi.Allah yardımcımız olsun yanlız değilsiniz her an elim cocugun kafasında gece sürekli kalkıp bakıyorum panik bi insan haline döndüm.en son boğaz enfeksiyonu geçirdi çok şükür ateş olsada havalesiz atlattık.

normalde ateşi kaç derece olur?
Benim oğlumda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz 37 buçukta başlıyor biranda havale geçirip ateş yükseliyor sonra soğuk kompres çocuğun ateşi düşüyor. Şuana kadar ne yazık ki 6-7 kez geçirdi bizimki rabbim hiç bir çocuğa ve anne babaya yaşatmasın

kaç yaşında? 5-6 yaşından sonra bir daha tekrarlamıyor.

Bu söyleyeceğime belki çok tepki gelecek aynı durumda tanıdığım vardı hiç bi sorun bulamadılar sonra birinin önermesi ile bi hocaya gittiler hoca dua verdi sonra bidaha havale geçirmedi çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…