• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tekrarlanan ates

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

burcu77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
124
2
116
İsviçre
oglum 14,5 aylik. 2,5 aydir kreste. her hafta hasta her hafta. sadece burnu aksa raziyim ama ilk haftadan daha agiz enfeksiyonu oldu. 2. hafta mide bagirsak gribi. sonra da hep öksürüyor iste. bu arada defalarca atesi oldu. son 1,5 aydir ise her 3 haftada bir ateslendi. öyle 1-2 günlük birsey de degil. 2 keresi birer hafta sürdü. cocuga atilan fitilen haddi hesabi yok. her seferinden min. 1,5 paket fitil bitiyor. doktoru da cildirtiyor. yok normal normal. virüs kapmis. bagisiklik kazaniyor. 200 cesit grip virüsü varmis da birine bagisiklik kazansa digeri olurmus... artik canimdan bezdim. insanin aklina binbir türlü seyler geliyor. istahi da sifirlaniyor ki su son 5 gündür atesi var yine günde 3 sise sütü bile icmiyor. baska birsey agzina bile girmiyor zaten.... sizce de bu kadar ates hastalik normal mi? hep krese gttigi ici n mi? artik ise karsi motivasyonum sifirlandi. zaten haftada 3 gün calisiyorum. bu haftada hic calisamadim.krese basladigindan beri zaten 1 ay gidemedi toplamda. Allahtan bir ara annemler buradaydi da onlar baktilar evde....

Şartlarının ne olduğunu bilmiyorum ama benim tavsiyem çocuğunu biran önce kreşten alman yönünde olacak.3 yaşından önce hiç sağlıklı olmuyor kreş ortamı ,bakıcı ayarlayabilirsen çocuk için çok daha iyi olur.Bende kreşte büyümüş bir çocuğum annem hala anlatır neler çektiğini hastalıktan kurtulamamışım bende, en sonunda annem yatılı bakıcı ayarlamışta ancak rahat etmiş.Ben senin yerinde olsaydım kesinlikle bakıcı ayarlardım en azından çocuğun daha az hastalanır sende kendini rahat hissedersin.Çalışan anne olmak çook zooor....

Şartlarının ne olduğunu bilmiyorum ama benim tavsiyem çocuğunu biran önce kreşten alman yönünde olacak.3 yaşından önce hiç sağlıklı olmuyor kreş ortamı ,bakıcı ayarlayabilirsen çocuk için çok daha iyi olur.Bende kreşte büyümüş bir çocuğum annem hala anlatır neler çektiğini hastalıktan kurtulamamışım bende, en sonunda annem yatılı bakıcı ayarlamışta ancak rahat etmiş.Ben senin yerinde olsaydım kesinlikle bakıcı ayarlardım en azından çocuğun daha az hastalanır sende kendini rahat hissedersin.Çalışan anne olmak çook zooor....

coks agolun tavsiyeniz icin. ben de artik isten ayrilsam mi diye düsünüyordum ama bu beni hic mutlu etmeyecek. yatili bakici da bakici da bulmak zor buralarda. biraz önce türkiyeden bir doktoru aradim tanidik. bana sakin kresten alma cünkü ne zaman tekrar basla ayni seyleri yasayacaksin dedi.krese baslayan cocuklarda 1 yila kadar alisma bagisiklik kazanma devresi beklenebilirmis. benimki erken basladi ama...

canım kreste neden bu kadar cok hastalanıyor ki ortam mı soğuk yani cocuklardan kapıyor bile olsa onlarada iyi bakılmıyor demektir yani işten ayrılamıyorsan kreşi değiştir daha emin olduğun güvendiğin bi yere yerleştir çok üzüldüm gerçekten benimde 5 aylık bir oğlum var 1 gece ateşlendi ilk defa çok kötü oluyor ciğeri parçalanıyor insanın allah yardımcın olsun canım

çok geçmiş olsun.ben kreş için küçük olduğunu düşünüyorum.şartlarınız sizi çok zorlamayacaksa kendiniz baksanız iyi olur kanaatindeyim.biraz çocuk toparlanır,kendine gelir ,gerektiği durumda elbbette yine gider kreşe ama çok küçük daha.biraz büyüsün Allah kötü hastalıklardan saklasın.evde siz bakarken de hastalanabilir ama belki bu kadar uzun iyileşme sürecinde olan bir hastalık olmayacaktı.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum..

gecmis olsun canim,bence sorun kresle alakali degil,benim oglum krese gitmiyor ve yaklasik bir aydir ishalli var,basta atesliydi ,once ev doktoru cocouk doktoru hastane hepsine ayri ayri gittik cocouk ev doktoruna ev doktur hastaneye,neyse sonunda test yapmaya karar verdiler bende sevindim ilac veririler diye,,bu arada bugun aradilar cocuklarda sik raslanan bir virus varmis bagirsaklarinda,,kendi kendine atlatacak ilac veya baska bisey uygulamayacagiz dediler,yani bagisiklik kazanana kadar sen sabredeceksin,,
bu arada hastanede karin gribi oldugunda kaka testi yaptirdinmi,mahakkak ishal olmustur,belki virusu onemli bulabilrilerdi,eger yaptirmadiysan israrla iste,yurtdisinda hemen serum antibiotik vs ilac verip savdirmiyorlar ben bunu anladim,,kendi bagisiklik kazansin diye bekliyorlar,yani burda oyle (yasadigim ulkede),
cocuklarimiz hastaliklari ayni degil canim ama ben genel olarak yorum yapiyorum bagisiklik kazanana kadar biz anneler sabretmeye devamm buralarda boyle tekrar gecmis olsunnn:))))

buradaki kresler hep ayni. iceri bile ayakkabiyla giriliyor- oglum ilk baslarda emekliyordu, icim gidiyordu. zaten ilk haftasinda da bosuna agiz enfeksiyonu olmadi...kisaca kres degistirmek sorun degil. zaten2-3 opsiyon var burasi da en begendigimdi. isten ayrilmakta istemiyorum cünkü buralarin sartlarina göre türkiyedeki egitimime uyan bir isim var. bir kere ara verirsem ayni sartlari yakalayamam. bugün tekrar doktora gittik- doktor kan testi yapti. biraz kan düsüklügü var ama normal dedi uzun süren hastaliklarda.kulaklarinin agridigindan süpheleniyordum. birinde birsey yok dedi ama digeri tikaliymis emin olamadi. yine de antibiyotik verdi. umarim gecer. yan etkisi ishaldir dedi ona da bir ilac verdi. bastan neden vermediniz diye sordum tabi cok sinir oluyorum cünkü herseye normal deyip günlerce tedavi edecek birsey vermemelerine o da virüslerde ilacin etkisinin olmadigini aksine antibiyotigin bir dolu yan etkileri oldugunu söyledi. napacagimi sasirdim. cok endiselendigimi söyledigim de kitapcik armagan etti. ismi de "neden cocugum sIk sIk hasta " . bakalim okuyacagiz ne faydasi olacaksa...

oglum 14,5 aylik. 2,5 aydir kreste. her hafta hasta her hafta. sadece burnu aksa raziyim ama ilk haftadan daha agiz enfeksiyonu oldu. 2. hafta mide bagirsak gribi. sonra da hep öksürüyor iste. bu arada defalarca atesi oldu. son 1,5 aydir ise her 3 haftada bir ateslendi. öyle 1-2 günlük birsey de degil. 2 keresi birer hafta sürdü. cocuga atilan fitilen haddi hesabi yok. her seferinden min. 1,5 paket fitil bitiyor. doktoru da cildirtiyor. yok normal normal. virüs kapmis. bagisiklik kazaniyor. 200 cesit grip virüsü varmis da birine bagisiklik kazansa digeri olurmus... artik canimdan bezdim. insanin aklina binbir türlü seyler geliyor. istahi da sifirlaniyor ki su son 5 gündür atesi var yine günde 3 sise sütü bile icmiyor. baska birsey agzina bile girmiyor zaten.... sizce de bu kadar ates hastalik normal mi? hep krese gttigi ici n mi? artik ise karsi motivasyonum sifirlandi. zaten haftada 3 gün calisiyorum. bu haftada hic calisamadim.krese basladigindan beri zaten 1 ay gidemedi toplamda. Allahtan bir ara annemler buradaydi da onlar baktilar evde....

canım benim kızımın evde bakılmasına rağmen 2 aydır sürekli hastalanıyor ateşi çıkıyor falan sonra dün kan testi yptırdım kanında virüs çıktı doktor bağışıklık sistemini güçlendirici 4 tane vitamin verdi hem yemeye başladı hemde doktor kısa zamanda toparlar dedi....

arkadasim beslenmesine cok dikkat et ne kadar saglikli beslenirse o kadar kisa surede toparlanir ve kresteki beslenme planini tekrar gozden gecir bence bagisklik sistemi cok zayiflamis belliki yavrucagin.

hastaliktan beslenmesi mi kaldi ki... kac haftadir ne et ne tavuk ne yumurta yiyor. zaten birsey de yemiyor ki. agzna ne gelirse tükürüyor. artik o kadar yoruldum ki yemek bile teklif etmiyorum. mama diye geliyor ama yalanci diyip geri yolluyorum. cünkü heveslenip verdigimde bile 2-3 kasiktan fazla yemiyor. bakalim ya sabir...

bağışıklık sistemini kuvvetlendirici şurup ver arkadaşın çocuğuda kreşe başlayınca çok hastalanıyordu imuneks isimli surubu içmeye başaldığından beri çok az hastalanıyor. vitamin surubu içir iştahınıda açıyor. kreşten kapıyordur hastalığı

Back