Tekrar hayata gelecek olsan neleri yapmış ya da yapmamış olmak isterdin?

Kulubun1uyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
1.036
516
43
Ben başlıyorum.. 30 yaşın getirdikleri;

1. 13-20 arası sadece ve sadece derslerime odaklanmayı, dil konusuna önem verip dil öğrenmeyi, resim dersini de önemsemeyi en azından bir kara kalem suluboya öğrenmiş olabilmeyi. mutlaka bir şeyler öğrenmek maksadıyla okula gitmeyi isterdim.. hedef koyardım
2. Arkadaş ve gönül işlerine kafayı takmadan yaşamayı öğrenmeyi, bağımlı değil bağlı ilişkiler yürüten bir birey gibi yaşamanın ne demek olduğunu öğrenmiş olarak yaşamak isterdim.
3. Güzel bir okulda güzel bir bölüm okumayı kendime dert edinmek isterdim. Aman ne olacak canım zaten memur olurum bir şekilde gibi saçma hedefsizliklerden uzak durmayı isterdim.
4. Kimseyle çok samimi içli dışlı olmak,çok sevmek, sürekli destek olmak gibi misyonlar edinmezdim.
5. Aileme daha çok önem vermek, mesela ergenken dış dünya daha ilgi çekici oluyor, çocukken arkadaşım geldiğinde kardeşimi odadan çıkartmazdım ne konuşuyoruz sanki dimi şuan en yakın arkadaşım kardeşim. Öyle de olması gerektiğini bilmeliydim. Kardeşimizle bile fazla zamanımız olmayabiliyor. Okul iş evlilik vs. derken yollar ayrılıyor. O zamanın kıymetini tadını çıkara çıkara daha güzel yaşardım çocukluğumu ergenliğimi.
6. Güzel kaliteli insanlar kazanmaya çalışırdım. Aman onla konuşup arkadaş olmama gerek yok demezdim belki. Kendi hayatıma benzer insanlara çekilmemeye özen gosterirdim. Günün sonunda sömürülüyorsun çünkü.
7. Dönem dönem insanları hayatımın merkezine koymazdım mesela gerek yokmuş. Boşa zaman kaybı.
8. Mesajlaşmaya bu kadar zaman ayırmazdım. Sosyal medyaya zaman ayırmazdım çıkar açık havada yürüyüş yapar gökyüzüne bakardım.
9. Ölüm gerçeğiyle yüzleşirdim. Bu gerçekle yaşamayı öğrenirdim. Zamanımın kiymetini bilirdim belki daha çok. Bir kere doğdum bir kere yaşayacağım ve geri dönme şansım yok en iyi şekilde inşa ederek..

Ahhaha bu dün gece birden aklıma geldi niye bilmiyorum 2016yılı benim için dönüm noktamdır biran tekrar gitsem nasl olur dedim 1yl öncesine hatta... O kadar çok şey var ki değistirmeyi istediğim ama bunlar hatalarım değil sonrasında beni üzen şeyler o yıldan bir yıl öncesine gitseydim önlem almak isterdim yani

Bende de dün bir olay yaşadım aklım başıma geldi, irkildim üzüldüm.. bazı şeyler tecrübe ama bazıları tecrübe etmeden de bu dediğim şekilde akıllıca hareket etmiş. Ben sonradan aydım sadece.

Nasip diyelim... Kader böyleymiş. Üzüldüğüm koskocaman bir hayat... Yaşamak istemiyorum artık

şanlıurfadan malatya’ya tayin istemezdim

2000 yılında uyansam Bana yeter.

Bende ünivde aşık olduğum narsist kıskanç adam vardı onun yüzünde son senem kimseyle konuşmayan bitti üniv dönemine gidip sevgili yapmazdim insanları tanımaya çalışıp sevgili olmazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…