• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekke ve Zaviyeler eksik kalmisti, o da gelsin.

Allah'ım dua ediyorum halkımızın gözü açılsında artık şu erdoğandan hayırlısıyla kurtulalım belediye seçimleride hayırlısıyla alnımızı akıyla bitsin.Bu adam bi kez daha seçilirse milletimin Atamın ve silah arkadaşlarının etini tırnağına takıp kazandığı topraklarında yaptığı devrimlerinde her şeyin içine edecek!

Son düzenleme:
Allah'ım dua ediyorum halkımızın gözü açılsında artık şu erdoğandan hayırlısıyla kurtulalım belediye seçimleride hayırlısıyla alnımızı akıyla bitsin.Bu adam bi kez daha seçilirse milletimin Atamın ve silah arkadaşlarının etini tırnağına takıp kazandığı topraklarında yaptığı devrimlerinde her şeyin içine edecek!

Canı gönülden amin diyorum duana.

yazdıklarınızı okuyan terörist yetiştirme kampları açılıyor sanacak.:ssz:
neden islamdan bu denli rahatsızsınız baağğyanlar?:ssz::ssz:

Yapmayın Allahşkına yolcu, bunun İslamdan rahatsız olmakla ne ilgisi olabilir? İslam kişinin kendisiyle doğrudan ilgilidir, devlet ile değil.

Atatürk'ün kafası normal bir insanın kafasından 10 kat daha fazla çalıştığı ve ileriyi görebildiği için, bu devrim Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli devrimlerinden biridir aslında. Bugünkü duruma bakarsak amacına ulaşmamıştır o ayrı. Gayriresmi olarak bir sürü tarikat oluşumu mevcut ülkede.

Milli mücadele ve kurtuluş savaşı döneminde, memleket dört koldan işgal halindeyken, dış mihraklarla iş birliği içerisinde olan ve milli mücadeleden kaça vatan hainleri, bu kurumlara saklanmıştır. Sofu ayağına yatarak tabi:ssz:

Bu yüzden Atatürk memeleket için bu tür oluşumların memlekete zarar getireceğini öngörüp tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.

Bu bir din meselesi değil, memleket meselesidir.

Kaldı ki tek lider Mustafa Kemal Atatürk, islama haddinden fazla değer veren bir insandı. Bu nedenle dinin gösterişten uzak, maneviyatta yaşanması için elinden geleni yapmıştır.

Nutukta bu olaylarla ilgili bolca söylem vardır, okumanızı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmayın Allahşkına yolcu, bunun İslamdan rahatsız olmakla ne ilgisi olabilir? İslam kişinin kendisiyle doğrudan ilgilidir, devlet ile değil.

Atatürk'ün kafası normal bir insanın kafasından 10 kat daha fazla çalıştığı ve ileriyi görebildiği için, bu devrim Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli devrimlerinden biridir aslında. Bugünkü duruma bakarsak amacına ulaşmamıştır o ayrı. Gayriresmi olarak bir sürü tarikat oluşumu mevcut ülkede.

Milli mücadele ve kurtuluş savaşı döneminde, memleket dört koldan işgal halindeyken, dış mihraklarla iş birliği içerisinde olan ve milli mücadeleden kaça vatan hainleri, bu kurumlara saklanmıştır. Sofu ayağına yatarak tabi:ssz:

Bu yüzden Atatürk memeleket için bu tür oluşumların memlekete zarar getireceğini öngörüp tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.

Bu bir din meselesi değil, memleket meselesidir.

Kaldı ki tek lider Mustafa Kemal Atatürk, islama haddinden fazla değer veren bir insandı. Bu nedenle dinin gösterişten uzak, maneviyatta yaşanması için elinden geleni yapmıştır.

Nutukta bu olaylarla ilgili bolca söylem vardır, okumanızı tavsiye ederim.
o zamanın şartları bunu gerektirmiş olabilir. savaş hali, memleket karışık, adamlar bu kurumları kendi pis emelleri için kullanmışlar. ama şimdi kim sofu kılığına girip tekkeye saklanır ki? tekkeye gelene kadar ohooo...
ben bu zamanda bu kurumların bu tür şeyler için kullanılacağını sanmıyorum. bırakalım isteyen tekkeye gitsin isteyen meyhaneye gitsin.
bırakalım kuran öğrenmek isteyen kuran öğrensin, fıkıh öğrenmek isteyen fıkıh öğrensin. insanların öğrenme hakkı elinden alınmamalı.

bu konuda benim en çok dikkatimi çeken tavırlar oldu. bunda bu kadar siper alınacak birşey yok.

islamla ne alakası var
tekke zaviyeyele mi öğrendikki islamı da onsuz olamıyoruz
benim bildiğim insana anne babası öğretir
o olmadı yazları kursa gidersin
kendin okursun illa aracı mı koyalım araya

Son düzenleme:
Back