Konuya ilişkin bir fikrim yok ama yorumlardan ve kendi nacizane deneyimimden yola çıkarak bi kaç atıfta bulunayim aslında bilinc altimizi kirleten tüm mevzularin altındaki en önemli sebep kötü düşünce negatiflik kissasi yer alıyor üstte arkadaşımızın dediği gibi ilk nefsi terbiyeyle baslayinca gerisi geliyor nefsi tanımak gerek herkesin bir zaafı vardır
Mesela benim en buyuk zaafim uyku bunu yenmenin tüm yollarını aradım ve hayatımı zorlastircak şekilde uyku problemin var
Geceleri teheccud namazi kılmaya karar verdim ve gerçekten bilinçaltı temizliğime çok ama çok büyük katkıları oldu uyku problemimi astım konu din değil aslında
Dua etmek her manada bilinç altı ve üstü ne çok büyük katkı sağlar ister arapça bişeyler ister Türkçe bunun bir önemi yok yani elbet varda şu durumda önemli olan kapte zuhur etmesi gece namazinin her türlü çok faydasini gördüm madden manen
Ve enerji olarak manevi olarak esmalar var bu durumla ilgili yani Allah birşeyleri ibadet olsun diye bize buyurmuyor inanin çok farklı noktalarda faydaları var konuyu biraz dine yoneltmis olabilirim ama kalbimin mutmain olmasında ve bilinçaltı ve kalp temizligimi bu şekilde yapıyorum
Besmelenin sirrinida arastieabilirsiniz çok basit geliyor değil mi ama o kadar özel ve sırrı vakiflar mevcut ki tabi dediğim gibi önemli olan kalpten gelerek inananarak kendimizi tanıyıp neyi duzeltmek istyoruz ona bakmaluyiz herkesin nefsi farklı çalışır mesela benimkisi uykuyla ilgiliydi
Dine de gerek yok aslında birşeyin üzerine ne kadar çok giderseniz o kadar kolay yenersiniz bunu bilmeyen yoktur
Dedigim gibi konuyla ilgili bilgim yok konuya itafen birseyler paylaşmak istedim nacizane
Ne yaparsanız kalpten yapın isteyerek inanarak
Rabbim ilk önce kalbimizi guzellestirsin çünkü ne barindirirsaniz hayatımıza o yansır onun enerjisini veririz herseye