• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek yumurta ikizlerinde gelisim geriliği

likelife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
70
7
36
Arkadaşlar 25 +2 tek yumurta ikiz kızlarıma hamileliyim ama biri 22+5 gözüküyor dopplerde. 2 buçuk hafta geriden geliyor küçük kızım, biri 25 hafta ile uyumlu 840 gram diğeri 515 civarı. Aradaki fark daha da açılabilir, erken doğum olur her şey kücüğüne bağlı dedi doktor. Kucugumun plesantasi iyi olmadığı için beslenmesi az. Rahim ici gelisme geriligi ( iugr) tanisi koydu.Dinlenmeme beslenmeme ve perinatalogda takibe devam edicem ama başına gelen atlatan anneler var mi ? Moralim çok bozuldu :(

• Beğen
Reactions: tup
Ikizden ikize tranfizyon sendromu olabilir çok iyi takip gerekir. Sularinda bir fark gorduler mi . Benim 2 hafta o ce birinin suyu faxla digerinin suyu daha az gorduler cihat dene yinlensirdiler bu alanda cok iyi bir doktor. O da evet birinin suyu faxla ama coj degil birinin suyu ax ama cok degil evre 1 deyim yani. Ama arada ani artis olursa hemen ona godecegim ins olmaz. Ikizkerdr kilo darki olabiliyor kafana da cok takma baska bir dojyorda baska bir ultrasonda degerlet farkli cikacaktir. Sulari onemli haftaya kadar bile fark kapaniyor bazem

Ikizden ikize tranfizyon sendromu olabilir çok iyi takip gerekir. Sularinda bir fark gorduler mi . Benim 2 hafta o ce birinin suyu fazla digerinin suyu daha az gorduler cihat sene yonlendirdiler bu alanda cok iyi bir doktor. O da evet birinin suyu faxla ama cok degil birinin suyu ax ama cok degil evre 1 deyim yani. Ama arada ani artis olursa hemen ona gidiiidecegim ins olmaz. Ikizkerde kilo farki olabiliyor kafana da cok takma baska bir dojyorda baska bir ultrasonda degerlet farkli cikacaktir. Sulari onemli haftaya kadar bile fark kapaniyor bazem ama her hafta takipte kal ozellikle 26 . Haftaya kadar defi bana cihat sen bu ikizin besin calma olaylari o haftakarda azaliyor. Ben her pazartesi sulari icin kontloe gidiyorum

Yorumunuz icin tesekkur ederim. Hayır sularina iyi dedi dr. Ayrıca transfuzyon yok cok sukur ama ilerde olabilir dedi. Organları iyi ama sadece biri iki buçuk hafta geriden geliyor. Plesantasi iyi olmadığı için. Capaya gidicem bayramdan sonra. İnşallah saglikla aliriz kucagimiza hepimiz bebekelrimizi.

Sizin de bir sorun çıkmaz inşallah. Benimkilerinin hep uc bes gun farki olurdu ama yaklaşık 7 hafta girememistim ultrasona. Ayrintilida da böyle çıktı işte.

Back
X