- 7 Şubat 2024
- 249
- 83
- 18
- Konu Sahibi Artikgelmelegim
-
Valla bilemedim hidrosalpenks tıkanıp da içinde sıvı birikmesi. E hidrosalpenks demişlerse az da olsa bir tıkanıklık ve sıvı var demekki ve kendi icindeki sıvı yüzünden o tüpte gebelik oluşmayabiliyor eğer rahime geri sıvı akışı yapmıyorsa diğer tüple gebelik oluşur sıkıntı olmaz bence tabi doktorunuz sizin durumunuzu daha iyi bilir ben bu konu yüzünden her gördüğüm jinekologla konuştum resmen 1 aydır geceli gündüzlü bunu araştırıyorumKalınlık yazılmamış " tubalarda geçiş izlendi sol tüp hidrosalpinks? " Şeklinde yazılmış
Geçiş var ama senin de sol şişmiş gibi normalde saç kılı gibi incecik oluyor hafif kalın ama demekki geçiş olunca sıkıntı olmuyor
Birinde benim tek tüple 2 çocuğum var suan 3.düşünüyoruzBen sıvı olduğu zaman gebelikte düşük riski de oluyor diye biliyorum. Benim sol tüpüm tıkalı ama sıvı falan yok, 2 kere film çektirmiştim açılmadı. 2,5 yıl korunmadık gebelik oluşmayınca tüp bebek yaptırdık ama tek tüple bir sürü hamile kalan kadın var hatta duyduklarımın çoğu 3-4 çocukluydu
Bu arada benimkini almadı doktorum sıvı olmadığı için. Öyle duruyor, müsait bir zamanımda diğerini de iptal ettireceğim inşallah
Geçen hafta hsg cekıldım cekememısler 2 tüpünde kapalı dedi doktor dünyalar başıma yıkıldı laparoskopi önerdi hemen başka doktora gittik filmi çekemediğini söyledi doktor geri hastane ile görüştük filmi tekrar çektiler sağ tüp tamamen açık hiçbir işleme gerek yok sol tüp şiş dedi hiçbir zararı yok dedi ki 2 tane çocuk var zatenBenim de öyle çıksa ne sevinirim amainşallah öyle çıkar ama benim anestezili çekildi hsg heralde anestezisizde öyle şeyler olabiliyormuş kasılmadan dolayı.
Hiç psikolojinizi bozmayın. Aynı süreçten geçtim bende. Şöyle düşünün artık o tüp sizin hiç bir işinize yaramaz hatta durması zarar.. çünkü içi sıvı dolu tüp rahmin içine toksik bir sıvı bırakır bu sebeple gebe kalamazsınız. Düşünün ki ben tüpte sıvı varken tüp bebek yaptım iki tane ve kalamadım.. basit bir operasyon laparoskopi esnasında diğer tüpe de bakılacak kapalıysa açılacak örneğin sıvı olan tüp büyük ihtimal alınır ama asla üzülmeyin alınmasında hayır var unutmayın. Daha sonrasında inşallah normal gebelik yaşarsınız tek tüple yaşayan çok insan var.. bende olmadı ben tüpü aldırıp tüp bebek yaptım bugün kan sonucumu öğreneceğim ama büyük ihtimal hamileyim çok şükürKızlar hsg sonucu sol tüpümde sıvı birikmesi çıktı haftaya laparoskopi olacağım geçen yıl düşük yaptım hayatımda hiç enfeksiyon görmemiştim düşük sonrası hep enfeksiyonla savaşmakla geçti enfeksiyon değerlerim aşırı yükseldi muhtemelen o zaman oluştu. şanssızlığn bu kadarına da pes diyorum ama vardır inşallah bunda da bir hayır... Doktor açabilirsem açarım acamazsam iptal edcem o tüpü dedivar mı aranızda böyle bir süreç geçiren sonrası ne oluyor hamile kalabilir miyim diğer tüpe de bulaşma ihtimali olur mu ???? Lütfen bilgisi olan varsa yazsın düşünmekten delirmek üzereyim 1 haftadır psikolojim bozuldu ağlamaktan ama başa geldi artık yapacak hiçbir şey yok..
Merhaba büyük ihtimal sizin tüpte ki sıvı miktarı az olabilir veya rahmin içine bazı zamanlar akmıyormus o da bir ihtimal ona denk gelmiş olabilir.. sevindim sizin adınızaBu şekilde bana da hamile kalma ihtimalin sıfır demişti tup bebek tedavisine baslayacaktim ben tup bebekte tutmaz demişti ameliyat günü aldım ameliyat günü gelmeden doğal yolla gebe kaldım .Ama doktorunuz ne dediyse onu dinleyin bende öyle yapacaktım çünkü ama umutsuz olmayın bu şekilde bile hamile kalinabiliyor
Yaaa inşallah vardır bizede haber verin çok dua ediyorum inşallah vardırHiç psikolojinizi bozmayın. Aynı süreçten geçtim bende. Şöyle düşünün artık o tüp sizin hiç bir işinize yaramaz hatta durması zarar.. çünkü içi sıvı dolu tüp rahmin içine toksik bir sıvı bırakır bu sebeple gebe kalamazsınız. Düşünün ki ben tüpte sıvı varken tüp bebek yaptım iki tane ve kalamadım.. basit bir operasyon laparoskopi esnasında diğer tüpe de bakılacak kapalıysa açılacak örneğin sıvı olan tüp büyük ihtimal alınır ama asla üzülmeyin alınmasında hayır var unutmayın. Daha sonrasında inşallah normal gebelik yaşarsınız tek tüple yaşayan çok insan var.. bende olmadı ben tüpü aldırıp tüp bebek yaptım bugün kan sonucumu öğreneceğim ama büyük ihtimal hamileyim çok şükürinşallah sizinde gönlünüzce olur herşey hiç bir şeyden korkmayın çekinmeyin tam aksine üstüne gidin biraz hırs biraz azim ve tevekkül herşey olacağına varır
Bugün yazmışım yanlışlıkla.. bugün kan verdim, yarın çıkacak sonucum yazarım unutursam hatırlatınYaaa inşallah vardır bizede haber verin çok dua ediyorum inşallah vardır
Yaaa çok sevindim Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasınBugün yazmışım yanlışlıkla.. bugün kan verdim, yarın çıkacak sonucum yazarım unutursam hatırlatınama evde idrar testinde gayet net görünüyor ona güveniyorum
Birinde benim tek tüple 2 çocuğum var suan 3.düşünüyoruzsol tüp şiş işlevi yok sağ da hafif çok hafif tıkalıydı 2 kızım var teyzesı
Görüntü var mı sizde bende de böyle bir durum varBenim sol tüpümde sıvı birikmesi cıkmıştı hsg de. Lap ve his oldum. Ameliyatta aslında sıvı birikmesi olmadığı ortaya cıktı tüp açıkmış. Doktorum hsg esnasında biraz daha baskı yapsalardı orası açık gözükürmüş dedi
Görüntü var mı sizde bende de böyle bir durum var
AynenOy maşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah , spiral taktırmak için randevu kovalamaya başlamam lazım desene
Bende hiç bir şey yazmıyor,Evet maalesef sol tüpte hidrosalpenks yani sıvı birikmesi
Geçen hafta hsg cekıldım cekememısler 2 tüpünde kapalı dedi doktor dünyalar başıma yıkıldı laparoskopi önerdi hemen başka doktora gittik filmi çekemediğini söyledi doktor geri hastane ile görüştük filmi tekrar çektiler sağ tüp tamamen açık hiçbir işleme gerek yok sol tüp şiş dedi hiçbir zararı yok dedi ki 2 tane çocuk var zaten
Hiç psikolojinizi bozmayın. Aynı süreçten geçtim bende. Şöyle düşünün artık o tüp sizin hiç bir işinize yaramaz hatta durması zarar.. çünkü içi sıvı dolu tüp rahmin içine toksik bir sıvı bırakır bu sebeple gebe kalamazsınız. Düşünün ki ben tüpte sıvı varken tüp bebek yaptım iki tane ve kalamadım.. basit bir operasyon laparoskopi esnasında diğer tüpe de bakılacak kapalıysa açılacak örneğin sıvı olan tüp büyük ihtimal alınır ama asla üzülmeyin alınmasında hayır var unutmayın. Daha sonrasında inşallah normal gebelik yaşarsınız tek tüple yaşayan çok insan var.. bende olmadı ben tüpü aldırıp tüp bebek yaptım bugün kan sonucumu öğreneceğim ama büyük ihtimal hamileyim çok şükürinşallah sizinde gönlünüzce olur herşey hiç bir şeyden korkmayın çekinmeyin tam aksine üstüne gidin biraz hırs biraz azim ve tevekkül herşey olacağına varır
Kızlar ben dün ameliyat oldum. laparoskopi ve histeroskopi yapıldı sağ tüpümde sıkıntı yokmuş sol tüpüm kapatıldı tamamen. Bide rahmimde minik perde varmış temizlendi artık bir engel kalmadı hamileliğine hayırlı haberlerini bekliyoruz dedilerBende hiç bir şey yazmıyor,
Geçmiş olsunKızlar ben dün ameliyat oldum. laparoskopi ve histeroskopi yapıldı sağ tüpümde sıkıntı yokmuş sol tüpüm kapatıldı tamamen. Bide rahmimde minik perde varmış temizlendi artık bir engel kalmadı hamileliğine hayırlı haberlerini bekliyoruz dedilerbugün çıktım hastaneden inşallah tez zamanda gelir bebişim
İnşallah canım teşekkür ederimGeçmiş olsunhayırlısı olsun senin için inşallah en yakın zamanda gebe kalırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?