TEK TÜPLE DOĞAL YOLDAN HAMİLE KALANLAR

melleblog

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2024
20
4
Arkadaşlar merhaba. Haftaya ameliyat olacağım rahim filminde sol tüpümde sıvı birikmesi(hidrosalpenks) olduğu tespit edildi. Tüpüm alınacak ya da bağlanacak duruma göre. Zaten şuanda da bir işlevi yokmuş hatta rahim içine sıvı aktığı için embriyo oluşsa bile tutunmasını engelliyormuş. İlk öğrendiğimde başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki, çok ağladım ama durumu kabullenmeye çalışıyorum en azından artık neden hamile kalamadığımı biliyorum ve bunun bir çözümü olacak inşallah. Sizlere sorum tep tüple doğal yoldan hamile kalan var mı? Böyle bir ameliyat geçirip sorunu düzeldikten sonra hamile kalanlar ne kadar sürede hamile kaldınız veya belli bir süre sonra tüp bebek denediniz mi?

Canım senin tüpünün alınması şartmıymış cünkü tıkalı demiyorsun sıvı birikmesi antibiyotiklerle dağılmıyormu

Canım senin tüpünün alınması şartmıymış cünkü tıkalı demiyorsun sıvı birikmesi antibiyotiklerle dağılmıyormu
Maalesef ilaçla düzelecek bir hastalık değilmiş. Tüpün içindeki sıvı enfeksiyonlu olduğu için tüpü deforme etmiş şuanda tamamen işlevsiz hale gelmiş. Çok ilerlemiş yeni değil dediler. 3 4 doktor gezdim hepsi öncelikli olarak alınmasını önerdi.

Hsg cekildin demi orda cıktı daha önce vajinal enfeksiyon mu geçirdin

Evet hsg çekildi tüpüm sosis gibi şişmiş. Öyle bir enfeksiyon geçirdiğimi hiç hatırlamıyorum ben farketmeden olmuş ne zaman olduysa
Çok geçmiş olsun bende enfeksiyon geçirmiştim karın içimde sıvı vardı tüplere ulaşıp ulaşmadığını bilmiyoruz ama doktorum bana tek tüple de cok rahat hamile kalırsın iki tüp olmasa bile tüp bebekle kalırsın demişti

Size de çok geçmiş olsun. Doktorlar da bana aynısını söyledi en olmadı tüp bebekle kalırsın dediler ama önceliğim tabi ki doğal yoldan olması. Tüp bebek hem çok masraflı, hem ağrılı, hem de yıpratıcı bir süreçmiş inşallah gerek kalmaz tedavi görenlerin de Allah yardımcısı olsun

Amin canım inşallah rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin isteyen herkese

Herkese merhaba, benim de çocuk istemim var, geçen doktora gittim ve vajinal ultrason yardımıyla bana hidrosalpinks var dendi ve diğer aya hsg istendi. Şunu merak ediyorum ben 5 ay önce hamileydim ve bebeğimi 3 aylıkken kaybettim maalesef, eğer bende hidrosalpinks olsaydı nasıl gebe kalabildim, doktor bazı tahliller istemişti onlarda temiz. Kafam allak bullak, çevremdeki insanlar diğer ayı bekle diyip duruyor ama ben gerçekten yoruldum, bu konuda bilgisi olan var mı

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Hidrosalpinksi olup hamile kalanlar da varmış fakat oradan akan sıvı bebeğin tutunmasını, tutunsa bile gelişmesini engelliyormuş maalesef. Ultrasonda kolay kolay görünmüyormuş normalde, hastalık fazla ilerlemiş olabilir. Doktorların bana söyledikleri bu şekilde. Mutlaka hsg çektirin ben de hsg sayesinde öğrendim hastalığı. 2 yıldır deniyoruz çocuk sahibi olamadık maalesef. Hsgde tüpün ne denli hasar aldığını vs görüyorlar

Size de çok geçmiş olsun, Allah isteyen herkese tatlı bebişler versin. Gelecek ay hsg için gideceğim inşallah, adetin ilk günlerinde gel dediler de, size de mı aynı şeyi söylediler, bi de hsg ağrılı bir işlem mi, anestezi altında mı yapılıyor

Çok teşekkür ederim aminn Beni adetim bittikten sonraki ilk günler içinde çağırdılar. Ben genel anestezi altında oldum kısa bir işlem ama uyandığımda kasığımda bayağı bir ağrı vardı kısa sürede geçti ama işlem sancılı oluyormuş şahsen ben dayanamazdım kişiden kişiye değişiyordur tabi

Merhaba, ben de tüp bebek tedavisi görüyorum. Tek tüpde sıvı birikmesi var. Doktor embriyo sayısı çok olsa ilk tüp bebek tedavim ve geçmişte hamilelik, düşük hikayesi olmadığı için ilk başta embriyo transferi yapacağımızı söylemişti. Fakat 2tane embriyom olduğu için büyük ihtimalle ameliyat olup transfer olacağım. Bu kararı vermek için başka bir görüntüleme merkezinden de hgs istedi. İki sonucu karşılaştırıp kesin kararı vereceğiz. Acaba tüpte sıvı birikmesi olup hamile kalıp, sorunsuz tamamlayan var mı?

TÜPTE SIVI BİRİKMESİ VARSA BU SIVI RAHME AKIYOR VE BEBEĞİN TUTUNMASINI ENGELLİYOR DİYE BİLİYORUM. O TÜPÜ ALMADAN TRANSFER YAPMAYIN BAŞKA DOKTORADA SORUN İSTERSENİZ

TÜPTE SIVI BİRİKMESİ VARSA BU SIVI RAHME AKIYOR VE BEBEĞİN TUTUNMASINI ENGELLİYOR DİYE BİLİYORUM. O TÜPÜ ALMADAN TRANSFER YAPMAYIN BAŞKA DOKTORADA SORUN İSTERSENİZ
Büyük ihtimalle ameliyata karar vereceğim. Çünkü risk alıp elimdeki embriyolarında boşa gitmesini ve tedaviye baştan başlamak istemiyorum. Embriyolarda 5ab ve 5aa kalitesinde. Kaliteli embriyolar olduğu için riske atmayıp ameliyat olup en azından o problemi ortadan kaldırmak istiyorum.

cok doğru bir karar kolay elde edilmiyor. çok emek ve maddi olarakta yüksek tüp bebek. gönlünüze göre olur inşallah.

Kuzenim geçen sene dış gebelik sonucu tek tüpünü aldırmak durumunda kaldı. Şu an 5 aylık hamile kendini rahat bıraktı. Birkaç ay rahim kendine geldikten sonra ve hazır olduktan sonra tek tüple de tabii ki gebe kalabilirsiniz. Bir arkadaşım tek tüple 2 yaş arayla bebişler yaptı. İçiniz ferah olsun.

Naptınız peki çocuk sahibi olabildiniz mi

Bende geçen hamile olduğumu öğrendim ama sevincim kursağımda kaldı maalesef, kimyasal gebelik geçirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…