tek tple hamile kalnabiliyor mu?

milkshake

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
4.064
7
116
Diğer
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım vartatlicadiarzuÇok fazla gel git yaşıyorum bana bir akıl verin lütfennnnnnsenağlamasenağlamasenağlama
Bundan 6 ay önce gebelik geçirdim ve çekilen rahim filminde tüpümün teki tıkalı çıktı....
Sormak İstediklerim.::::
1- Tek tüple tedavisiz olarak hamile kalınabilirmi?
2- Dış gebelik geçirdikten sonra kolay bir şekilde tedavisiz hamile kalan varmı?
3- Dr. bize 1 yıl süre verdi bu süreyi beklemelimiyim?
Korkuyorum kızlar bebek sahibi olamazsam diye dış gebeliği yeni geçirdiğim için herkes çok rahat eşimde dahil ama ben kimseye söyleyemiyorum hep içimde bir acaba var ya olmazsa diye... Tam kendimi oyalıyorum unut bu konuyu akışına bırak olursa olur olmazsa bundada vardır bir hayır diyorum ama olmuyor mutlaka biri bu konuda beni sinir ediyor artık hamilemisin olaylarını aştık bana direkt senin bebek vardı demi diyorlar, ben tedavi görmüyorum dr. 1 yıl süre verdi herkes sen tedavi görüyorsun dimi yokmu bişey, hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz ve daha sayamadığım bir sürü zırvalık hayır ben tedavi olmuyorum diyorum bu sefer sanki saklıyormuşum gibi bir düşünce oluyor insanların zihninde senağlamasenağlamasenağlama

Arkadaşlar niye bana cevap vermiyorsunuz:çok üzgünüm:aranızda hiç dış gebelik geçiren, tek tüple hamile kalmaya çalışan yokmu:sm_confused:
seviyorum sizleri bena.s.

canım benim doğuştan tek tüp ve yumurtam varmış.sekiz aylık evliyken hamile kaldım.bu sorun sezeryan sırasında belli oldu.gönlünü ferah tut 18 aylık bi oğlum var çok şükür.

merhabalar canim oncelikle gecmis olsun seni cok iyi anliyorum.Ben bes tane dusuk yasadim ikincisi kurtaj oldu ve patoloji sonucunda dis gebelik oldugu yumurtaligimin alinacagi soylenmisti tekrar eden tahlillerde yumurtaligimin tahrip olmadigi goruldu ve sukur atlattim dr.git dinlen korunmana gerek yok zaten ted hamile kaldin demisti ama ben ikinci ayda hamile kalmistim yani korkma sende kalabilirsin ama biraz toparlanmani tavsiye ederim.Ikincisine gelince yani tek yumurtalik olayina yakin bir arkadasimin kistten dolayi yumurtaliginin biri alinda ve daha sonra istedigi ilk ayda tedavisiz hamile kaldi.Yani Allah'in izniyle olur yeterki moralini bozma birbirimiz icin dua edelim insallah diyelim hayirlisi olsun.

Canim bende senin gibi gectigimiz aralik ayinda bi dis gebelik durumu yasadim , benimki 9 haftalikti ve sag tupe yapisip kalmis orda buyume yapmis ic kanama tehlikesi sebebi ile bebek buyuk oldugundan kanalla birlikte alindi , yumurtalik duruyor ama kanal gitti benim , ondan beridir bebek istiyoruz tekrardan ama henuz bir gelisme yok , daha dogrusu son 1 haftadir birtakim degisiklikler seziyorum kendimde ama emin degilim regl gunumu bekliyorum temmuzun 8 inde olucam bi aksilik olmazsa , benimde ameliyat oldugum sag kasikta degilde sol kasigimda ameliyattan sonra ilginc bir agri kaldi daha dogrusu tam agrida denemez seninde tarif ettigin gibi sanki sol kasigima bi agirlik asagi cekiyor gibi cok rahatsiz edici birsey genelde biraz fazla yordugumda kendimi hissediyorum bunu , 4-5 gundur ise sag tarafimdada ara ara hafif sancilar hissediyorum , birde sag gogsumden sari bi sivi geliyor ,bu bende o dis gebelik donemimdede gelmisti ve kasiklarim muthis agri yapmisti , bilemiyorum artik ayin 8 ini bekliyorum bakalim , ama dis gebelikten sonra kolay hamile kalinmiyor sanirim benimde 7 ay gecti nerdeyse henuz bi hamilelik yok Rabbim izin verdigi zaman mutlaka olacaktir inancini yitirme umitli ol , bende cok cok istiyorum ama Rabbim hayirlisini versin her zaman oyle dua et canim

merhba arkadaşlar ben dedış gebelik geçirdim sol tüpdeydi doktorum korudum dedi ama 1 yıl sonra çekilen hsg de tüpün kapalı olduğu anlaşıldı şimdi tek tüpüm var 2 yumurtalığım ama yaklaşık bir yıldır yeniden hamile kalamadım şimdi ne yapsam diye düşünüyorum tek tüple aşılama tutar mı sizce bilen bu konu da örneğini duyan var mı

amcamın hanımı yıllar önce mol gebelik yaşamıştı ve kanama olunca acilen hastaneye kaldırıldı ve de ameliyata. tüplerinden birini aldılar. 3 kızı vardı ve doktor artık çocuğun olmaz dedi veeeee yaklaşık 5-6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı, hem de erkek. şu an ilkokul 2ye gidiyo...
sanırım nasip meselesi. Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin cümlemize...

ben de geçen sene bu zamanlar dış gebelikle cebelleşiyordum.
3 ay kadar sürdü, kürtaj oldum sonunda kendiliğinden düştü ama çok uğraştırdı, çok zorladı.
tüplerimde tıkanıklık yoktu. 4-5 ay kadar sonra korunurken hamile kaldım.

ama doktorumla bu konuyu çok konuşmuştum.
eğer tüplerinden tekinde tıkanıklık olsa bile o ay hamile kalma ihtimalin %50 düşer sadece demişti.
çünkü kadınlar her ay tek tüpünden yumurtlarmış. eğer tıkalı olan tüpten yumurtlarsa o ay gebelik şansı olmazmış. ama açık olan tüpten yumurtadığı zaman gebelik şansı herkes kadarmış..

slm benimde tek tüp tıklaı ve laparaskopi oldum dr bana hemen tüp bebege geç dedi şansım azalıyomuş sanırım başka hamile kalan yokmu acaba tek tüple birde benim yaşim 38 malesef((((((

merhaba, 28 yaşındayım Aralık09 da kist nedeniyle sağ tüpümü kaybettim. Doktor tavsiyesi ile ameliyat sonrası çocuk düşünmeye başladık. Tabi biraz tek tüp olmasının verdiği stres biraz da aniden çocuk düşünmenin verdiği bilgisizlik ile 15 ay geçti. Ancak doktorum her zaman sağ yumurtalıktan atılan yumurtayı, sol tüpün de yakalayabileceğini hatırlattı. Sol yumurtalıktan atılan yumurtayı yakalama ihtimali zaten bildiğimiz üzere mevcuttu. 15 ay sonra hem kontrol amaçlı hem de çok zaman kaybetmek istemediğimizden doktorumuzla görüşmeye gittik. Bizden yumurtlama testi, rahim filmi ve sperm testi yaptırmamızı istedi. Konuyu bir uzamanla paylaşmanın ve yardım alıyor olmanın bende yarattığı rahatlatmayı anlatamam. Tabi biz bu süreçte yumurtlama dönemi nasıl belirlenir, gebelik için hangi günler önemlidir, nelere dikkat edilmesi faydalı olur öğrenmiştik ve kısmen uyguluyorduk. Rahim filmi çektirmek için uğraşsakta bir türlü başarılı olamadık, çeşitli sorunlar nedeniyle zaman kaybetmiş olduk. Bir sonraki ay çektirmek üzere beklemeye karar vermiştik ki o ay hamile kaldığımı öğrendim. ıyi bir doktorum olduğundan hamile kalmadan bana yaptırmış olduğu genetik tesleri sayesinde kanımda pıhtılaşma olduğunu ve olası bir düşük riskiyle karşı karşıya kalacağımızı çok önceden öğrenmiştik. Bu nedenle sık sık kan testi yaptırıp durumu erken tespit etmeye çalışıyorduk. Adet gecikmesi yaşadığım 4. gün akşam idrarda gebelik testi yaptım ve çok ama çok silik ikinci bir çizgi ile karşılaştık. Ertesigün kanda bhcg değerim 404 çıktı ve aynı gün doktorumuza telefon ile ulaşarak kan sulandırıcı iğnelere ve bebe aspirinine başladık. ınanılmaz derecede bel, kesık, diz ağrılarım vardı. ılk randevumuz 5gün sonraydı. Bu süreçte ikişer gün arayla bhcg değerlerini takip etmek istedik. 2. değer 972 idi. son değer randevum ile aynı saatte açıklanacak telefon ile öğrenebilecektik. Randevumuza yarım saat kala kanamam oldu.Ve randevuya girmeden 3. değerin 1000 olduğunu öğrendik. Hem kanama hem de değerin çok azalarak artması ters bişeyler olduğunu gösteriyordu. Muayene sırasında tüm olumsuzluklara hazırdık. Bu değer ve şikayetleri duyan doktorumuzda dış gebelik ya da düşük ile karşı karşıya olabileceğimizi belirtti. Muayene sırasında kese ve içerisinde yolk kesesini gördük. Fakat fetus görülmeli, kalp atışı olması için beklememiz gerekliydi. Bu bekleyiş süresince doktorum bebe aspirinini kesti ve sabah akşam 200 mg progesterona başladı. iğnelere devamdı. Dün bekleyişimizin son günüydü. Ama nasıl geçirdim birde bana sorun. Bu süreçte artık asla kan testi yaptırmamamızı rica etti. Sanıyorum psikolojik olarak olumsuz etkilenmemizi istemiyordu. Sözünü tutttuk hiç test yaptırmadan bol su içerek, ilaçlarımı düzenli kullandım. Kanamada olmadı ancak hiçbir gebelik belirtisi hissetmedim. Hayırlısını dileyerek ve korkarak mayeneye gitme günü zorda olsa geldi. Doktorumuzun ilk cümlesi bebeğin canlılığını kazanmış olmasıydı. Ardından odaya verilen kalp atışı sesleriyle hem eşim hem de ben gözyaşlarına boğulduk. Stresli geçen günlerin acısını çıkarıyorduk çünkü biraz olumsuz sonuç bekliyorduk. 6+1 günlüktü. Halen düşük riskimiz devam ediyor ve doğuma kadar devam edecek. ığne ve progesterona devam ediyorum. Tüm bunları paylaşmak istedim çünkü ben tüm paylaşılanlardan çok şey öğrendim. Yer yer umutsuzluğa kapıldım yer yer umuda.. Ama hep bilgilendim.. Bende başka sıkıntılı bayanlara bilgi vermek istedim. Yine de görüyorum ki benze sıkıntılar ve benzer süreçler yaşansa da her bayan için durum farklı gelişiyor. Bunu unutmadan, hüzne kapılmadan sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi diliyorum.

(( gözaşlarıyla okudum yazını arkadasım ben de gecen sene dış gebelık gecırdım ve sol tupum alındı. 6 ay sonra HSG de sağ tupun acık oldugunu soyledı Dr.uma ama sen de yasadım tek tüple sansın az dıyor DR.lar 3 ay oncesıne kadar bebek dusunmuyordum ama artık kacamıyorum durumumdan. bu ay Klomn+ catltma iğnesı vuruldm DR.um sansına yumurtan sağ tafta dedı. 3 gun sonra adet olamam gerek belırtılerı de basladı ama benım yıne umudum var insalllahhh hamıle kalmısımdır

Son düzenleme:
arkadaşlar sansınızın azaldığını hiç düşünmeyin... ben de geçen yıl dış gebelik yüzünden sağ tüpümü kaybettim... 2 kez hamile kaldım üstüne... farklı sbeplerle düştü... ama kalabildim çok şükür... HSG çektiricem ben de... adetimin bitmesini bekliyorum... Rabbim yumurtalıklarımızı da tüplerimizi de çift yaratmış ki birinde sorun olursa diğerini kullanılsın diye...

maalesef adet gordm bugunÇok üzgünüm çoook ilk klomen^+ iğne işe yaramdı dr.um hamıle klamzsan hsg cekerz demışti 7 ay oldudu ıcın gecerlılıgı bıtmıs ıkna edebılrsm bu ay da aynı tedavıyı isteyecegm

Dış gebelik olupta tüplerinden birini kaybeden ve sonradan Tek tüple çok rahat hamile kalan arkadaşım oldu sorun yaşamadı da..

Slm arkadaşlar, hiç endişe etmenize gerek yok. benimde tek tüpüm tıkalı ve buna + olarak eşimde varikosel bende de ciddi polikistik over var. 6 ay tedavi gördüm bebeğim olmadı ve doktorum hsg istedi çekildiğimde tek tüpüm tıkalı çıktı ve boşa vakit kaybetmeyelim tüp bebek yapalım demişti. bizde karar verdik ve adet görmemi beklerken hamile oldupumu öğrendik. ki bizim önümüzde tüpün dışında 2 engel daha vardı onun için tüp tıkalılığı kesinlikle engel değil.

Ama malesef 2 ay önce 22 haftalık olan bebeğimi rahim gevşekliği sebebiyle erken doğum yaparak kaybettim. (

slm canarim benim 3 cocugum var fakat 3. cocuktan sonra basima gelmyen kalmadi ve 3 sefer kürtaj oldum o nedenle benim tüplerin birisi kapnadi ve tek tüpten bebek olma sansi ne kadar kizlar beni bilgilendirir seniz sevinirim sididen teskkürlerr

Arkadaşlar niye bana cevap vermiyorsunuz:çok üzgünüm:aranızda hiç dış gebelik geçiren, tek tüple hamile kalmaya çalışan yokmu:sm_confused:
seviyorum sizleri bena.s.

canım bende yaklasık 11 ay önce hem iç hem dış gebeliği aynı anda geçirdim önce kürtaj hemen ardından sol tüpümdeki diğer bebek için sezeryan oldum ve benimde olmuyor dr gitmekten başka çare yok gibi görünüyor diğer tüpüme baktırcam tıkalımı değilmi diye sende git bence gerisini allaha bırak hakkımızda hayırlısı inşallah

canım konuyu açalı ne kadaroldu bilmiyorum ama şuan bende seninle aynı sıkıntı içindeyim bebeğin oldu mu ?? nasıl bir süreçten geçtin yardımcı olur musun banada çok sıkıntılıyım ben çok üzgünn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…