Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım vartatlicadiarzuÇok fazla gel git yaşıyorum bana bir akıl verin lütfennnnnnsenağlamasenağlamasenağlama
Bundan 6 ay önce gebelik geçirdim ve çekilen rahim filminde tüpümün teki tıkalı çıktı....
Sormak İstediklerim.::::
1- Tek tüple tedavisiz olarak hamile kalınabilirmi?
2- Dış gebelik geçirdikten sonra kolay bir şekilde tedavisiz hamile kalan varmı?
3- Dr. bize 1 yıl süre verdi bu süreyi beklemelimiyim?
Korkuyorum kızlar bebek sahibi olamazsam diye dış gebeliği yeni geçirdiğim için herkes çok rahat eşimde dahil ama ben kimseye söyleyemiyorum hep içimde bir acaba var ya olmazsa diye... Tam kendimi oyalıyorum unut bu konuyu akışına bırak olursa olur olmazsa bundada vardır bir hayır diyorum ama olmuyor mutlaka biri bu konuda beni sinir ediyor artık hamilemisin olaylarını aştık bana direkt senin bebek vardı demi diyorlar, ben tedavi görmüyorum dr. 1 yıl süre verdi herkes sen tedavi görüyorsun dimi yokmu bişey, hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz ve daha sayamadığım bir sürü zırvalık hayır ben tedavi olmuyorum diyorum bu sefer sanki saklıyormuşum gibi bir düşünce oluyor insanların zihninde senağlamasenağlamasenağlama
merhaba, 28 yaşındayım Aralık09 da kist nedeniyle sağ tüpümü kaybettim. Doktor tavsiyesi ile ameliyat sonrası çocuk düşünmeye başladık. Tabi biraz tek tüp olmasının verdiği stres biraz da aniden çocuk düşünmenin verdiği bilgisizlik ile 15 ay geçti. Ancak doktorum her zaman sağ yumurtalıktan atılan yumurtayı, sol tüpün de yakalayabileceğini hatırlattı. Sol yumurtalıktan atılan yumurtayı yakalama ihtimali zaten bildiğimiz üzere mevcuttu. 15 ay sonra hem kontrol amaçlı hem de çok zaman kaybetmek istemediğimizden doktorumuzla görüşmeye gittik. Bizden yumurtlama testi, rahim filmi ve sperm testi yaptırmamızı istedi. Konuyu bir uzamanla paylaşmanın ve yardım alıyor olmanın bende yarattığı rahatlatmayı anlatamam. Tabi biz bu süreçte yumurtlama dönemi nasıl belirlenir, gebelik için hangi günler önemlidir, nelere dikkat edilmesi faydalı olur öğrenmiştik ve kısmen uyguluyorduk. Rahim filmi çektirmek için uğraşsakta bir türlü başarılı olamadık, çeşitli sorunlar nedeniyle zaman kaybetmiş olduk. Bir sonraki ay çektirmek üzere beklemeye karar vermiştik ki o ay hamile kaldığımı öğrendim. ıyi bir doktorum olduğundan hamile kalmadan bana yaptırmış olduğu genetik tesleri sayesinde kanımda pıhtılaşma olduğunu ve olası bir düşük riskiyle karşı karşıya kalacağımızı çok önceden öğrenmiştik. Bu nedenle sık sık kan testi yaptırıp durumu erken tespit etmeye çalışıyorduk. Adet gecikmesi yaşadığım 4. gün akşam idrarda gebelik testi yaptım ve çok ama çok silik ikinci bir çizgi ile karşılaştık. Ertesigün kanda bhcg değerim 404 çıktı ve aynı gün doktorumuza telefon ile ulaşarak kan sulandırıcı iğnelere ve bebe aspirinine başladık. ınanılmaz derecede bel, kesık, diz ağrılarım vardı. ılk randevumuz 5gün sonraydı. Bu süreçte ikişer gün arayla bhcg değerlerini takip etmek istedik. 2. değer 972 idi. son değer randevum ile aynı saatte açıklanacak telefon ile öğrenebilecektik. Randevumuza yarım saat kala kanamam oldu.Ve randevuya girmeden 3. değerin 1000 olduğunu öğrendik. Hem kanama hem de değerin çok azalarak artması ters bişeyler olduğunu gösteriyordu. Muayene sırasında tüm olumsuzluklara hazırdık. Bu değer ve şikayetleri duyan doktorumuzda dış gebelik ya da düşük ile karşı karşıya olabileceğimizi belirtti. Muayene sırasında kese ve içerisinde yolk kesesini gördük. Fakat fetus görülmeli, kalp atışı olması için beklememiz gerekliydi. Bu bekleyiş süresince doktorum bebe aspirinini kesti ve sabah akşam 200 mg progesterona başladı. iğnelere devamdı. Dün bekleyişimizin son günüydü. Ama nasıl geçirdim birde bana sorun. Bu süreçte artık asla kan testi yaptırmamamızı rica etti. Sanıyorum psikolojik olarak olumsuz etkilenmemizi istemiyordu. Sözünü tutttuk hiç test yaptırmadan bol su içerek, ilaçlarımı düzenli kullandım. Kanamada olmadı ancak hiçbir gebelik belirtisi hissetmedim. Hayırlısını dileyerek ve korkarak mayeneye gitme günü zorda olsa geldi. Doktorumuzun ilk cümlesi bebeğin canlılığını kazanmış olmasıydı. Ardından odaya verilen kalp atışı sesleriyle hem eşim hem de ben gözyaşlarına boğulduk. Stresli geçen günlerin acısını çıkarıyorduk çünkü biraz olumsuz sonuç bekliyorduk. 6+1 günlüktü. Halen düşük riskimiz devam ediyor ve doğuma kadar devam edecek. ığne ve progesterona devam ediyorum. Tüm bunları paylaşmak istedim çünkü ben tüm paylaşılanlardan çok şey öğrendim. Yer yer umutsuzluğa kapıldım yer yer umuda.. Ama hep bilgilendim.. Bende başka sıkıntılı bayanlara bilgi vermek istedim. Yine de görüyorum ki benze sıkıntılar ve benzer süreçler yaşansa da her bayan için durum farklı gelişiyor. Bunu unutmadan, hüzne kapılmadan sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi diliyorum.
Arkadaşlar niye bana cevap vermiyorsunuz:çok üzgünüm:aranızda hiç dış gebelik geçiren, tek tüple hamile kalmaya çalışan yokmu:sm_confused:
seviyorum sizleri bena.s.
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım vartatlicadiarzuÇok fazla gel git yaşıyorum bana bir akıl verin lütfennnnnnsenağlamasenağlamasenağlama
Bundan 6 ay önce gebelik geçirdim ve çekilen rahim filminde tüpümün teki tıkalı çıktı....
Sormak İstediklerim.::::
1- Tek tüple tedavisiz olarak hamile kalınabilirmi?
2- Dış gebelik geçirdikten sonra kolay bir şekilde tedavisiz hamile kalan varmı?
3- Dr. bize 1 yıl süre verdi bu süreyi beklemelimiyim?
Korkuyorum kızlar bebek sahibi olamazsam diye dış gebeliği yeni geçirdiğim için herkes çok rahat eşimde dahil ama ben kimseye söyleyemiyorum hep içimde bir acaba var ya olmazsa diye... Tam kendimi oyalıyorum unut bu konuyu akışına bırak olursa olur olmazsa bundada vardır bir hayır diyorum ama olmuyor mutlaka biri bu konuda beni sinir ediyor artık hamilemisin olaylarını aştık bana direkt senin bebek vardı demi diyorlar, ben tedavi görmüyorum dr. 1 yıl süre verdi herkes sen tedavi görüyorsun dimi yokmu bişey, hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz ve daha sayamadığım bir sürü zırvalık hayır ben tedavi olmuyorum diyorum bu sefer sanki saklıyormuşum gibi bir düşünce oluyor insanların zihninde senağlamasenağlamasenağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?