Kekler - Pastalar TEK PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA(resimli)

Lyre

TuğçEgehan
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
8.972
8
40
sunumu güzel lezzeyli bir pasta

keki yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin.170 derecede önceden ılıklaştırılmış fırına sürülecek.

Kek için;
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1/2 pk. kabartma tozu
2 ymk. kş. buğday nişastası
3 ymk.kş.kakao
1 su br.ince kırılmış fındık
Kreması için;
2 su br.süt
7 çorba kş. un
1 yumurta
6 çorba kş.şeker
1pk. vanilya
1/2 kutu labne peyniri

yumurta ile şekeri 10 dk. çırpın
yağı ve sıcak suyu ekleyip çırpın.
diğer tarafta onu kakao ve nişastayı karıştırıp yumurta karışımını eleyerek ekleyin.malzemeleri birbirine yedirin.
en son kabartma tozunu ekleyin.
tepsiye döküp 15 dk. bekletin.
170 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
kekiniz pişince soğumaya bırakın o sırada kremayı sırası ile ocakta karışıtırarak pişirin kısık ateş ve sürekli karıştırma önemli.en son labneyi ekleyin. altını kapatın.
kekiniz soğuyunca bardak ile yuvarlaklar kesin üzerilerine çırpılmış krema koyun.kalan kek artıklarını robotta ufalayıp üzerine serpin.1 gece buzdolabında bekletin.
ben elimle ufaladım robotto ufalanmış olunca görünümü daha güzel olur.

23102009v.jpg

23102009002.jpg

23102009003.jpg

23102009004.jpg

Ellerine sağlık lokumum canım çekti heee
Bu kadar çabuk yapacağını düşünmemiştim
Ben gelincede yap okiş bi yerim şişmesin

eline sağlık kuzum

antrenörüm deryam boşvirin ben yaparım size :)) gelün bana

Emeğine sağlık gülüm..
Çok severim bu pastayı..
EeE artık donut istemezsin dimi :KK66:

ellerine saglik canim benim simdi bende isterim dicem kismet diyecen diye korkuyomkaydirigubbakcemile3

Lyre sen ne marifetli, mutfağa giren bir hatunmuşsun öyle:jeyyar:. ben seni kedi anası asortik bişiy sanırdım kusura bakma:nazar:. ellerine sağlık. kısmeti olup yiyenlere de afiyet olsun bu arada:icecream:

Emeğine sağlık gülüm..
Çok severim bu pastayı..
EeE artık donut istemezsin dimi :KK66:

donut baska köstibiş başka :eek:lmaz:

ellerine saglik canim benim simdi bende isterim dicem kismet diyecen diye korkuyomkaydirigubbakcemile3

cnm sen pabıcımın üyeleri ile bir diilsin sana ben yapar yollarım kurban olsun sana opuyorumnanaktan

Lyre sen ne marifetli, mutfağa giren bir hatunmuşsun öyle:jeyyar:. ben seni kedi anası asortik bişiy sanırdım kusura bakma:nazar:. ellerine sağlık. kısmeti olup yiyenlere de afiyet olsun bu arada:icecream:

ben asortik aşçıyım taammmı :dilcikar:

X