Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tek Kızım - Gurbete Gelin Gidiyorum - Ailem Üzgün :(
bende kaç gündür bunları düşünüyordum hatta konu açmayı bile düşünmüştüm.gerçi bizim nerede yaşayacağımız henüz belli değil ama iki seçeneğimiz var gibi.ya o eş durumundan benim yanıma gelecek.ki kalbim bunu istiyor.çünkü iki kız kardeşiz biz.kız kardeşim gurbette gelin bir sene önce evlendi.anlayacağınız annem babam ve ben kaldık.sağlık problemleri var annemle babamın korkuyorum işte.yanlız kalmalarına gönlüm razı olmuyor.benim yanıma tayin istemesi için annesini ikna etmesi gerekiyor.bizde birde böyle bir sorun var.6 çocuğu var hepsi aynı şehirde ve yakın yerde dibinde yaşıyorlar ama hala benimkinden medet umuyor kadın.evin en küçük oğlu annesi ona güveniyor.sanki diğerlerini başkası doğurdu.sırf bu yüzden daha yüz yüze gelmeden geriliyorum sinirleniyorum.neyse diğer seçenekte onun bulunduğu şehirde yaşamak.yani 950 km uzağa gitmek.işimi bırakmak.belki ev hanımı olmak ki hiççç istemiyorum alışmışım ben çalışmaya.anlayacağınız düşününce boğuluyorum.ama çok seviyorum onu.ne yapıcaz bilmiyorum.
İnşallah eş durumu tayini isteyip yanına gelir senin memleketine.zaten 5 kardeşi ordaymış.sen annenleri yalız bırakmak gibi bi durumun eşiğindesin.herkes fedakarlık yapacaksa bu da onun fedakarlığı olmalı.hem erkek her zaman gidip ailesini göerebiilir ama kadın öyle mi?çoluk çocuğa karışınca eli ayağı ister istemez bağlanır onlar ıbırakamaz.onlar okula başlar bi yere kıpırdayamaz.hem çocukla seyehat zordur.hava değişiminden hemen hasta olurlar.ama erkek isterse alır işinden iznini gider kalır 3-5 gün döner
Mutlu bir evliliğin olacaksa,eşin ailene çok saygılı uzakta ama samimi iyi bir ilişkisi olacaksa,bence yakın olmaktan daha iyidir... Yakın olup mutsuz olsan,gözlerinin önünde her an üzgün olsan dahamı iyi??? Üzüntünüz gurbet olsun,sen mutlu ol yeter bence....
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız nişanlımın ailesine gelince sanırım beni pek benimsemiyorlar.benden önce bi gelinleri var ve çocuklarıda oldu.herşey onun hakkı diye düşünüyorlar.çok üzülüyorum ama nişanlım benim yanımda olursa korkularım tedirginliklerim azalıcak
büyük gelinin hakkı olan neymiş anlamadım? benim de bi korkum bu. kaynanayla ilişkimiz pek iyi başlamadı, iyice yalnız mı kalırım diye düşünüyorum işte:1no2:
büyük gelinin hakkı olan neymiş anlamadım? benim de bi korkum bu. kaynanayla ilişkimiz pek iyi başlamadı, iyice yalnız mı kalırım diye düşünüyorum işte:1no2:
4 senelik evliyim bende yaşamıştım bu sıkıntıları ama derlerya eşigin önüde gurbet arkasıda evlendikten baba evinden çıktıktan sonra herşeye alışıyor insan zamanla alışırsın birde bebek olunca sende olursun bir anne ondan sonra imkanın olsada aman hava degişimi mi yapar hastamı olur diye düşünür vaz geçersin gitmekten tamam çok zor ama zamanla alışıyor insan onun için evlilik hazırlıgının tadını çıkar yoksa çok düşünmekten benim gibi dügününün olacagı gün hastanede yatmak zorunda kalırsın üzüntüden
Merhaba canım ınsanın annına ne yazıldıysa onu cekermıs sen ne dusunursen dusun annının yazısı neyse onu yasarsın bende almanyaya gelın geldım ve memnunmuyum deyılım esımden dolayımı hayır ıyı bır merhametlı ahlaklı bır esım var cok sukur fakat ben burada cok yanlızım cevrem ınsan dolu fakat yanlızım ıste keskeler yıyıp bıtırıyordu ılk senesı ve hep ruyamda kıskenkı yasantımı goruyor aglayarak uyanıyor gece sayıklıyor bazen esıme anne der sarılır esımde farkeder uyandırır uyan aglama canım derdı ve ben gurbetlıyı bılırım ınsanın ıcını tıtretır ve burnunun dıreyını sızlatır hala oyle yım bır cocugum var ve ona okadar duskunumkı anlatamam gurbetı okadar kısıler anlatmıskı bende onlardan bırıyım sızın gene anne hadı bu hafta yada bu ay gelın dersın gelırler anne dogum yapcam hadı gel de gelır basında bekler ıstedıklerı zaman gelır gorursun ama bız cok zor dogumumda bıle yanlızdım hep gozum kapıda kaldı bebeyım dogdu kucagıma verdıler ve ben hıckıra hıckıra saatlerce agladım ıstek yaptık vıze vermedıler mal varlıgı ıstedıler maas yetersız geldı bes sefer yaptık bırkere ret geldımı vermıyor lar vıze annem hepder yavrum kuzum olmeden bır yuvanı gore bılsem dıye bana dedıkı annem kuzum gelırken cesmenden su doldur da getır neyapcan dedım ıccıcem dedı yavrumun evının suyunu ıcıcem dedı ve benın annem bırde beyın tumoru var ve nasıl bır acıdır nasıl gurbetlıkmıs yasayan bılır gülüm sımdı tasını topragını sevdıyım özledıyım memleketım cocugumu dogar dogmaz tr gonderdı esım allah raz olsun ondan bebeyım el kadardı ben trye uctum ıstanbulun havalanında annem bebeyımı belıyordu ve ne acıdırkı gorevlıler benı gecırmedıler cocugumu benım uzerıme vızesı yokmus falan fılan uzun neyse ben almanyadan gectım tr mız almadı benı gerı yollamak ıstedıler ve ben onlara kurban alayım camdan barı annem gorsun dedım agladım avcum hadar bebısımı olmaz dedı polısler goturdu herkez pırotusto ettı ve amırlerı tamam dedı annem sevdı bır sanıye ana cazım da oglumun bovulu elınde kalmıs bız donduk almanyaya bunu neden anlattım ıyı dusun aılenın yerını hıcbırsey almıyor gurbet zor be yaparım dıyorsan allah sana ve gurbettekı herkese peygamber sabrı versın mutlu ol ınsallah esın ıyı bırıolur ınsallah gülüm hoscakal
7 yildir gurbetteyim ailemden cok cok uzak avustralya gibi bir yerdeyim ne yapalim saglik olsun 7 yilda ailemi 2 defa gordum allah once saglik mutluluk versin zor olmuyor degil hele bayramlarda insana cok zor geliyor ne yapalim kimse ailesinin dizi dibinde kalmiyor canim sende alisirsin uzme tatli canini sana mutluluklar dilerim
roselincim şimdi gördüm canım konunu.canım ya evet çok zor gurbete gitmek tek olmak ama sen mutlu olacagına inanıyorsan uzaklıklar sorun olmaz bence.ailen baban da elbet üzülecekler ama sevmişsin zaman mekan gözetmeden ve yıllar geçmiş.büyükler demişler ya ana baba çocugunun tahtını yapar ama bahtını yapamaz die.ailen bu yasına kadar senin için her şeyi yapmışlardır.uzaga gelin gitmeni istemediler belki ama nasip canım sevmişsin gönül bu.uzaklıklar artık eskisi gibi değil nişanlınla bir yola baş koymussunuz devam edin canım üzme kendini baban da annen de üzülecektir tabiki ama senin mutlu oldugunu bilince alışacaklardır zamanla.üzülme..dogdugun yer değil doydugun yer.bir tanıdıgım da amerikaya gelin gitti ve 3 yıldır gelemedi türkiyeye.o böyle diyor.zamanla herkes alışacak elbet.inşallah hep mutlu olursun.
bende bir evin tek cocuguyum.annem ölürümde gurbete kız vermem ondan baska evladım yok dizimden ayırmam derdi.çok büyük konusmus.nasip oldu deniz kokuluu şehrimden teee nigdeye gelin geldim.ne yediğin uyuyor ne giydiğin ne gördügün ne de sohbetin.cok sevdim evlendim gurbette neymiş insanın sevdigi yanında olsun daglar aşılır derdim.ama öyle degilmişş.sadece sevdigin yanında olmuyormuş.onun birde aysbergi varmış.Allah gurbete giden kim varsaa korusun gözetsin diyorum.cunku ne olursa olsun tek başınasın. erkegin ailesi sülalesi komsuları bilee tepende oluyor.senin bir kimseen olmuyor.dört duvarın arasındaa koltuklar sana sen onlaraa bakıyorsun..derdin oldugunda basını yaslayıp ağlayacagın kimsen olmuyor. eşine diyemiyorsun şikayet görüyor.öyle yalnızlıkk cekiyorsun ki. aşkk icin neleri göze alıyorsun ama sonradan bedelini çook ii ödüyorsun.. onun icin nekadar severse sevsin bir insan gurbete gitmedeen once cok iyi dusunmeli bence.