tek erken menopozlu olan benim herhalde...

• Konu Sahibi Konu Sahibi helenic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kandilimiz mübarek olsun... uyuyo bence bu yumoşlar ya... inan delilik ama vücuda elektrik şoku gibi bişiler versek uyanırlarmı acaba... bilmiyorumkismile

kandilimiz mübarek olsun... uyuyo bence bu yumoşlar ya... inan delilik ama vücuda elektrik şoku gibi bişiler versek uyanırlarmı acaba... bilmiyorumkismile

sırnaşık şey sizinde kandiliniz kutlu olsunnnnnnnzemuszemus

1.67ye 50 evet az bir kilodasınız.bana polikistik over sendromu teşhisi koyulmuştu ama çok kötüydüm her ay adet dönemi gbi bir dönemim oluyrdu kan gelmiiyrdu ama üşüyordum bacak ağrısı ve sebepsiz titremeler oluyordu yorgan ve battaniyenin altında ağustos sıcağında titreyerek yattığım günleri hatırlıyorum.şu an özelden mesaj atmama sistem izin vermiyor ama izin verilince size doktorumu yazacağım.50kilonun altında adet olamazsn demişti bana bende 1.67ymim.normal kilom 60tı ama bir dönem 40a kadar düştüm şimdi iştahım açık geri çıktım kiloma bunda cyclo prognavanında etkisi oldu tabi:)

merhaba görümcemde sizin gibi erken menopoza girmişti. doktorlar hiçbir zaman çocuğun olmaz demişti.
altı yıl tedaviyle uğraştı. gittiği bi doktor allahtan ümit kesilmez bol dua et ve bitkisel otlardanda kullan dedi. oda hayıt tohumu,aslanpençesi,civanperçemi gibi otlardan kullandı ve birkaç ay sonra hamile kaldığını öğrendi.şimdi çok tatlı bi oğlumuz var.sende hiç ümidini kesme.allah acil şifalar versin

Canım benim ya geçmiş olsun...
Çok üzüldüm senin adına...
İlaçlarla yaşam çok zorlaşıyor, ilaçların yan etkilerini bilirim...
Allah kolaylık versin

Size tekrar geçmiş olsun.
Ama ben zayıf olduğumdan olduğumu düşünmüyorum,çünkü boy ve kilo endeksine göre benim zaten en fazla 53-54 olmam gerekiyor. Ama siz 40 kiloymuşsunuz,bu gerçekten çok ama çok zayıfff fisfisfis
özelden msj attığınız taktirde dr isminizi bekliyorum. Haftaya istanbula kendi dr.ma gideceğim. Yaklaşık 3 aydır izmirde olduğum için burada gidiyordum,ama istanbulda güvendiğim ve tanınmış ve çok iyi bir hastanede olan dr.ma da görünmek ve danışmak istiyorum...bakalım...hayırlısı :1rolleyes:

Dediğiniz doğru,aslında hiçbir rahatsızlıkta inancı yitirmemek lazım ve bunun için alternatif tıptan falanda yararlanmak lazım...Allahtan ümit kesilmez. Ama işte,tahlil sonuçlarına bakınca ne yazıkki pek iç açıcı değil ohaoldumsmile

O bitki kürlerinide denemeyi düşünüyorum,bakalım artık çocuk olayıda bir yana (tabiki bu benim için çok ama çok üzücü) ama sağlıklı olmak istiyorum,sonuçta hem psikolojik hem biyolojik olarak etkileniyorum.

Bu arada hayırlı olsun bebişiniz :) Allah analı babalı büyütsün...Olması gerekiyorsa zaten herşey birşekilde oluyor. Olmayacaksa da,her ne yaparsak yapalım olmaz zaten.Çok sevindim sizin adınıza gerçekten.Darısı benim ve benim gibilerin başına opuyorumnanaktan

Canım benim ya geçmiş olsun...
Çok üzüldüm senin adına...
İlaçlarla yaşam çok zorlaşıyor, ilaçların yan etkilerini bilirim...
Allah kolaylık versin

Teşekkür ediyorum canım...çok sağolllopuyorumnanaktan

sağlığım için bu dertten kurtulmayı çok istiyorum ama bebek haberleri duyunca moralim daha çok düzeliyor...

bebeğiniz sağlıklı uzun ömürlü olsun inşalllah

merhaba helenic canim senle ayni kaderide bende paylasiyordum banada hic cocuk sahini olamicagim söylendi erken menopoz teshisi konuldu bende 18 yasinda ögrendim erken mnopozu hapla adet oluyorum baska yollardna olmuyor buda bizim kaderimiz güzelim napalim.
ama cocugun olmaz diye bisey yok ebn suan 25 yasidnayim tamam normal yollardna hamiel kalmadim ama yumurta nakli yaptrdim hamile kaldim zaten buna tek care o canisi egerki böyle biseyi düsünrsen hic aklinda soru isareti kalmasin yilda milyonlarca kisi bu isolemi yaptryor senin kanin caninla beslniyor sne doguruyorsun sne emziriyorsun.
istersne benmle itrtibata gec özelden yaz sana yrintili bilgi veririm bak ben ikizlere hamielyim 16 haftalik cok sükür yaradana.

merhaba, tesadüfen konunuzu okudum.
Arkadaşımı anlatayım size. Kendisi 34 yaşındaydı o yıllarda.

Bir gün beni aradı ağlayarak çok kötüyüm ne olur gel diye, kendisi bekardı o zaman, ne oldu desemde cevap vermedi hemen gel diyebildi ağlayarak.
Gittim anlattı anlattı ağladı. Adet düzensizliği vardı ve dra gitmişti yapılan testlerden sonra dr --erken menepoz-- demiş. 1-2 dr a daha gitmiş onlarda aynısını söylemişler.

Ne olur Kayseriye gideceğiz bir prof varmış sen de bizimle gel yanımda ol dedi. Gittik testler falan yapıldı
dr. -- işte evlenme işini şimdiki gençler çok geç yaşa bırakıyor ve böyle nadirde olsa sorunlar ortaya çıkıyor sakın başka drlara gidip para dökmeyin kesinlikle çocuğun olmaz ama çok üzülme yetiştirme yurtları sayısız çocuklarla dolu anne özlemi yaşıyorlar vs vs vs konuştu durdu.

Arkadaşım iki gözü iki çeşme çıktık doktorun odasından.

aradan 1-2 hafta geçti arkadaşımla menepoz ile ilgili bir ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gittik --işte Allahtan ümit kesilmez derler ya biz arkadaşıma iyi dr olsun diye kayseriye prof a falan gittik sağlık ocağında ki dr hiç aklımıza gelmedi ya.
Neyse bayan dr arkadaşıma yaşını sordun ve çok şaşırdı --- ya bu nedir ya bu 1 yıl için de bana gelen 14 hastaya aynı teşhis konulmuş ve test sonuçlarıda menepozu gösteriyor aralarında 18 yaşında olan bile var dedi üzgün üzgün. sonra arkadaşımdan daha önce yaptırdığı test sonuçlarını istedi hemen gittik aldık geldik.
Dr inceledi üzgün üzgün evet erken menepoz amaaaaa sana Ankara da bir doktor ismi vereceğim ona mutlaka git dedi. neyse arkadaşım ankaraya dr a gitmeden 3 gün önce arkadaşımı istemeye gelmişler daha önce de aynı kişi istemeye gelmiş ama arkadaşım okuyacağım dediği için kabul etmemiş.

sonra bunları bir odada yalnız bırakmışlar arkadaşım bu menepoz olayından bahsetmiş evlenemeyeceğini söylemiş. ama karşı taraf ---olsun ben seni 5 yıldır bekliyordum hiç vazgeçmedim ne olur düşün bana sonra düşünceni söyle hemen kestirip atma demiş.

Ve arkadaşımı babası Ankara daki dr a götürdü oradaki dr aynen şöyle demiş ----oooo senin gibi kaç kişiye çocuk yaptırdım hiiiç merak etme hemen tedaviye başlayalım -- deyince arkadaşım kendisini istemeye gelen kişinin evlenme teklifini de kabul etti. 3 ay içinde düğünleri oldu tedaviye başladılar. Şimdi
aşılama yöntemi ile ikiz erkek bebek sahibi aslında 3üz erkek olacakmış ama 3. sü sonradan geliştiği ve diğer bebeklerin hayatını tehlikeye atmamak için dr 3. bebeği almış.

Şuan da bebekleri 1,5 yaşında .
Dün de 23 yaşında ki yeğenimin erken menepoza girdiğini söyledi ablam çok üzgündü. Bir sürü dr a gitmişler hepsi aynını söylemiş. Yeğenim için bahsettiğim arkadaşımı aradım ama telefonu kapalı ulaşamıyorum. Ondan Ankara daki doktorunun adını ve adresini isteyeceğim. Öğrenince mutlaka buraya yazarım.

yeğenim de üniversite öğrencisi okuyor aşırı derecede morali bozuk Arayıp konuşuyorum ama --teyze ben ne yapacağım çocuk yapamadıktan sonra sevdiğim insanla evlenmemin ne anlamı var diyor ve ağlıyor.

Arkadaşıma ilaç yazdırmak için gittiğimiz dr. 30 yaş altında erken menepoza girmek çok az rastlanır bir durum ve ve 1 yıl içinde kendisine 14 kişinin bu sebeple geldiğinden bahsetmişti ve bunun sebebinin rastgele kullanılan ilaçlar hormonlu gıdalarla beslenmeden kaynaklı olabileceğini düşündüğünü söylemişti. Yani artık ben de böyle düşünmeye başladım. Ve şunu tespit ettim. Arkadaşımda yeğenimde sınavlara hazırlanırken büyük stres yapıp psikiyatriste falan gidip 1-2 yıl ilaç kullanmışlardı.

Fazla uzattım. Ben arkadşaımdan Ankara daki doktorun ismini öğrenir öğrenmez buraya yazarım.

Hakkında hayırlısı dıyorum.
Ama her Şerde hayır vardır ınan.
KomŞumuzun kızı gece karanlıkta su dıye antıfrız ıÇmıŞtı.acıl hastaneye kaldırdılar.Çok korkmuŞlardı ama doktor bunun bı mucıze olduĞunu sÖylemıŞ.kızın kanında bı hastalık varmıŞ ve bılmedıkleırnden ÖlÜme kadar gıdebılırdı demıŞ ve antıfrız ıÇın tedavı ettıklerı sırada farketmıŞler vÜcut bu hastalıĞıda atmıŞ tedavı sırasında.yanı rabbım bı kapıyı karaken baŞkasını aÇıyor tabı ınsanlar o kapalı kapıya o kadar bakarlarmıŞ kı aÇılanı gÖrmezmıŞ.sana tavsıyem umudunu yıtırme asla bır Şıfası mutlaka vardır.dılerım tez zamanda saĞlıĞına kavuŞursun.eĞer rabbım ızın verdıyse ol dedıyse olacaktır herŞey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…