H
helenic
Ziyaretçi
- Konu Sahibi helenic
-
ayyy canım benim geçmiş olsun tüp bebek falan olmazmıymış peki
nasıl anladın belirtileri neler bu erken menapozun canım benimde adet düzensizliği var korktum şimdi son 3 aydır böyle
cok gecmis olsun canim allah beterinden korusun tek belirtisi adet düzensizligiymiymis ne kadar araliklarla adet görüyordun?
Çok teşekkür ederim scheker...aslında adet görme periodlarım gayet normaldi...ama gecikmeli olarak oluyordu,işin tuhafı zamanında olduğuda oluyordu...Ta ki 2 ay olmadım,sonra oldum,sonra yine 2 ay olmadım,baktım 3 ay geçti sonra zaten koştur koştur dr.a gittim...
bence herkesin illa bir sorunu olmadan mutlaka kontrole gitmesi gerekiyor...Ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor şekil A BEN.deki göründüğü gibi bilmiyorumkismile
bu konuyla ilgili topik menopoz başlığında var ama pek bi kimse takip etmiyor yani edenlerde yüksek fsh topiğinde genelde bende erken menopozmuşum cyclo ile adet oluyorum ve 2002 den beri bu ilacı kullanıyorum benim son 3 ay öncesine hep pco demişlerdi ve 17 eylülden sonra ilacı kullanmadım doktora gittim ve erken men teşhisi kondu fsh 97 olmuş soğan kürü yaptım adet olmadım ve cyclo karaciğerimi yormuş karaciğer yağlanması olmuş şimdi lavanta kürü yapıyorum sonrada aslan pençesi ile cycloy devam çünkü adet olamıyorum ve acayip kilo aldım.
birde çocuk işi allaha kalmış 200 fsh ile çocuklu aile var ama doktorun dediğine göre onların hiç biri kendi çocukları değil genelde donasyon yaptırmışlar..yazdıklarım biraz saçma oldu ya neyse
peki canim hicmi caresi yok 24 yasindasin baska doktorlarada basvurdunmu?
canım çok geçmiş olsun öncelikle... ben sanki daha önce gazetede okumuştum böyle bir rahatsızlık ama yabancı bir ülkedeydi ve 30 yaşlarında bir bayandı...
eminim araştırmışsındır ama birkaç doktorla daha görüşmeyi düşündün mü ?
canım gerçektenm çok şaşırdım.Allah şifa versin.şuan aklıma gelen tek şey tek doktorla kalma canım.bi kaç doktora git.geçici bir durumdur diye ümit ediyorum.Allah daha beterinden saklasın.
Niyano bende de sanki ödem gibi birşey yaptı.Aslında ilacın yan etkilerine baktığımda sanırım her bünyeye farklı etkiler gösteriyor.Karaciğer olayına gelince,benim eşimde dr ve ne zaman bir baş ağrısı için ilaç alsam hemen lafı yapıştırır karaciğerini bozcaksın diye...Sonuç itibariyle cyclo gibi kullandığımız ilaçlar hormon ilacı ve çok fazla vücuda etkisi var.Meme kanseri bile yapıyor,o yüzden bende meme ultrasonuna gireceğim en kısa zamanda.Ve düzenli olarak 6 ayda 1 kontrole girmem gerekiyormuş...
Eh,47 yaşıma kadar bu ilacı kullanacağıma göre,benim karaciğerlerde pek normal olmayacakBir tarafımız normal gitsin derken öbür tarafımızı bozuyoruz işe bak yaa!!!
Üstelik daha bu yaştaa...sinirrr oluyorum sinirrrrrr
cnm geçmiş olsun.ama bikaç doktora daha git.bende bir ara böyle kesilmiştim cyclo ile tedavi gördüm bir sene.bence biraz üstüne git.hem bu konuda bildiğim çok iyi bir doktor var istanbulda.bu arada kilonu öğrenebilir miyim?bunun kiloylada alakası olabiliyormuş.
haklısın ben çok bilinçsiz davrandım yada doktora çok güvendim beni hiç bir konuda uyarmadı bırak çocuğu karaciğer olayında bile... ama allahtan geliyo ne yapalım... ya birde yumurta bitmesi bana çok tuhaf geliyo ben ilk adetimden sonra pek düzenli adet olmadım 2 ayda 3 ayda bir oluyodu ki zaten başlarda düzensiz olup sonra düzelir dedikleri için pek sallamamıştım şimdi hesap ediorum 2002 yılına kadar 40 regl dönemi olsa ve ve her dönemde 20 yumurta olsa 800 eder hadi 1000 de ama anne karnında 3 milyon yumurta, doğunca 1 milyon, adet döneminde üremeye yarayacak 300-500 bin yumurta var diye biliyorum... eee ben 1000 tane kullansam bile tükenmiş olması tuhaf geliyo bence tıp bu konuyu araştırmalı nasıl tükeniyo diye yani bunun sonuncunda yumurta var ama durağan tepkisiz gibi bişi çıkarsa daha çok şeyler yapılabilir bize yetişmez ama olsun yani belki bu duruma kilo sebeptir yada başka bişi hani bağışıklık sistemi yumurtalıklarla savaşıyo falan diyolar.... neden peki bu sorunun cevabı bulunsa onları barıştırırdık laelaelaelaelae (ya kafam çok karışık doktorlar zaten fsh yüksekse direk yumurta bitmiş diyolar ona dayanarak bu kadar laf üretiyorum işte)
çocuk olmasa bile sağlıklı yaşamak istiyorum ben doktorun dediğine göre 40 yaşında 70 li gibi olmak çok korkutuyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?