Tek çözüm fırını mi atayım:(

fırının önden ısıtılmadığından dolayı kek kabarmaz. Ben kendimden ve annemden bildim bileli önceden ısıtırız fırını.
Bir tek davul fırında kekler iyi pişmez ve kabarmaz, o da yakın mesafeden dolayı olur.siz de davul fırın yoksa kekin iyi olmaması için de sebep kalmıyor :hamarat:
Ben artik firina kabahat buluyorum ya soylenilen bir cok puf noktayi yaptim cunku aldigim binkac tüyo var burdan simdi bir dahakine onlari da deneyecegim baktim yine olmuyor tek suclu firin demek ki :)

1.Yumurtalar dışarıda olsun yani dolaptan alıp kurmayın, oda sıcaklığı yeterli.
2.Yaptığınız gibi yumurta ve şekeri önceden çırpın (mikser yardımı ile ara ara mikseri dinlendirerek) köpük köpük beyaz olacak kadar yani 4,5-5 dk kadar.
3.sonra diğer malzemeleri ekleyin
4.iyice mikserleyin
5.kalıbınız kek karışımını alacak kadar olsun üstünde 2 parmak kadar boşluk yeterli.
6.fanlı fırında 180-200 arası pişirin
7.pişince kürdan ile kontrol edin, piştiyse fırında tutmayın :-)

Kabarik olmasin ya
Ben bu inadi anlamiyorum tat ayni tat niye kabarikligina takiyosunuz su meredin:KK45:

Valla kekin tadi guzel oluyor ama kabarmiyor diye hic takmadim kafaya yeniyorsa sikinti yoktur.

Kabarsin diye bi kekle o kadar ugrasamam yok sariyla beyazi ayir, tahta kasikta bilmem kac kere cirpip bilmem ne yap olaylarina hayatta giremem.
Malzemeleri makinaya atarim dakikasini ayarlarim o kendi kendine karistirir, cirpar onunla bile ugrasmam. Ordan dogru firina bitti. :KK70:

Bende poğaça beceremedim.. kaç türlü tarif denedim hiç istediğim lezzet yumuşaklık olmuyor :KK43:
Ben kek magduru sen poğaça :))) nefis yemek tariflerinden baktin mi? Allahtan pogacamda sorun yok olsa fırını komple sökerdim heralde ya da her seyi hazir alirdim becereksizligimi kabul edip :)

Valla kekin tadi guzel oluyor ama kabarmiyor diye hic takmadim kafaya yeniyorsa sikinti yoktur.

Kabarsin diye bi kekle o kadar ugrasamam yok sariyla beyazi ayir, tahta kasikta bilmem kac kere cirpip bilmem ne yap olaylarina hayatta giremem.
Malzemeleri makinaya atarim dakikasini ayarlarim o kendi kendine karistirir, cirpar onunla bile ugrasmam. Ordan dogru firina bitti. :KK70:
Ne güzel ya keşke bende öyle yapabilsem keki firina atip oturup seyrediyorum bildigin takinti oldu artik bende biraz obsesiflik de var sanirim:olamaz:

Kekime bayılırlar. Her yerde bana yaptırırlar. Hemen yazıyorum. Umarım faydalı olur.

Öncelikle 3 yumurtayı kırıyorum. Bir su bardağı şekeri ekleyip elimde ya da blenderde köpürtene şekerler eriyene kadar karıştırıyorum. Beş dakika bekliyorum. Sonrasında yağını ekliyorum, 2 yemek kaşığı yoğurt, bir dsu bardağı süt ekliyorum. Yine karıştırıyorum. Sadece 2 su bardağı un koyuyorum. Cıvık olmalı. 2 paket vanilya katıp karıştırıyorum. Arkasından tekrar 2 paket kabartma tozu yine karıştır. Fırını 200 derecede ısıtıyorum. Fansız olması çok önemli. Arkasından keki pişiriyorum. Kabarıp koku gelene kadar fırını açma. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol et.

1.Yumurtalar dışarıda olsun yani dolaptan alıp kurmayın, oda sıcaklığı yeterli.
2.Yaptığınız gibi yumurta ve şekeri önceden çırpın (mikser yardımı ile ara ara mikseri dinlendirerek) köpük köpük beyaz olacak kadar yani 4,5-5 dk kadar.
3.sonra diğer malzemeleri ekleyin
4.iyice mikserleyin
5.kalıbınız kek karışımını alacak kadar olsun üstünde 2 parmak kadar boşluk yeterli.
6.fanlı fırında 180-200 arası pişirin
7.pişince kürdan ile kontrol edin, piştiyse fırında tutmayın :-)
Hih ayni dediğiniz tarzda yapiyordum sizinkisi kabarıyorsa benim fırın sıkıntılı o zaman

Kekime bayılırlar. Her yerde bana yaptırırlar. Hemen yazıyorum. Umarım faydalı olur.

Öncelikle 3 yumurtayı kırıyorum. Bir su bardağı şekeri ekleyip elimde ya da blenderde köpürtene şekerler eriyene kadar karıştırıyorum. Beş dakika bekliyorum. Sonrasında yağını ekliyorum, 2 yemek kaşığı yoğurt, bir dsu bardağı süt ekliyorum. Yine karıştırıyorum. Sadece 2 su bardağı un koyuyorum. Cıvık olmalı. 2 paket vanilya katıp karıştırıyorum. Arkasından tekrar 2 paket kabartma tozu yine karıştır. Fırını 200 derecede ısıtıyorum. Fansız olması çok önemli. Arkasından keki pişiriyorum. Kabarıp koku gelene kadar fırını açma. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol et.
Teşekkür ederim. Yogurtla sütü bir arada ilk defa duydum sut yerine yogurt koydum bi ara bildigin hamur oldu ondan sonra tövbe ettim yogurt koymaya ben . Ama diger dediklerinizi yaptim

Benim keklerim de kabarmaz sert ve ağır olurdu.
Sonra sarısını şekerle beyazını tuzla ayrı ayrı çırpmaya başladığımdan beri gayet güzel oluyor.
Ben önce şekerle sarıları çırparım süt, yağ, un, kabartma tozunu eklerim diğer tarafta da yumurtanın beyazlarıyla bi çay kaşığı kadar sirke ve bi fiske tuzla kar gibi olup şanti kıvamına gelene kadar çırparım.
Daha sonra bu çırptığım beyazları diğer hazırladığım karışıma ekleyip söndürmeden alttan üste doğru tahta kaşıkla karıştırırım.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp (önceden ısınmış olacak) en alt telde 1 saate yakın pişiririm.
Hem yumuşak hem kabarmış bi kek oluyor gerçekten.
Ha bide malzemeler mutlaka ılık olmalı.

Benim keklerim de kabarmaz sert ve ağır olurdu.
Sonra sarısını şekerle beyazını tuzla ayrı ayrı çırpmaya başladığımdan beri gayet güzel oluyor.
Ben önce şekerle sarıları çırparım süt, yağ, un, kabartma tozunu eklerim diğer tarafta da yumurtanın beyazlarıyla bi çay kaşığı kadar sirke ve bi fiske tuzla kar gibi olup şanti kıvamına gelene kadar çırparım.
Daha sonra bu çırptığım beyazları diğer hazırladığım karışıma ekleyip söndürmeden alttan üste doğru tahta kaşıkla karıştırırım.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp (önceden ısınmış olacak) en alt telde 1 saate yakın pişiririm.
Hem yumuşak hem kabarmış bi kek oluyor gerçekten.
Ha bide malzemeler mutlaka ılık olmalı.
Tamamdir bu da aklimda olsun bir arkadas daha demisti sizinkine benzer yapacagim tesekkur ederim

pek coknseyi lezzetli yaparim..keki her turlu denedim yok yapamadim. sonrs firinim bozuldu..arcelik buyuk firinlardandi. mini boy hatta en minisinden luxcel aldim. artik keke yapabiliyorum. firin cok önemli bence kekte

Kulakları çınlasın bir komşum nasıl hamarat nasıl becerikliydi, ama gel gör ki hamur mayalayamazdı. Kızına mayalatıyordu artık. Ama tüm ağır yemekleri, sabır ve beceri isteyen tarifleri şefmiş gibi lezzetli yapıyordu. Yani bazı insanlarda oluyor böyle tuhaf durum. Canınızı sıkmayın.
Altı üstü kek, bir mantı, içli köfte değil. Canınızı sıktığınıza değmez.

Back
X