Tek çözüm fırını mi atayım:(

fırının önden ısıtılmadığından dolayı kek kabarmaz. Ben kendimden ve annemden bildim bileli önceden ısıtırız fırını.
Bir tek davul fırında kekler iyi pişmez ve kabarmaz, o da yakın mesafeden dolayı olur.siz de davul fırın yoksa kekin iyi olmaması için de sebep kalmıyor :hamarat:

Benim keklerimi de çok beğenir herkes. Yumurtaları ayırmadan yaparım ve koyu olmaz akışkan bir kıvamı olur normal kek tarifleri her sitede olan. Benimde ınım ankastre fıın telini en altın bir üst rafına koyun ve EN ÖNEMLİ NOKTA: borcamlar keki pişirmiyor asla kaç defa denedim hepsi söndü borcamda kek yapmayın. Kek kalıbınızın önemi çok büyk benimde kabarmazdı başta hiç kalıptan olduğunu anladığımdan beri çok güzel olur keklerim. Kek kalıbınız kaliteli bir şey olsun kesin kabarır bu çok önemli

Benimde ankastre kesinlikte alt tele koy ve fırın sıcak olsun ilk 30 dakika sakın acma linki uygularsan güzel olur hiç kötü çıkmıyor benim :KK66: hep ona göre yapıyorum
Tamam oyle yapayim . Şimdi çıkardım firindan bari kare borcamin kare si kadar kabarsaydi yok oldugu gibi duruyor ve yarin misafirim var uff yani ..

Karbonat kullanın madem doğal olmasını istiyorsunuz. Haber kabartma tozu katkılı bir madde.

Soğuk fırında ve alt kata yakın bir yerde az derecede pişirin.

Yumurta ve şeker için bile elle çırpıyorum ben.

Karbonat kullanın madem doğal olmasını istiyorsunuz. Haber kabartma tozu katkılı bir madde.

Soğuk fırında ve alt kata yakın bir yerde az derecede pişirin.

Yumurta ve şeker için bile elle çırpıyorum ben.
Karbonatı da denedim olmadi:(
Ama alt kat ve dereceyi yapacagim tesekkur ederim

Hiç anlamam ama kabartma tozunuz bayat olabilir mi? Cidden aşırı fark ediyor çünkü. Ve yayvan tepside yapıp ince dilimler olarak kesmeyi daha mantıklı buluyorum ben, öteki türlü bir dilim bile çok geliyor insana bazen. Kabarmasa da sorun olmuyor böylece.

Benim keklerimi de çok beğenir herkes. Yumurtaları ayırmadan yaparım ve koyu olmaz akışkan bir kıvamı olur normal kek tarifleri her sitede olan. Benimde ınım ankastre fıın telini en altın bir üst rafına koyun ve EN ÖNEMLİ NOKTA: borcamlar keki pişirmiyor asla kaç defa denedim hepsi söndü borcamda kek yapmayın. Kek kalıbınızın önemi çok büyk benimde kabarmazdı başta hiç kalıptan olduğunu anladığımdan beri çok güzel olur keklerim. Kek kalıbınız kaliteli bir şey olsun kesin kabarır bu çok önemli
Iki tane farkli kek kalibim var biri pahali bi magazadan aldim plastikler var ya yanmayan onlardan biri de normal kalip onlarda olmayinca bu gun de borcam deneyeyim dedim yine olmadi bir daha borcamda yapmayayım o zaman tesekkurler

Hiç anlamam ama kabartma tozunuz bayat olabilir mi? Cidden aşırı fark ediyor çünkü. Ve yayvan tepside yapıp ince dilimler olarak kesmeyi daha mantıklı buluyorum ben, öteki türlü bir dilim bile çok geliyor insana bazen. Kabarmasa da sorun olmuyor böylece.
Islak kek yaptim şu an tarifinizdeki gibi oldu uzerine dondurma koyup ynecek cinsten puf puf olmadi yani.. kabartma tozunu gecen haftalarda yeni aldim aldigim gibi dolaba atarim hani sutum yumurtam hepsi bu hafta alindi herkes cok guz3l oneriler veriyor sagolun herkesin dedigini bi dahaki kekimde yapacagim yine olmazsa firindandir diyip yapmayacagim kesinlikle.

Bence fırsat olursa kendi fırınınızda kabarmayan bir tarifi bir arkadaşınızın, komşunuzun fırınında pişirmeyi deneyin bir de. Eğer pişerse boşuna zaman ve malzeme kaybetmeden suçluyu bulmuş olursunuz.

Bence fırsat olursa kendi fırınınızda kabarmayan bir tarifi bir arkadaşınızın, komşunuzun fırınında pişirmeyi deneyin bir de. Eğer pişerse boşuna zaman ve malzeme kaybetmeden suçluyu bulmuş olursunuz.
Eşim de şimdi dedi bunu bir dahaki kekini annenlerde yap dedi firsatim olursa yapacagim . Haklisiniz bu kadar dert oldu bana mubarek ya

Ben onceden isitiyorum firini daha guzel kabariyo o sekilde.. kac derecede pisiriyosun ve nasil bir kalip kullaniyosun?

Ilik malzeme
Yumurtalar beyaz olana kadar cirpilacak
Un ve kabartma tozu elenecek
160 derece alt ust ayarda 40 45 dk hic acmam agzini.
Benim puf noktalarim bunlar :-) deneye yanila ogrendim bunlari ozellikle 160 derecelik isi konusunu :-)

Ilik malzeme
Yumurtalar beyaz olana kadar cirpilacak
Un ve kabartma tozu elenecek
160 derece alt ust ayarda 40 45 dk hic acmam agzini.
Benim puf noktalarim bunlar :-) deneye yanila ogrendim bunlari ozellikle 160 derecelik isi konusunu :-)
Yapiom bacim yapiom yumurtalr kopurup kabario bildigin 10 dk araliksiz çırpıyorum :)

Ben onceden isitiyorum firini daha guzel kabariyo o sekilde.. kac derecede pisiriyosun ve nasil bir kalip kullaniyosun?
Normal kek kalibi bi plastik var yanmaz olanlardan bi de yuvarlak klasik olanlar var ya ondan fırını 180 derecede malzemeleri karistirmaya baslamadan açıyorum isi fazla oluuo sanirim bir arkadas 160 derece demis onu da deneyeyim :)

Normal kek kalibi bi plastik var yanmaz olanlardan bi de yuvarlak klasik olanlar var ya ondan fırını 180 derecede malzemeleri karistirmaya baslamadan açıyorum isi fazla oluuo sanirim bir arkadas 160 derece demis onu da deneyeyim :)
180 derece cok yuksek. 150-160 olur keke. Agir agir pisecek ve ilk 20 dk kapagini kesin acmayacaksin.

Back
X