• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
masal bebiş nasıl?İyisinizdir inşallah.
merhaba..teşekkürler yeni gördüm yazdığınızı..masalda bakteriler sıfırlandı kendiliğinden enfeksiyona çevirmeden kurtulduk...bu esnada gastroentolagada gittik.marnys junor ve debridata başladık iştahı biraz daha iyi kendiliğinden bişeyler yemeye başladı çok şükür.kilosu aynı ve bu zamana kadar tekrar bir enfeksiyon yaşamadık.bir sonraki doktor kontrolümüz mayıs ayında .üriner sistem ultrasonu çektirip gidicez.bakalım inşallah herseşy yolunda gider bu arada.çok teşekkür ederim düşünüp sorduğunuz için..

merhaba..teşekkürler yeni gördüm yazdığınızı..masalda bakteriler sıfırlandı kendiliğinden enfeksiyona çevirmeden kurtulduk...bu esnada gastroentolagada gittik.marnys junor ve debridata başladık iştahı biraz daha iyi kendiliğinden bişeyler yemeye başladı çok şükür.kilosu aynı ve bu zamana kadar tekrar bir enfeksiyon yaşamadık.bir sonraki doktor kontrolümüz mayıs ayında .üriner sistem ultrasonu çektirip gidicez.bakalım inşallah herseşy yolunda gider bu arada.çok teşekkür ederim düşünüp sorduğunuz için..
Çok sevindim iyi olduğunuza.Benim kızımda doğduğundan beri iştahsız ,birşeyler yesin diye çok uğraşıyorum.Belki yapıları öyledir .Ultrason sonuçlarınız ve kontrolünüz iyi geçer umarım.Sağlıklı günler dilerim.

Merhaba kızlar cok moralim bozuk suan kızım 3 aylikken sol bobrekte grade 3 reflu teshisi kondu. O gunden beri suprax kullaniyoruz. Suan 10 aylik ve 3 ayda bir ultrason tit kultur veriyoruz. Gecen sefer gittigimizde bobrek ap capları sag 2.5 mm sol 1.5mm idi bugun sag 7mm ve sol 5mm olmus ve sagla grade1 ektazi yaziyor. Burdaki dr. Onemli degil her cocukta olabilir dedi cok ilgilenmedi.Sonucunu takip eden dr.na bursaya goturucez cumartsi gunu ama cok endiseliyim kızlar

Ameliyat olanlar nasil oluyor yardimci olur musunuz kapali olucak basit bi operasyon diyor doktorumuz ama insan ameliyat deyince urkuyor ister istemez. İnsallah gerek kalmaz

Ameliyat olanlar nasil oluyor yardimci olur musunuz kapali olucak basit bi operasyon diyor doktorumuz ama insan ameliyat deyince urkuyor ister istemez. İnsallah gerek kalmaz
Bursada doktorunuz kim acaba?Belki ameliyat yapmazlar.Çünkü reflü dereceniz çok yüksek değil ,bence ilk voidinginizden tam bir yıl geçince yani 15 aylıkken tekrar voiding isterler.Derecesi düşüyor genelde,ona göre karar verirler.3 derece vur için genelde ilaç proflaksisi tercih ediyorlar.Ama tabi farklı dinamikler varmıdır bilemiyorum .Bende bursadayım o yüzden doktorunuzu merak ettim.Çok geçmiş olsun.

rica ederim canım az çok biliyorsun benim uzmanlık alanım, her doğurduğum bir üroloğun elinden geçer:KK11: :KK4:aynen böyle gideriz eşimle doktora.o yok bir şeyi çocuğun der ben var gideceğiz derim ve sonunda gideriz .
Merhaba ya bu böbrek reflüsünün herhangi bir belirtisi var mi? Benim oğlumun da idrarı temiz fakat kültüründe üreme çıkıyor. 15gün önce temizlendi ve sünnet ettirdik ama yine üreme çıktı. Cisini çok zor yapıyor gaz sancısı gibi ikiniyor böbreklerine ultrasonda baktırdık çok şükür bir şey yoktu ancak voiding ile anlaşılıyor sanırım. Tekrar ettiği için böbrek reflüsüne de bakacaklar yine kültür sonucu bekliyoruz..

Merhaba, sizinle sorunumuz aynı sanırım 2,5 aylık bir kızım var ve sağ böbreğinde genişleme ve reflü çıktı üstelik çift toplayıcı sistem anne karnında 6 aylıkken farkedildi 38.haftada doğum oldu 3.günden bu yana largopen kullanıyorum bir çay kaşığı tahliller yapıldı şükür enf yok voiding ve sintigrafi yaptırdık muhtemelen cerrahi tedavi olur dedi doktorlar ama ürologa gitmedik hiç nefrolojiye gidiyoruz gelişmelerden beni haberdar eder misiz
merhaba benim oğlumda da çift sistem var sol böbrek reflü,sizin reflü derecesi kaç ve üst taraf tamamen mi çalışmıyor sintigrafi çekimi yapıldı mı yani fonksiyonlara bakıldı mı?kız çocuklarında genelde üst tarafta da srun oluyor sanırım nette çift toplayıcı sistem ayşegül sude yazın orda sizin durumu yaşayan bayanı bulacaksınız deneyimlerini anlatmış

Bu arada hacettepede de bakiyor uruloji anabilimdalinda 110 tl karsiligi bakiyor baska dr prof docentler var hatta serkan diye bi ogrencisi var kendi girmedigi ameliyatlari ona yaptiriyor haberliler yani kac hastasina sordum cok memnundular. Tabi biz direk muanehanete gittik baya tuzlu oldu gittikce ogreniyo insan. Ama memnunuz oglumda ne sknti olsa ariyoruz raporlari gonderiyoruz ultrason baktiriyoruz surekli

Merhaba Hacettepe de.gittiğiniz doktorun ismi nedir nasıl randevu aldınız bizzat giderek mi. Peki bu testleri ne kadar.zamanda bir tekrar yaptırmak gerek voidong ı falan. Benim oğlum 13 aylık vur 5 vardı. 3 aylikken çekilen testte.

Merhaba ya bu böbrek reflüsünün herhangi bir belirtisi var mi? Benim oğlumun da idrarı temiz fakat kültüründe üreme çıkıyor. 15gün önce temizlendi ve sünnet ettirdik ama yine üreme çıktı. Cisini çok zor yapıyor gaz sancısı gibi ikiniyor böbreklerine ultrasonda baktırdık çok şükür bir şey yoktu ancak voiding ile anlaşılıyor sanırım. Tekrar ettiği için böbrek reflüsüne de bakacaklar yine kültür sonucu bekliyoruz..
geçmiş olsun zor yapması darlıktan olabilir idrarını tutuyor sonra birden yapıyor bezden taşıyormu.

Son düzenleme:
merhaba,antibiyotiği neden her hafta değiştiriyorsunuz doktor mu söyledi acaba.ben bactrim kullanıyorum aylık demişti doktor ama

merhaba benim oğlumda da çift sistem var sol böbrek reflü,sizin reflü derecesi kaç ve üst taraf tamamen mi çalışmıyor sintigrafi çekimi yapıldı mı yani fonksiyonlara bakıldı mı?kız çocuklarında genelde üst tarafta da srun oluyor sanırım nette çift toplayıcı sistem ayşegül sude yazın orda sizin durumu yaşayan bayanı bulacaksınız deneyimlerini anlatmış
merhaba vur 5 dediler kızıma evet üst tarafı çalışmıyor maalesef sintigrafi yapıldı ayrıca nette baktım aynı şeyleri yaşıyorum o bayanla teşekkür ederim

İlk enfeksiyon geçirdiği zaman benim oğlum meğer antibiyotik etkisini yitirmiş. Tabi bu da bir etkendi tek başına olmamak kaydıyla. Ben de şimdi korkarak bactrim ı her hafta değiştiriyorum ve buzdolabının kapağında sakliyorum

hepimize geçmiş olsun genel bir bilgi vermek istiyorum arkadaşlar nefroloğ takip eder yapısal bozukluğa üroloğ bakar çocukları nefroloğun takibinde muhakkak bir çocuk üroloğuna gösterin.

Bursada doktorunuz kim acaba?Belki ameliyat yapmazlar.Çünkü reflü dereceniz çok yüksek değil ,bence ilk voidinginizden tam bir yıl geçince yani 15 aylıkken tekrar voiding isterler.Derecesi düşüyor genelde,ona göre karar verirler.3 derece vur için genelde ilaç proflaksisi tercih ediyorlar.Ama tabi farklı dinamikler varmıdır bilemiyorum .Bende bursadayım o yüzden doktorunuzu merak ettim.Çok geçmiş olsun.
Mesajınızı yeni goreum bursada oguzhan durmaz doktorumuz. Agustos ayinda voiding isteyebilirim veya hersey yolunda giderse 3 ay daha erteleriz voidingi dedi doktorumuz. Sizin dr.nuz kim

Back