• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Evet ayni seyleri yasamisiz keske karsilassaydik. İnsan herseyi merak ediyor .
Sizin kiz nasi emekliyormu ahbide yuruseler benimki surunuyor asker gibi

Yok canım benimki daha tek başına yürüyemiyor tutunarak geziyor tüm evi hiç surunmedi zaten biraz hantal :) çok şükür görünürde bir problem yok ama işte diken üstündeyiz. Buna da çok şükür Allah dermansız dert vermesin

Allah sufa versin. Erzurumda dogum yaptim arastirmada 8 gun kaldik. Hicbirsey yapmadilar cok yavas davraniyorlardi. Hemen antibiyitik uygulamaliydi yapmadilar aldim ankaraya gittim 800000 koloni bakteri cikti yatirdilar 11 gun antibiyotik sonra voiding bobrek sisteoragrafisi cekildi voiding temiz cikti. Serdar beye devam ettik bi ara bi tanidik araciyla gaziye gittik en iyisi hacettepe yani serdar bey dedik ordan devam ettik .
Erzurum kotuydu sizin erzurumdaki dr kimdi. 22 nisanda dogum yaptim ayni zamanda orda miydiniz. Nasil ariyordum durumu ayni ollan birini cok sukur diyorum.
Sizin bebegin durumu nasil devam ediyor mu
Biz prof aradik ama yoktu uroloji hemsirelerde kotuydu.
geçmiş olun Allah şifa versin ben merak ettim prof sizi özelde mi muayene etti hacettepe de mi bu bahsettiğiniz voiding vs yi nerde yaptırdınız.

geçmiş olun Allah şifa versin ben merak ettim prof sizi özelde mi muayene etti hacettepe de mi bu bahsettiğiniz voiding vs yi nerde yaptırdınız.
Kendisinden randevu aldik. İlk kendi ultrasonuyla baakti zaten hacettepe uroloji anabilimdali baskani sonra bizden voding istedi aldik hastahaneye gittik kagit vermisti istem kagidi sira icin basvurduk idra kulturu istediler verdik bakteri cikti 80000 koloni enfeksiyon bolumu bebege yatis verdi antibiyotik verildi tekrar idrar kulturu temiz cikinca voding cektik cok kolay gecti ordaki adam hemen soyledi voding temiz diye onu aldik sonra sisteografi renkli film istedi yogun bakim onada sira uc gunde cikti tum tahlilleri toplayip hocaya gittik takip dedi ilk bir ay sonraa uc ay sonrada 6 ayda bire atti. Muane ucreti 300 . Biz nefroloji uroloji arasinda gidip geldik rezzan hanim vardi. Sonra bi dr olduruldu bunlar 3 gun protestoyaa girdi Allahtan ozel muanne vardi hemen oraya gittik cok zor Allah hastalaraa sifa yakinlaarina sabir versin

Bu arada hacettepede de bakiyor uruloji anabilimdalinda 110 tl karsiligi bakiyor baska dr prof docentler var hatta serkan diye bi ogrencisi var kendi girmedigi ameliyatlari ona yaptiriyor haberliler yani kac hastasina sordum cok memnundular. Tabi biz direk muanehanete gittik baya tuzlu oldu gittikce ogreniyo insan. Ama memnunuz oglumda ne sknti olsa ariyoruz raporlari gonderiyoruz ultrason baktiriyoruz surekli

Bu arada hacettepede de bakiyor uruloji anabilimdalinda 110 tl karsiligi bakiyor baska dr prof docentler var hatta serkan diye bi ogrencisi var kendi girmedigi ameliyatlari ona yaptiriyor haberliler yani kac hastasina sordum cok memnundular. Tabi biz direk muanehanete gittik baya tuzlu oldu gittikce ogreniyo insan. Ama memnunuz oglumda ne sknti olsa ariyoruz raporlari gonderiyoruz ultrason baktiriyoruz surekli

benim oğlumuda ameliyat etti mesleğinde bir numara size özelden yazdım

mrhb..kızımın iştahsızlığı halen düzelmedi tekrar idrar tahlili ve kültürü yaptırdık ancak idrarda lökosit 3 yalnız idrar kültüründe 80000 klepsi üremiş yalnız doktroumuz bunun enfeksiyon olmadığını söyledi.enfeksiyonada çevirebilirmis..daha önceden böyle bişey yaşayan varmı?

Lokosit fazla su icmedigi anlamina geliyor. 80000 enfeksiyon cunku benim ogulumdada bakteri cikti antibiyotik tedaviisi verdiler. 100000 oluncaa anlamli diyorlar ama 80000 icin oglumu yatirdilar. İstahsizlik icin kan degerlerine baktirin bence eger dusukse yemiyorlar iki saat tabakla bekledigim gunler vardi.50000 icin birsey yapmiyorlar onun ustu tedavi benim gordugum

80000 yukselecek 100000 olacak cocuk enfeksyon gecirecek sonra enfeksiyon diyecek .
Siz bi dr gorusun enfeksiyon icin 100000 olmasi mi gerek diyin

mrhb..kızımın iştahsızlığı halen düzelmedi tekrar idrar tahlili ve kültürü yaptırdık ancak idrarda lökosit 3 yalnız idrar kültüründe 80000 klepsi üremiş yalnız doktroumuz bunun enfeksiyon olmadığını söyledi.enfeksiyonada çevirebilirmis..daha önceden böyle bişey yaşayan varmı?
kızınıza antibiotiği kestiniz vermiyorsunuz sanırım , zimaks ,bactirim e coloniyi baskılayan ilaçlar onlar olmayınca bakteri üremesi an meselesi klepsi nedir tam olarak bilmiyorum her halde e coloninin bir bir alt sınıfı bakteri 50000 bin e coloni erkek çocuğunda enfeksiyon olarak görülürken, kız çocuğunda enfeksiyondan sayılmayabiliyor çünkü erkekler de kızlardaki gibi enfeksiyon yaratıcak bakteriler penis ucundan kolay kolay mesaneye ulaşamaz........... erkek de enfeksiyon varsa muhakkak altında bir anatomik bozukluk aranıyor doğmadan önce bilinmiyorsa erkek coçuğu ilk kız çocuğunun ikinci enfeksiyonda ileri tahlil tetkik istiyorlar. kız ve oğlanda durum farklı oluyor bence siz ilacı bırakmakla hata ediyorsunuz artısını eksisini iyi düşünün.o iştahsızlık kusma ilaçdan değil vurun sebeb olduğu sinsi karın ağrısından ilaçdan dahi olsa o zaman kusmasına başka ilaç kullanın ama antibiotiği bırakmayın drniz ali beydi değilmi bende kızımı bir süre götürmüştüm fırsatınız olursa birde muhakkak çocuk üroloğuna götürün nefrolaglar işi biraz ağırdan alırlar. kızınızda 3. derece iki böbrekdeydi değilmi 3. derece 5.derecenin yanında düşük gibi geliyor ama bazan 3 çok inatcı olabiliyor.bir üroloğa muhakkak gidin . voydingde neflerin göremediği bazı anatomik mesane bozukluklarını ürologlar daha iyi anlıyor tabi hepsi değil anlayanını da Allah denk getire velhasılı annelik zor.

Son düzenleme:
masal arkadaşım granüllü antibiotik değilde tekrar bactirim gibi daha hazmı kolay bir ilaç kullansan kusma durur mu .... bu çocuklarda bademcik iltihabı , faranjit gibi üst solunum yolları enfeksiyonları gözden kaçabiliyor neden hep antibiotik kullandıkları için belirtiler baskılanıyor hep silik kalıyor doktor da çocuk da vur olduğunu duyunca kusmayı ateşi hemen ondan biliyor ve tam bir üst solunum yolu tedavisi uygulanmıyor bu defa çocuk da hep bir iştahsızlık bir tın tınlık oluyor bir de bu yönden çocuğunuzu takibe alın isterseniz...... demir ilacı kullanıyorsanız enfeksiyon olduğu zaman ilacı kesin enfeksiyonu da besliyor çünkü .........arkadaşlar anlattıklarım eksik ve bazen de yanlış olabilir ki, nihayetin de dr değilim umarım azda olsa anlattıklarım işinize yarar bende daha ne bilgiler var da:KK66: kafanızı karıştırmamak için anlatmıyorum:rolleyes:.

masal çocuk da vur varsa ve koruyucu tedavi uygulanmazsa sonunda çok yorucu ve üzücü senaryolarla karşılaşırsın...........1 bakterili idrar böbreğe çıkarak fonksiyon kaybına sebep olur iki böbrek de de vur var ikiside fonksiyon kaybeder dönüşü olmaz......2 çocuk büyüdükçe o yanmanın acının sebebinin idrar olduğunu fark eder o enfeksiyonlu idrar pişiğide kolaylaştırır ki buda acı verir günde 9 kere idrar yapıyorsa bunu 4, 5 düşürür buda mesanenin yaşına göre olması gerekenden büyük olmasına sebep olur , idrar ve acı bağlantısını çocuklar çok çabuk çözerler ve hep ertelerler vur geçse bile bunu devam ettirirler çünkü artık mesane mide gibi büyümüştür ..........mesela mandalin büyüklüğünde olması gereken mesane bir bakmışın filmlerde top büyüklüğüne gel ..........bu defa ilerde mesane anatomisi ve işlevi bozulmaya başlar kaslar bu büyüklükdeki mesaneyi boşaltamaz ve sorunlar başlar....... mesanede rezüdi idrar kalır yani mesela 500cc vardır bunun 200cc boşaltamaz bu içerde kalan idrar sürekli enfeksiyonu yeniler bu defa bir de mesane illeti ile uğraşmak zorun kalırsın ki bu vurun tedavisinden zor, yani mesanenin büyüğü de küçüğü de başa bela .............bu kadar da değil mesanenin dinamiği çok karışık bir örüntü bunlar benim yıllar içinde anladığımın bir kısmı .... yani ne yap et koruyucu tedaviyi bırakma ,bu kadar neden yazdım bu anlattıkları mı hiç bir doktor oturupda size anlatmaz başınıza geldikçe anlarsınız o zamanda geç kalmış olursunuz.daha fazla kafanızı karıştırmak istemiyorum ama yazdıklarımı bir düşünün.

Ztn koruyuci antibiyotige devam ediyorz su anda.4gub kestik yalnizca oda soyle bir izlemek icindi.yalnjz neden illa yizbin bekleniyor onu anlamıyorum. Yok doktorumuz sema akman nefrolog kendisi.iste urologada goturmelimiyim bilemedim.bunun disinda gastroentolog a gitmeye basladik.umarim düzelir istahi..

Ztn koruyuci antibiyotige devam ediyorz su anda.4gub kestik yalnizca oda soyle bir izlemek icindi.yalnjz neden illa yizbin bekleniyor onu anlamıyorum. Yok doktorumuz sema akman nefrolog kendisi.iste urologada goturmelimiyim bilemedim.bunun disinda gastroentolog a gitmeye basladik.umarim düzelir istahi..
Bence kesinlikle urologa gitmelisin canım. Bizim tedavimizi urolog yapıyor nefroloji sadece takip ediyor

yüksek ateş şiddetli kusma yoksa 10000binin altında üremişse kız çocuğunda abartılı bir tedavi vermiyorlar bazen onların bildiği birşey vardır .kızla oğlan çocuğu farklı oluyor yukarda anlattım dövermişim şimdi :KK11:şaka şaka velhasılı takibi zor ve karışık bir hastalık.

Son düzenleme:
Bakteri anal de bulassa bobrekteki idrarin birikmesinden de bulassa sonucta orda bi bacteri var.
Masal yarin kalk cocugunu al dr gotur baska bi dr daha goster onun dr da anneside ogretmeni de herseyi sensin biraz olaaya hakim olman gerek nerde yasiyorsun bilmiyorum doktprunu degis baskaa birine git bu stresi umitsizligi yasama

Slm arkadaslar yasindaki cocugun normal bobrek buyuklugu ne kadar olmali bilen var mi

masal bebiş nasıl?İyisinizdir inşallah.

Bence kesinlikle urologa gitmelisin canım. Bizim tedavimizi urolog yapıyor nefroloji sadece takip ediyor
Merhaba, sizinle sorunumuz aynı sanırım 2,5 aylık bir kızım var ve sağ böbreğinde genişleme ve reflü çıktı üstelik çift toplayıcı sistem anne karnında 6 aylıkken farkedildi 38.haftada doğum oldu 3.günden bu yana largopen kullanıyorum bir çay kaşığı tahliller yapıldı şükür enf yok voiding ve sintigrafi yaptırdık muhtemelen cerrahi tedavi olur dedi doktorlar ama ürologa gitmedik hiç nefrolojiye gidiyoruz gelişmelerden beni haberdar eder misiz

Back