• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

eyl2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
90
28
88
16 aylık kızımda vur 5 düzeyinde böbrek reflüsü var.çocuğunda aynı rahatsızlık olan varsa bilgilerimizi ve sıkıntılarımızı paylaşalım.

Oglum bir yasinda cift tarafli vur 5...dogdugundan beri takip altinda...siz ne zaman ogrendiniz bilmiyorum ama ben bi sans sonucu doguma bi hafta kala ogrendim bobrek kanalinda farklilik oldugunu diye ifade edildi derken dogum ve ardindan doktor ve tanı cift tarafli vur 5

ben 2.5 aylıkken ateşi çıktı o zaman öğrendi .sol böbrek vur 5.1 yıldır koruyucu antibiyotik içiyoruz 1 kez ateşli enf.geçirdi.böbrekte geçen yıl hafif bir hasar tek taraflı vardı.biz bursadayız.yarın dmsa böbrek hasarını belirleyen film tekrar çekilecek .bana dua edin.sizin bebişinizde umarım iyi olur.çok zor değilmi hergün antibiyotik,acaba enfeksiyon oldumu gibi düşünceler .ama bebişimin genel gelişimi iyi bu biraz rahatlatıyor.ben bu rahatsızlık sebebiyle işimden iki yıl izin aldım.iyi olurlarda rahat rahat gezdirir mutlu ederiz çocuklarımızı .

Evet her gece ona ilac vermek icini acitsada...yada aglayinca acaba cani mi aciyo demek...yine de iyi ki biliyoruz farkindayiz.en azindan ona gore bakip korumaya calisiyoruz.biz iki aylikken sunnet ettirdik.subat sonu usg cekilecek ve temmuz gibi voding tekrar yapilacak.insallah gerilemistir ama ayni sekilde ise ameliyat asamasina gecilecek.

Rabbim yardimcimiz olsun.icini ferah tut kucuk bebeklerde boyle 5 olup gerileme olabiliyormus.ben inaniyorum az kaldi bitecek...bunun yaninda her ay idrar tahlili ve idrar kulturu yaptiriyoruz.kuvette degilde akan suda banyo yaptiriyom ve hic islak mendil kullanmadim hep yikiyorum altini.bide zor ama tuvaletini oturur sekilde yaptirmaya bak ki daha cok idrar disari cikmis olsun...

sanırım bizimde duruma göre ameliyata karar verilecek.keşke reflüsü biraz gerilemiş olsa .benimki kız.erkek çocuklarda sünnet çok faydalı oluyormuş.belki sizinki hafiflemiştir.ben bezi sık sık değiştiriyorum bu çok önemliymiş bide bizim doktorumuz kabız olmasın dikkat edin diyor.buda önemliymiş.

ben pamuklu su ile siliyorum .büyük tuvalet yaptığında tekrar topikrem solusyonla temizliyorum.eldiven kullanıyorum.kız olduğu için yıkadığımda tam temizlenmiyor.Allah yardımcımız olsun ben hiç duymamıştım.hamileyken ayrıntılı ultrason çekilmeme rağmen dr farketmedi.senin farkedilmesi çok iyi enfeksiyon geçirmemesi için.

Dogru fazla islak kalmamali bez.cocuk bakimi zormus ama boyle olunca biraz daha zorlasiyo.yine de sizin tek tarafli olmasi guzel.umarim gerilemistir...bide biz beslenmesine ayri dikkat ediyoruz.meyva ile yogurt birlikte vermemek gibi hani birden protein yuklenmesin demisti dr.normal kahvalti meyva saati sebze yemekleri yogurt vs.islenmis hicbir gida vermedik.bakkaldan alinmis hicbir seyi vermiyorum cikolata biskivi ama bi atlatalim birlikte markette gezeriz

Benimde ayrintili da hersey normaldi.son haftamda kanala girmis mi diye bakarken dr.bi anda farketti mucize gibi...dr. da bobrek kanali ile ilgili derken bu cikti karsimiza.hani nasil dua aldiysam dr nasil gorduyse...bi hafta sonra dogum oldu sonrasinda ise bir yildir dr.ultrason ilac

doktorumuz beslenme ile ilgili birşey söylemedi.ama hazır şeyler bende vermiyorum.sebze çorbası v.b.şeyler.yemekle arası yok ama günde 450 cc devam sütü veriyorum.sıvı alsın diye.kahvaltıda peynir pekmez yiyor.çok az da anne sütü alıyor.beslenme ile ilgili paylaşacağın şeyler varsa sevinirim.tabi vaktin olduğunda bebişleri ihmal etmeden.bizim pek uyku uyumuyor.daha doğrusu emerek uyumak istiyor.yani enf.ilgili değil biraz zor bi çocuk .ama öyle sevimliki hiç birşey önemli değil benim derdim, o sıkıntı çekmesin.görsen bir rahatsızlığı var demezsin.yavrum benim.ama Allah hep yardım etti inşallah bundan sonrada sağlık sıhhat versin rabbim.

Evet disardan bakildiginda kimse demez ki rahatsizligi var zaman zaman ben bile...beslenme ile ilgili bana soylenenler hani genelde biskivi yumurta peynir tarzi karisim vermemek ;mama veriyorsan kahvaltida yumurta verme gibi ki bu altinci aydan sonra soylenenler.ama en onemlisi bol sivi ve su; ictigi suya corbaya limon damlat bunuda bizde olusan tortumsu tarzi seyden dolayi soylemisti.kalan idrarin orada sey gibi oldugunu dusun kirli bi golet ve kum tas olma riski de var kucuk bi ihtimalde olsa.bizde olusan yogurdumsu kivamli seylerdi ml.olarakta kucuk.bunun icin ayrica ilaca baslamadan once bir iki ay kadar bol sivi ve limon damlatarak cok sukur atlattik.

Umarim dmsa sonucu yuzunu guldurur ; ) sonucunu paylas lutfen.biz subat sonu mart basi gibi usg cekilecek kasimdan beri cektirmedik.cunku ust uste her ay olunca bi degisiklik yok gibiydi.usg den sonra tekrar solugu prof.yaninda alacagiz...dmsa cetirmen zor olmustur artik dr da olduklarini anliyorlar.ben bu son iki cocuk dr.kontrolde bile zorlandim.Allah yardimcimiz olsun...simdiden voding tekrar nasil cektiririz diyorum ilkinde on gunluktu cok kolay olmustu dmsa da ise uc aylikti..bu son kisim olumsuz gibi oldu ama ben testleri yasadigim icin senin durumunu tahmin edebiliyorum.niyetim uzmek degil yalniz olmadigini size de dua ettigimizi bil.hepsi gececek biraz daha zaman sadece..

çok teşekkür ederim .dmsa sonucu salı günü alınacak.dmsa çekilmeden önce damardan ilaç veriyorlar ya,işte biraz damar yolu açmada problem oldu.ama film çekilirken çok kolaydı.bu sefer fakültede çektirdik belini korse gibi bir aparatla masaya bağladılar 5 dakika sürdü çok rahattı.inşallah sonuçlarıda iyi olur,buradan paylaşırım.ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Bide tuz tabiki kesebildigin kadar tuzu azalt.aslinda bizler icin bile tuz miktari onemli.ben surekli nette bulabildigim yazi ve forumlara bakiyorum ama forumlarin devami yok.insan bu sureci merak ediyor tabiki her hastada hastaligin seyri farkli ama yine de bilmek istiyorsun iste.size voding tekrar ne zaman dendi...bu arada ben istanbuldayim..

Ve ilk cocugunuz mu.dr genetik dedi ama bizde anne ve baba tarafinda bilinen bi rahatsizlik yok ama okurken hep kardesinde de olma ihtimalinden bahsediyor.

benim ikinci cocuğum.ilki 10 yaşında onada bebişte bu rahatsızlık çıktıktan sonra ultrason yaptırdık bir problem yok dendi.ailemde hiçkimsede böbrek rahatsızlığı yok.voidingi bu aralar çektireceğiz ama doktorumuz öncelikle dmsa yı görmeliyiz diyor.nedenini tam anlatmadı ama böbrek te biri %42 diğeri %58 idi azalma varsa sanırım diyecekki böbreğe zarar veriyo veya skar büyüyo, operasyon olsyn falan .tamda anlayamiyoruz tabi.ama zaten öncelikli olan böbrek ne durumda onu görmek.bizde tabi voidingi de merak ediyoruz derecesi düştümü vb.ama bizimle konuşurken öyle çok operasyon konusundan falan pek bshsetmedi şimdiye kadar.doktorumuz çocuk nefroloğu profesör.onlar çok ağır hastalar gördüklerinden çok umutsuzluğa kapılmıyorlar.daha rahatlar.anne baba olunca durum daha farklı oluyor.

ayrıca her kardeşte olacak diye kesin birşey yok.olma olasılığı var ama bence ikinci çocuk düşünürsen endişelenme allah büyük.hem böyle bir durum yaşadığınızdan hamilelik sürecinde ultrason v.b daha dikkatli olunur.yanlış bilmiyorsam ilk 3 ayda falan böbrek gelişimi oluşuyor.ama yanlış bilgilendirmeyeyim hekim değiliz sonuçta.

Bizde cocuk nef.gidiyoruz tabi teste gore ilk zamanlar cok sık bir sekilde simdilerde iki ay da bir.ama her ay cocuk dr ve her ay idrar tahlili ve kulturu yaptiriyoruz.ayrica dediginiz gibi onlar cok fazla hasta gordukleri icin bizim durumumuzun gayet iyi oldugunu soyleki tabiki 5. Derece ama yine de erken bilmek tedaviye baslamis olmak bile bizi cok one goturuyor.onlarin karsisina cok ileriki yaslarda cok daha hasarli bi sekilde gelindigi icin biz iyi ki erkenden ogrenmisiz.umarim birden gerilemistir ve biz bu haberi duyariz...

nazer96 çok emin değiliz sekreter söyladi %45e % 55 süper yani böbrek hasarı artmamış azalmış gibi.yani vodinge göre bakıcaz gibi.vodingde derece düşmemişse bile çok takmıyorum hani düşse iyi olurda.ama düşmemişse bile bir operasyonla problem çözülecek inşallah.ben yinede kesin dmsa raporunu görünce sana yazarım.

Cok sevindim ; )) bizdede sol %35 sag 65 ilk dilegimiz umarim hala oranlar boyledir ve eger olacaksa tek operasyonla duzelmesi...insallah bi gun bu sekilde cok daha guzel haberleride paylasiyor oluruz.

Back