• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına yurtdışı?

İnşallah. Ben Allah'ıma yığılır kalırsın filan gibi demedim be bacım. Abartma e mi? İhtimallerden bahsettim, örnek olarak bayılmayı verdim. Bu gözler daha neler gördü anlatsam sayfalar sürer. Romantik düşünceli insanların abartma huyundan da gördüm sende azcık 😅 Ben gaz vermeyi sevmem kimseye, biraz gerçekçilik huyum ağır basıyor, belki kötü biseydir ama hayatta hiçbir şeyden geri kalmadım bu yüzden. Sadece daha temkinli bi şekilde yaşadım herseyi. Kocan yoksa otur evinde demiyorum farkındaysan. Ama 'sal kız kendini ülkeden ülkeye, aferin sen bunu hak ettin' filan gibi gazlamalari da manasız buluyorum. Pekala bi arkadaşla da gidilebilir. Erkek olması gerekmiyo illa. Ayrıca konuyu hak edip etmemek mevzusuna getirmek, bi tatile gitmeyi başarı olarak filan görmek de çok sağlıklı düşünceler değil be ya.

Bu arada mesajı yazarken de emindim gidecek zaten bu arkadaş belli. Umarım çok iyi geçer. Benim bahsettiğim belki yüzde bir ihtimal. Ama sormuş söyledim yani. İlk başta arkadaşımin yaşadığı o korkunç olaydan da bahsetmedim. O zaten çok uç nokta. Ama öyle 'herşey laylaylom aman ne kadar iyi asyalilar' filan tarzı da değil yani dünya, onu da bilmek lazım.
Yok yahu abartmaya filan demedim, pek de romantik bir tip degilim ama ben de tam tersi yaratilis itibariyle gozu kara bir insanim belki ondan bana fazla geldi. Ben de yurt disinda yasiyorum, 72 milletin burnunun dibind girip cikiyorum meraktan. Iyi koyu biliyorum yani neyin basa gelip gelmeyecegini. Sizin de hakkiniz var tabi, soyledikleriniz olmayacak seyler degil. Dunyaya sizin gibiler de benim gibiler de lazim ki bir denge olsun 🙂

Yok yahu abartmaya filan demedim, pek de romantik bir tip degilim ama ben de tam tersi yaratilis itibariyle gozu kara bir insanim belki ondan bana fazla geldi. Ben de yurt disinda yasiyorum, 72 milletin burnunun dibind girip cikiyorum meraktan. Iyi koyu biliyorum yani neyin basa gelip gelmeyecegini. Sizin de hakkiniz var tabi, soyledikleriniz olmayacak seyler degil. Dunyaya sizin gibiler de benim gibiler de lazim ki bir denge olsun 🙂
Sen boyle deyince aklima bir anim geldi. Benim okudugum lise biraz sehir disinda yatili bi yerdi ve en yakin kasabaya giden minibusler birkac saatte bi geciyodu. Biz de o yuzden otostop yapiyoduk zaten yakin yer diye. Bi gun edebiyat hocasi sinifta cesaretle ilgili bi konu konusurken 'aranizda kimler otostop yapiyo' diye sordu. Ben de ergen kafasi iste bi heyecanla kaldirdim elimi, kendimi cok cesur ve gozu kara zannederdim. Sonra tabi adam mantikli mantikli anlatti neden ergen kafasiyla cesaret sandigimiz seyin aslinda nasil buyuk bir risk oldugunu. Tabii ki hayatin her alani, her gun riskler aliyoruz ama bazi seyler var ki aldigin riske degmez. Iste burda da kisisel tercihler giriyo isin icine. Gercek tehlike durumunda ne gozu karalik ise yarar ne ozguven ne cesaret malesef.

Benim eşimle sorunlarım var boşanmayı düşünüyoruz maalesef bu yüzden benimle tatil etkinlik gibi hiç bişeye katılmıyor bende tek başıma Baliye gidicem biletimi aldım tur ayarladım kişiye özel şöforu olan tek başıma bir tur olucak bu şekilde tek tatil yapıp yurtdışına giden var mı ben buna mecbur kaldığım için üzülüyorum ama bir yandan da aferim bana kendi paran kendi hayatını istediğim gibi yaşa diyorum ama korkuyorum da
Aa benm de hayalim, bu daha çok biraz daha grup hareketinden bağımsız olmayı seven, kendine meydan okuyan ya da mecbur olduğu için sevmeye-alışmaya çalışanların etkinliği bence (yqlnız tatil yani). O yüzden sevmiyorum diyenlere aldırmayın ben de bekar ve yalnızım, evli arkadaşlarım birine katılıyorsa 3 üne katılamıyor, o yüzden istiyorum. Bide kaygılı bi tipim her cesaret isteyen etkinlik başardım hissini besliyor.
Sözün özü size başarılar 🌸 ha ben bali yi seçmezdim belki gürcistan, yunanistan, orta avrupa ülkeleri.. daha başlangıç seviyesi geliyo hissel olarak. Ama tur şirketi de varmış arada nasılsa. Solo seyahat edenlerin vloglarını izliyorum arada, hem cesaret veriyo, hem fikir, hem de heveslendiriyor. Bi kere gidip gelin, özünde yalnız bir şeyler yapabilirim hissi var bence çok açıdan katkı verecek size..

Valla bence en iyisi, karisan yok gorusen yok istedigin yere istedigin zaman kalkip gideceksin. Yukardaki mesajda Anka bambaska biri olarak doneceksin yazmis ya o cok dogru, bir defa ozgurlugun tadini almis olarak doneceksin. Sonrasinda bence sana ayakbagi olan evdeki angutu da istemicaksin muhtemelen.

Mekandan bağımsız tek başına tatil yapmak en sevdiğim şeylerden biri.
Kimseye bağımlı değilsin, kafana göre takılabilirsin

Valla bence en iyisi, karisan yok gorusen yok istedigin yere istedigin zaman kalkip gideceksin. Yukardaki mesajda Anka bambaska biri olarak doneceksin yazmis ya o cok dogru, bir defa ozgurlugun tadini almis olarak doneceksin. Sonrasinda bence sana ayakbagi olan evdeki angutu da istemicaksin muhtemelen.
Onu istemediğime şimdiden karar verdim kaldı ki gidip dönüp bunu başardıktan sonra hayatımda ne işi var bunun ne işe yarar derim net

Aa benm de hayalim, bu daha çok biraz daha grup hareketinden bağımsız olmayı seven, kendine meydan okuyan ya da mecbur olduğu için sevmeye-alışmaya çalışanların etkinliği bence (yqlnız tatil yani). O yüzden sevmiyorum diyenlere aldırmayın ben de bekar ve yalnızım, evli arkadaşlarım birine katılıyorsa 3 üne katılamıyor, o yüzden istiyorum. Bide kaygılı bi tipim her cesaret isteyen etkinlik başardım hissini besliyor.
Sözün özü size başarılar 🌸 ha ben bali yi seçmezdim belki gürcistan, yunanistan, orta avrupa ülkeleri.. daha başlangıç seviyesi geliyo hissel olarak. Ama tur şirketi de varmış arada nasılsa. Solo seyahat edenlerin vloglarını izliyorum arada, hem cesaret veriyo, hem fikir, hem de heveslendiriyor. Bi kere gidip gelin, özünde yalnız bir şeyler yapabilirim hissi var bence çok açıdan katkı verecek size..
Benim için de büyük bir karardı bakalım nasıl olucak ama döndükten sonra aynı ben olmayacam gibi hissediyorum gerçekten de

Avrupa olur ama bali hakkında fikrim yok giden hanımlar söylesin

Ben Budapeşte’ye gideceğim nasip olursa. Evet tek başıma ve ilk yurt dışı seyahatim. Ben gezmeyi çok severim ama eşimin hep bahaneleri vardı onun önceliği aile yanıydı. Şimdi ailesinin yanında ben de hayallerimi gerçekleştiriyorum.
Bu durum eşinizi rahatsız etmiyor mu? Diğer konunuzu okuduğum için soruyorum. Genelde Böylr adamlar kendileri gezmez, gezen eşi de sevmez, engel olmak ister ya.

Bu durum eşinizi rahatsız etmiyor mu? Diğer konunuzu okuduğum için soruyorum. Genelde Böylr adamlar kendileri gezmez, gezen eşi de sevmez, engel olmak ister ya.
Haberi yok ki. Zaten konuşmadığı için ve ben kafamda netleştirdiğim için sorma gereği de duymadım. Aylardır ne halde olduğumu merak edip arayan sormayan adamdan izin almıyorum. Zaten beni dikbaşlı ilan ettiği için bari sıfatına uygun davranayım😎

Benim eşimle sorunlarım var boşanmayı düşünüyoruz maalesef bu yüzden benimle tatil etkinlik gibi hiç bişeye katılmıyor bende tek başıma Baliye gidicem biletimi aldım tur ayarladım kişiye özel şöforu olan tek başıma bir tur olucak bu şekilde tek tatil yapıp yurtdışına giden var mı ben buna mecbur kaldığım için üzülüyorum ama bir yandan da aferim bana kendi paran kendi hayatını istediğim gibi yaşa diyorum ama korkuyorum da
Yani balı güvenli biryer mı bilemiyorum. Avrupa olsa gelin sorun olmaz derdim. Boşanacaksiniz da hemen boşanın. Uzatmayın bence , neyi bekliyorsunuz bilmiyorum ama

Yani balı güvenli biryer mı bilemiyorum. Avrupa olsa gelin sorun olmaz derdim. Boşanacaksiniz da hemen boşanın. Uzatmayın bence , neyi bekliyorsunuz bilmiyorum ama

Bali bildigim kadariyla turistler icin ultra guvenli, yine de gece vakti karanlik koselere ugramamk gerek tabi.

Tek başına gezmenin tadı ayrı. Biriyle birlikte gezmek de güzel ama tek başına gezmek gerçekten öcü değil. Hobileri olan, kendisiyle vakit geçirmekten zevk alan insanlar için tek başına gezmek çok güzel bir şey. Tarihe, arkeolojiye ilgim vardır, müze gezmeye bayılırım, yanımda tatil anlayışı cafelerde bir şeyler yiyip içmek, alışveriş vs olan biri bana yük olur. Kendi kendime planlayabilirim her şeyi tek başıma gezerken, arada bir tek başına gezmek iyidir.

Haberi yok ki. Zaten konuşmadığı için ve ben kafamda netleştirdiğim için sorma gereği de duymadım. Aylardır ne halde olduğumu merak edip arayan sormayan adamdan izin almıyorum. Zaten beni dikbaşlı ilan ettiği için bari sıfatına uygun davranayım😎
Yok zaten izin almak anlamında demedim. Mesela whatsappa resim koysanız ne derdi onu merak ettim. Yoksa sizin kesinlikle boşanmanız laızm zaten.

Yalniz tatil bana göre degil. Ben biriyle, paylasinca, gezip görüp, yiyip, eglenerek keyif aliyorum yanimdakiyle.

Ama kimsede yoksa evde oturacak degilim, giderdim yinede mecbur tek basina

Bali küçük bir ada, Her gün sabahtan akşama arabayla dolaşmayacaksınız. Her gün için mi ödediniz şöförlü turu ve şöför tüm gün mü? Yani hiç mi otelde vakit geçirmeyeceksiniz? Bali turistler hatta yalnız giden kadınlar için çok güvenli bir ada ama tur şöförleri aynı bizdeki gibi kendi mekanlarına götürür. Dikkat edin ücretsiz denen şeyler ücretliye dönmesin. Meşhur kopi luvak denen kahvecilere götürüp tadım ücretsiz diyorlar ama masaya başka ürünler gelirse ve almak istemezseniz geri gönderin. Oteliniz hangi bölgede? Mutlaka Bali yerel dans gösterisi izleyin. Büyük otellerin bahçesinde yapılıyor, atıştırmalık yiyecek içecek ödüyorsunuz dansı izliyorsunuz. Lütfen yerel dil olan Balinese için tercüme programı indirin. Herkes mesela küçük esnaf İngilizce bilmeyebiliyor, yazar gösterirsiniz.

Bali küçük bir ada, Her gün sabahtan akşama arabayla dolaşmayacaksınız. Her gün için mi ödediniz şöförlü turu ve şöför tüm gün mü? Yani hiç mi otelde vakit geçirmeyeceksiniz? Bali turistler hatta yalnız giden kadınlar için çok güvenli bir ada ama tur şöförleri aynı bizdeki gibi kendi mekanlarına götürür. Dikkat edin ücretsiz denen şeyler ücretliye dönmesin. Meşhur kopi luvak denen kahvecilere götürüp tadım ücretsiz diyorlar ama masaya başka ürünler gelirse ve almak istemezseniz geri gönderin. Oteliniz hangi bölgede? Mutlaka Bali yerel dans gösterisi izleyin. Büyük otellerin bahçesinde yapılıyor, atıştırmalık yiyecek içecek ödüyorsunuz dansı izliyorsunuz. Lütfen yerel dil olan Balinese için tercüme programı indirin. Herkes mesela küçük esnaf İngilizce bilmeyebiliyor, yazar gösterirsiniz.
Günlük değil bir hafta boyunca şöforlu tüm gün sabahtan akşama süren nerelere gideceğimiz belli tur programımız var istersem benim eklemek istediğim yerler olursa onlarda var otelde vakit geçireceğim bir zaman yok hergün bir yerlere gidicez ama erken döndüğüm bir gün olabiir belki masaj yaptıracağım gün de olabilir gidince bakıcaz artık

Günlük değil bir hafta boyunca şöforlu tüm gün sabahtan akşama süren nerelere gideceğimiz belli tur programımız var istersem benim eklemek istediğim yerler olursa onlarda var otelde vakit geçireceğim bir zaman yok hergün bir yerlere gidicez ama erken döndüğüm bir gün olabiir belki masaj yaptıracağım gün de olabilir gidince bakıcaz artık
Bali küçücük bir ada. 1 hafta boyunca her gün sabahtan akşama kadar nerelere gideceksiniz merak ettim? 2 kez gördüğüm bir yer. Biz de şöförlü tur almıştık, 2 günde arabayla gidilecek her yeri gördük. Bali'yi özel kılan şey otelleri ve bahçe dizaynı yapılmış otantik havuzları. Evet şehir merkezine pazara ben de 2-3 defa gittim ama ama sabahtan çıkıp akşama kadar gidilecek o kadar yeri yok. Adanın çoğu uçsuz bucaksız yeşillik ve pirinç tarlaları.

Gidin istediğiniz gibi gezin, size iyi yolculuklar, umarım gönlünüze göre bir tatil geçirir mutlu dönersiniz.

Back
X