Tek başına yaşamakk?

nslhn024

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
334
189
18
Herkesee merhabalarrr :) ben üniversteyi bitirdim ve şuan ailemin yanındayım. Ama bazı sebepşerden dolayıı daha küçük bi şehirde hayat kurmayı düşünüyorum seneye bu zamanlarda. Sizee sorum şu küçük bir şehirdee ortalamaa kirası 450 500 tl olan esyalar ikincii el olup ilk etaptaa. (öğrenci evi gibide düşünebilirsiniz). Asgari ücretle tek başımaa gecinebilirmiyim ortalama 2019 da asgari ücret 1800 gibi olcak belkide iki bin o paradan 500 kira 300 faturalar gite 1000 tl le kalıyoo ben çok harcama yapan biri değilim bu paraylaa tek balıma küçük bi şehirde geçinebilirmiyim aranızda ya da tanıdıgınızda olabilir böyle örnekler varmıı şimdiden teşekkürler

L
Belki cok klise olacak ama asgari ucretle gecinen aileler var. Bu gercek yadsinamaz. Tek basinasin ve tek sıkıntı maddiyatsa para kontrolu kadar kolay birsey yok Tabi yerlesecegin sehirde cok onemli.
Evett aslında tek sıkıntım düşündüğüm maddiyattıı benim harcamalarım geneldee kıyafete gidiyo ama aşırı derecede değill idare edebilirim diye düşünüyorum ama örnekk görsem daha cesaretlencem gibi gibi

Herkesee merhabalarrr :) ben üniversteyi bitirdim ve şuan ailemin yanındayım. Ama bazı sebepşerden dolayıı daha küçük bi şehirde hayat kurmayı düşünüyorum seneye bu zamanlarda. Sizee sorum şu küçük bir şehirdee ortalamaa kirası 450 500 tl olan esyalar ikincii el olup ilk etaptaa. (öğrenci evi gibide düşünebilirsiniz). Asgari ücretle tek başımaa gecinebilirmiyim ortalama 2019 da asgari ücret 1800 gibi olcak belkide iki bin o paradan 500 kira 300 faturalar gite 1000 tl le kalıyoo ben çok harcama yapan biri değilim bu paraylaa tek balıma küçük bi şehirde geçinebilirmiyim aranızda ya da tanıdıgınızda olabilir böyle örnekler varmıı şimdiden teşekkürler
Kafanızda şehir var mı peki.

Bence idare edebilirsiniz almak istediğiniz şeyleri önem derecesine göre her ay birer ikişer almak suretiyle geçinebilirsiniz ancak bunun market alışverişi falan var onlarıfa düşünün

Borçların yoksa ve fazla harcama yapmıyorsan neden olmasın. Benim de böyle bir planım var ve geçinebileceğimi düşünüyorum.

L

Evett aslında tek sıkıntım düşündüğüm maddiyattıı benim harcamalarım geneldee kıyafete gidiyo ama aşırı derecede değill idare edebilirim diye düşünüyorum ama örnekk görsem daha cesaretlencem gibi gibi
Bu kiyafet konusunda minimalizm videolari izlemeni tavsiye ederim. Giydigin cok sevdigin seyleri eskit, surekli giy gerekirse. Temiz olsun az cesit olsun. Akil vermek gibi demiyorum yanlis anlami istemem ama bunu yaptigimdan beri kendim icin giyindigimi (baskalarini umursamadigimi) ve birikim yaptigimi farkettim. Bunun disinda cevremizde olmasa da Istanbulda cok rastladim tek oda tutup senelerini oyle gecirenlere. Hicbirsey yapamazsan denemis olursun diye dusunuyorum :)

Bence idare edebilirsiniz almak istediğiniz şeyleri önem derecesine göre her ay birer ikişer almak suretiyle geçinebilirsiniz ancak bunun market alışverişi falan var onlarıfa düşünün
yiyecek olarak diyorsanız ayda 100 tl anca gider ya da gitmez tüm gün işte oluncaa evde yemeğe çok vaktim olmazz en az o tutar diye düşğnüyorum onun dışında abur cubur çok alıyorum yemekten ziyade bunlara gider heraldee

Evett varr bildiğim bir şehir ve kiralar 40-700 arası genelde tabi ben daha ucuz olanına yönelirim
Anladım kiraları uygunmuş ama yeme içme nasıl mesela sebze,meyve misal oradamı yetişiyor dışarıdan mı geliyor farklı bir ilden yani kira ucuz olup yeme içme pahalı olabilir bunlarıda hesaba katmak gerek .

Bir ev arkadaşı bulsan daha iyi olabilir ama ev arkadaşını da dikkatli seçmen lazım.İlk etapta bu zor olur.Bir de hesaplamadığın şeyler çıkar , kafadaki matematik hayata uymuyor çoğu zaman.Ailenle neden yaşamıyorsun?

Back
X