Tehdit ediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.215
Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.

Çocuğa ayrı üzüldüm sizin durumunuza ayrı.
bence en doğrusunu yapmışsınız ama aile çok yanlış yapmış.
bu çocuk ölecek ne demek ya.
Allah korusun çocuklarımızın başına bişey gelse onu korumak ve hakkını savunmak varken böyle davranmak.
gerçekten diyecek söz bulamıyorum
siz korkulacak bişey yapmamissiniz ama size tavsiyem koruma,güvenlik tedbiri isteyin.tehdit ediliyorum diye şikayette bulunun.

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Doğru olanı yapmışsınız. Adli bir vaka ve eğer sessiz kalsaydınız suçlu sayılırdınız.

Polise haber verin, aynen anlatın olanları. Gerekirse size koruma falan verirler belki.

Korkmayın, evet aşiret bölgelerinde biraz daha sancılı işliyor süreç ama, sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşıyoruz. Dağ başı değil burası. Siz yetkililere haber verin bence.

Hatta bence o aile şanslarını fazla zorlamasınlar, ülkemizde sosyal medyanın gücü denen bir şey var. Kendileri rezil bile olabilirler tüm ülkeye.

Sosyal medyada böyle birşeyi duyursam benimle birlikte yedi sulalemi keserler şu an bile ya çocuğumu kaçırırlarsa ya beni yolda okuldan gelirken kıstırıp birşey yaparlarsa diye çok korkuyorum okuldan izin aldım korkuyorum gidemiyorum gögsüm sıkışıyor başım ağrıdan çatlıycak artık

Polise söyleyin canınızı sıkmayın ya yok artık olmaz artık demek istiyorum ama tabi naısl bir ortamdasınız bilmiyorum 😞

Bana da film gibi geliyor söylediklerim ama annesi arayıp o kızı öldürecek beni de öldürecek kan davası başlayacak bunun sorumlusu sizsiniz bizim ailede bir sürü hakim savcı var diye bağırınca ne olacağını kestiremiyorum. Kaded uygulamasını böyle birşey için kullanabilir miyim sadece aile içi şiddet de mi kullanılıyor biliyor musunuz

Doğru olanı yapmışsınız ama kendinizi ve olabilecek şeyleride düşünüp öyle hareket etseydiniz keşke onların lanet batasica örf ve adetleri yüzünden hem mağdur öğrenciniz hem siz çok zor durumda kalmışsınız önce kızın annesiyle konussaydiniz keşke ya bilemedim muhtemelen annede üstünü örtecekti siz doğru olanı yaptınız ama işte kendinize korumak zorundasınız ne desem bilemedim..biraz daha izini uzatıp memeleketinize gidin kafa dağıtın numaranızı değiştirin

Bana da film gibi geliyor söylediklerim ama annesi arayıp o kızı öldürecek beni de öldürecek kan davası başlayacak bunun sorumlusu sizsiniz bizim ailede bir sürü hakim savcı var diye bağırınca ne olacağını kestiremiyorum. Kaded uygulamasını böyle birşey için kullanabilir miyim sadece aile içi şiddet de mi kullanılıyor biliyor musunuz
Her türlü şiddet için kullanılıyor.
Tanımadığınız bir kişi takip etse bile yardım isteyebilelim diye bu uygulama var zaten.
Çekinmeyin eğer bir durum olursa kullanın.

Siz vicdanen de hukuken de doğru olanı yapmışsınız. Bu devirde memur olmak, görevini doğru ve mevzuata uygun şekilde icra ermek iyice güçleşti maalesef.

Tehditle ilgili mutlaka şikayetinizi adli ve idari mercilere bildirin lütfen. Hatta Bakanlığınıza bu konuda bir dilekçe yazıp ek belgeleri ile birlikte can güvenliğinizden endişe duyduğunuz belirten bir dilekçe ile tayin isteyin. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de dilekçe vererek en azından geçici görevle başka bir yere görevlendirme talep edebilirsiniz.Sendikanız varsa mutlaka onlara da durumu bildirin. Allah yardımcınız olsun.

Durumunuzu bildireceğiniz bir ilgili makam varsa bildirin ve ki kanıtlarınızda var acaba böyle durumlar ıcın tayin gibi birşey varmıdır? Ki bence olmalıdır gerçekten bilgim yok o kız içinde üzüldüm ama sizin ve aileniz içinde üzüldüm şuan...Kim olsa çıkamaz evden ...Hatta mumkunse izin alabılıyorsanız izin alıp oradan kurtulmanın yollarını arayın...Allah sizi ve o kızın durumda olanları ve o kızıda korusun...

Can güvenliği mazereti ile tayin isteyebilirsiniz.

Bu mümkünse tayin isteyin derim ben de. Bu şekilde diken üstünde yaşanmaz. Elbette en doğrusunu yapmışsınız ama malesef bu ülkede adalet yok. Herkes hukuk devleti demiş ama çok güldüm kusura bakmayın. Koruma isteyen kadına öldürüldükten sonra koruma veren devlet mi?

Siz yapmanız gerekeni yapmışsınız, hiç korkmayın durumu okul idaresine bildirin şayet başınıza bir şey gelirse o aileden olacağını söyleyin. Öyle kolay değil bu işler, o kadar güçleri varmış da neden ailelerindeki sapık herife bişey yapamıyorlarmış. Namussuz ahlaksızları bir tarafa bir de evlatlarını hiçe sayan cahil yaratıklar. Siz korkmayın, okula ve emniyet birimine bu tehditlerden bahsedin. Belki okuldan başka bir okula gidersiniz o olur. Daha bişey olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X