Teflon tencere hakkında yardım!

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.200
30
683
Diğer
arkadaşlar bir teflon tencerem vardı recel yapayım dedim şeker yandı yapıştı zift gibi oldu ve çıkaramadım denemediğim şey kalmadı...
sonra bende çıkmayınca kazıdım ama ufak ufak bazı yerlerinden içindeki teflon yeri yani siyah olan zır kazındı biraz ama temizledim...
şimdi sorum şu...
ben bu teflonu kullanabilirmiyim sağlık açısından zararı varmı yoksa atayımmı...
yani o zır biraz kalktı kazındıya zehirleme falan yaparmı lütfen cevap verin...

teşekkürler...

Yok yok bir an evvel at!
Teflon tencere ve tavadaki kazınmış,çizilmiş kısımlar insan sağlığına çok zararlı..
Nette bulduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim sizinle:)

Teflon tencrelerde, teflon denen maddeden yapılmış ince kaplamanın altında genellikle ''Alüminyum'' bulundugunu ve teflonun çizilmesi durumunda yemekler aliminyumla dogrudan temas edebilmektedir.

Özellikle sulu yemeklerin uzun süre bu kaplarda tutulması zararlı olabilmektedir, çünkü alüminyum metali suya karışabilir. Bu da zehirleyici olabilir.

Dolayısıyla, çizilmiş teflon tavaların zararı, kanserojen olmasindan degil de bu aliminyum etkisinden ileri gelir(mis).
(Alıntı)

Bence kullanmayın ve imha edin,sağlığınız bir tencereden kat be kat daha değerli:)

evet canım bende korktuğum için danışmak istedim o halde ben bunu hamen atayım
aydınlattığın için çok teşekkür ederim...

teflon tencere ve tavalarda özellikle tahta veya teflon kaşık setleri kullanılması tavsiye edilir canım. nedeni ise diğer çelik kaşıklarla teflon tabakanın çizilmesidir. üretici firma bile bu konuda kullanıcıları uyarmaktadır. teflon altındaki tabaka (metal yüzey) yemeklerdeki tuz vs. ile oksit halinde ağırmetal bileşiklerini oluştururlar. buda yemekler sayesinde kana geçip vücudunuza ağırmetal almanıza neden olur. sakıncalı bir durumdur. bence kullanmayın.

kanser yapıyor çizilmiş teflonlar o tencerenizi hemen çöp kutusuna
yollayınız :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…