Buharlı Ütüler Tefal, Philips, Delonghi'nin Buhar Kazanlı Ütüleri

halla hallaa.. neden acaba:44: ütü masasına damlatma için yapacağın çözüm, sadece ütü masasının altına bir ütü masası süngeri yerleştırmek. bu aralar şok ta satılıyor, 3 tl bişi..
onun haricinde ütü masası biraz geniş olmalı, bana evkurdan 100 tl değerinde masayı hediye ettiler, ama açıkçası ben ütümü o demir yere koyamıyorum, sanki esneyip düşecek gibi geliyor, onun haricinde masa baya bi geniş, o açıdan memnunum yani.
bir de bu 1 saat içerisinde su ekleme falan yapıyo musun?

ütü masasının altında özel bir keçe olmalıymış araştırdım..arzumum ütü masasını kullanıyorum baya bir büyük ve geniş..şimdi buhar kazanlı ütüler için masa örtüsü alıp takıcam bakalım ne olcak..ewet su eklemesi yaptım ondanmıdır acaba?

ütü masasının altında özel bir keçe olmalıymış araştırdım..arzumum ütü masasını kullanıyorum baya bir büyük ve geniş..şimdi buhar kazanlı ütüler için masa örtüsü alıp takıcam bakalım ne olcak..ewet su eklemesi yaptım ondanmıdır acaba?

hımm evet bende var o keçeden.. ütü masasıyla geldi, damlatma sıkıntım yoktu ama ince geliyordu. o yüzden ekstra sünger aldım şimdi çok güzel oldu. bence sendeki sıkıntı da keçeden kaynaklı. çünkü kitapçığında da böyle yazıyor. eğer su damlatıyorsa ütü masanızın örtüsü ince geliyordur.

su eklemesi yaptıktan sonra ısınması için beklersen sıkıntı olmuyor, bende yapıyorum. ama acele edip beklemezsem damlatıyor.

hımm evet bende var o keçeden.. ütü masasıyla geldi, damlatma sıkıntım yoktu ama ince geliyordu. o yüzden ekstra sünger aldım şimdi çok güzel oldu. bence sendeki sıkıntı da keçeden kaynaklı. çünkü kitapçığında da böyle yazıyor. eğer su damlatıyorsa ütü masanızın örtüsü ince geliyordur.

su eklemesi yaptıktan sonra ısınması için beklersen sıkıntı olmuyor, bende yapıyorum. ama acele edip beklemezsem damlatıyor.

peki su ekledikten sonra ne kadar beklemek lazım

peki su ekledikten sonra ne kadar beklemek lazım

hangi ütüden aldınız siz? benim ütüm ısınırken ışığı yanıp sönüyor, tık tık tık diye ses çıkarıyor.
ısındığında, hazır olduğunda ışığı yanık kalıyor. ben ordan anlıyorum.

hangi ütüden aldınız siz? benim ütüm ısınırken ışığı yanıp sönüyor, tık tık tık diye ses çıkarıyor.
ısındığında, hazır olduğunda ışığı yanık kalıyor. ben ordan anlıyorum.

benimkide sizinkinde gv8980 bende ışığın sönmesini bekliyorum sönmeden yapmıyorum sanırım masa örtüsünden hemen değiştirip tekrar denicem sizede haber veririm ilginize tşkkür ederim sewgiler.....

benimkide sizinkinde gv8980 bende ışığın sönmesini bekliyorum sönmeden yapmıyorum sanırım masa örtüsünden hemen değiştirip tekrar denicem sizede haber veririm ilginize tşkkür ederim sewgiler.....

benimkinin bi üst modeli olması lazım seninki, ben 8975i aldım. tamam canım masa örtüsü işini hallet bi tekrardan bakalım. :34:

benimkinin bi üst modeli olması lazım seninki, ben 8975i aldım. tamam canım masa örtüsü işini hallet bi tekrardan bakalım. :34:

nette en iyi ütü masa örtüsünün gazzella olduğunu öğrendim ve hemen koçtaştan 40 tl bayılarak aldım..gerçekten süpermiş örtü..ütümüde yaptım su damlatma olayı bitti çok şükür ..ütü muhteşem çok memnun kaldım..yardımcı olduğun için çok tşkkür ederim cnm sewgiler....

nette en iyi ütü masa örtüsünün gazzella olduğunu öğrendim ve hemen koçtaştan 40 tl bayılarak aldım..gerçekten süpermiş örtü..ütümüde yaptım su damlatma olayı bitti çok şükür ..ütü muhteşem çok memnun kaldım..yardımcı olduğun için çok tşkkür ederim cnm sewgiler....

iyi hadi çok şükür, güle güle kullan artık canım ütünü:16:

Kazanlı ütüleri beğenmedim en, hem fazla yer kaplıyor hem de kablosunun kazana bağlı olması işlevsel değil gibi. Ne dersiniz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de tercihimi Tefal buharlı kazanlı ütüden yana kullandım. 8930 benimkinin modeli. Ve ben bu ürünü elektronik mağazada deneyerek aldım. bildiğiniz ütü yaptım mağazada :) Hahahah
Öncelikle şunu söylemeliyim. Buhar seviyesi çok çok yüksek ve Tefal ütü açısından en iyi marka. Orada denediğim şekilde önce anlatayım.
Kazana suyu doldurdular makineyi açtılar ve yaklaşık 2 dk da ütü hazır oldu zaten... ütülemeye başladım, önce pek kırışıklıklar gitmedi yani gitti Allah için de o vavvvv sesi çıkmadı benden :) bi moralim bozuldu benim, beklediğim o inanılmaz beklentiyi almadım yani :) Dedim bu mu yani. Ama sonra bayan dedi ki buhar verin tuşa bi bastım aman Allah'ım anında kırışıklıklar gitti. Bunlar buharlı ütüler adı üzerinde dedi. Buhar vermediğiniz taktirde normal ütülerden biraz daha üst seviyede çalışır ama asıl buharı verdiğinizde etkiyi görürsünüz dedi ki zaten de öyle oldu. Neyse ütüleme gerçekten rahat oldu. Ürün su damlatmadı, gerçi ben uzun süre kullanmadım :)
Fiziksel olarak düşüncelerime gelince, açıkcası görüntüsünü çok beğenmedim :) philipsin uçak gibi ürünleri var böyle görünüş muthis hep aklım onlara gitti ama sonuçta işlev önemli :) Daha sonra kazanın portatif olarak su haznesinin çıkması çok önemli bence. ona su doldurmaya gittiğinizi düşünsenize hem kazanı taşıyacaksınız hem ütüyü de mecbur yanında taşıyacaksınız. Hadi diyelim lavaboda su doldurmadınız sürahiden doldurdunuz. Peki kazandaki suyu boşaltmak istediğinizde nasıl boşaltacaksınız aynı işkence. O yüzden ben haznesinin çıkması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden kazanlı ütü alırken bence mutlaka bu özelliğe dikkat edin.
Başka bir özellikten daha bahsedicem. Benim aldiğim ütü ısı ayarlı yani akıllı ütüler gibi kendi kumaşı ayarlayyıp ütülemiyor. yukarda bayanın dediği gibi ısı ayarını kendin yapıyorsun. 8975 6 programlı olan benimki 3 programlı. hassas-normal-kot gibi sert özellikler için. Şimdi akıllı ütüler varken neden ısı ayarlı seçtiğimi de anlatmak istiyorum. Diyelim ki kot ütülediniz ve daha sonra esarp ütüleyeceksiniz o geçisi akıllı ütü oyle reklamlarda gösterdiği gibi anında algılamıyormuş. Makinenin kafası hep ısı ayarına kendini getirmek için uğraşıyormuş bu yüzden de ömrü daha sınırlı oluyormuş. Ben hep philips 8650 modeline kafayı takmıştım. Ama hangi büyük elektronik mağazsına girip bu modelleri sorsam bana hep tefalin ısı ayarlı modellerini gösterdiler. Akıllı ütülerde çok fazla iade olmuş. Aynı mağazanın da farklı magazanın da 10-15 çalışanıyla konuştum. Hepsi bana ısı ayarlının daha iyi olduğunu akıllı ütülerde çok iade olduğunu söylediler. Ve ben de böyle bir karar aldım. Bir üst modelini neden almadım, 3 ayar yeterli diye düşündüm ve ayrıca arada 150 lira gibi bir fark vardı. Zaten ütü mükemmeldi. Daha fazlası şamda kayısı :)

Kireç temizleme özelliği var kendini temizliyor, kesinlikle kireç dökmüyor çamaşırlara
Dikey ütüleme özelliği olduğu için perdeleri falan asılı şekilde ütüleyebilirsiniz
alt haznede kireç temizleme çubuğu var, onu çıakrıp boşaltıyorsunuz
nevresimleri falan 8 kat ütülenebiliyor,
Daha aklıma gelmeyen bir sürü özellik işte... Ürünü aldığım için çok mutluyum. Daha henüz kullanmadım çeyizim için aldım ama orada denediğim için içim çok rahat :)

Ayrıca gördüğüm bir özelliğinden de bahsetmek istiyorum. Ütüyü gömleğin üzerinde bıraktık yanar şekilde. Gittik diğer markadakilere baktık falan döndüğümde gömlek yanmamıştı. ütü kendini otomatik olarak kapatmış, dikey olarak da kapanıyor zaten... Tabi gene de dikkatli olmak lazım :)

Merhaba,

Bende bugün Tefal gv7760 aldım Özellikleri mükemmel 120 normal 260 gr şok buhar 1,7 lt su Tankı var. Neden bu modeli seçtiğime gelince de tüm ihtiyacımı karşılaması ve fiyatının çok uygun olmasıydı Philips en iyisi dedi mağaza çalışanı değerlendirmek istediğimi söyleyip çıktım broşürle. Tüm gün araştırdım ve gördüm ki akıllı ütü olduğu iÇin sen müdehale edemiyorsun kumaşa göre o seçiyor ve bazen ütü saçmalayabiliyormuş hiçbir yeni modelinde de kendi ayar yapabileceğimiz özelliği yok böylece Philips rafa kalktı. Tefal ve delongi Arasında kaldım delongiyi denedim çok güzeldi ama Tabanı üst segmente geçtiğimizde rakamlar da uçuyordu servis ve yedek Parça nedeniyle onurda eleyip Tefal i değerlendirdim. En son çıkan autoclean taban özelliği medeni ile gv7760 ta karar kıldım ve mükemmel şimdilik U arum düşüncelerimde değişmez :)) Philips 6631 model çıkarmıştı fiyatının çok Avantajlı olması nedeni ile onu düşünüyordum ama ütü üzerinde küçük bir yazı ile ** 1470 modeli ile kıyaslandığında yazıyor bu ne demek dediğimde Kazanlı ile normal ütü arası dendi, tabandaki delik sayısıda çok az geldi bana almayı düşünenler için bilgi :)

Yaklaşık 1 sene önce tefal 8980 buhar kazanlı ütüyü aldım ilk başta performansı iyiydi ancak 4-5 sonra ütüde kireç kaynaklı buhar neredeyse tamamen azaldı servise verdin temizlendi düzeldi . Kullanma kılavuzunda çeşme ve damacana suyunu yarıyarıya karıştırarak kullanın diyordu buna rapöen kireç sorunu olunca servis sadece damacana kullanmamı söyledi. Ağustos ayında servise vermiştim bugun tekrar aynı sorun oldu ütüden buhar cok az cıkıyor yine servise gidicek sizde bu sorunlar oluyor mu? Kullanlar yorum yapars cok sevinirim, servis normal 5-6 ayda bir temizlenmeye gelmesi diyor ancak bence cok kısa sure sureklı servise mi gidicej ütüt?

Günaydın kızlar, bende iki ay önce tefal gv 8980 buhar kazanlı ütü aldım, ama ütüm 3. gömlekten sonra su damlatmaya başlıyor, burada gördüğüm bir yorumda ütü masasından kaynaklı olabileceği yazıyordu, ütü masam 20i30 liralık uyduruk bir şey , bugün ona gazella kılıf alacağım eğer aynı şekilde devam ederse garantiye göndereceğim ama çok canım sıkkın az buz para değilki, inşallah ütü masasının örtüsündendir, yenileyince geçer, garantiyle servisle aylarca uğraşmak istemiyorum , şikayetim var sitesindede tefalin su damlatmasıyla ilgili ve garantinin baştan savar mesajlarıyla ilgili çok sorun gördüm, baştan görseydim almazdım.:(

Özellik olarak tefaldan daha üstün bir model bulamadığını söylemişsin ama ben çeyizime Phılıps'in yeni çıkan 9545 modelini aldım. 6,5 bar 120 dakikaya kadar kesintisiz buhar ve 360 gr şok buharı mevcut. Isı ayarı yapmana gerek kalmıyor. Aldığım gün açıp denedim ve performansından bu kadar memnun kalcağımı düşünmemiştim.

Özellik olarak tefaldan daha üstün bir model bulamadığını söylemişsin ama ben çeyizime Phılıps'in yeni çıkan 9545 modelini aldım. 6,5 bar 120 dakikaya kadar kesintisiz buhar ve 360 gr şok buharı mevcut. Isı ayarı yapmana gerek kalmıyor. Aldığım gün açıp denedim ve performansından bu kadar memnun kalcağımı düşünmemiştim.

ben 2013 yılında karşılaştırma yapmışım, siz 2015 yılında almışsınız ütünüzü. Yıl olmuş 2017 cevap yazıyorum :halay: Şuan 6,5 barın üzerinde ütüler de var. Isı ayarı olmaması güzel. Philips de ütüde çok iyidir. Güle güle kullanın.

Back